Klaus Iohannis, nesigur de aderarea României la Zona Euro în 2026: Nu cred că este realist să fixăm un termen

Joi, 23 Martie 2023, ora 14:32
1569 citiri
Klaus Iohannis, nesigur de aderarea României la Zona Euro în 2026: Nu cred că este realist să fixăm un termen
Președintele Klaus Iohannis a fost întrebat joi despre șansele României de a adera la Zona Euro FOTO Captură Video

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat joi, 23 martie, la Bruxelles, că nu consideră că este realist ca România să fixeze orice termen pentru intrarea în Zona Euro

Întrebat dacă anul 2026 este unul realist pentru aderarea României la Zona Euro, președintele KLaus Iohannis afirmat că în prezent țara noastră încă nu îndeplinește criteriile necesare.

„În condiţiile în care avem crize suprapuse, criză energetică, avem probleme majore cu industria europeană, căutăm soluţii pentru competitivitate europeană, avem o inflaţie mare, este destul de complicat de dat un termen. Eu nu cred că în acest moment este realist pentru România să fixeze orice termen pentru intrarea în Zona Euro.

Criteriile pentru intrarea în Zona Euro sunt cunoscute, sunt multe criterii. Există o perioadă de preaderare. Eu cred că în acest moment România încă nu îndeplineşte aceste criterii şi, atunci când vom îndeplini majoritatea criteriilor, putem să începem să ne facem un plan mai concret când să intrăm în Zona Euro, dar acum mie mi se pare un pic riscant să dăm un termen”, a explicat Klaus Iohannis.

#Klaus Iohannis, #Presedintele Romaniei, #zona euro, #aderare zona euro , #stiri Klaus Iohannis