Fostul președinte al României, Klaus Iohannis, s-a întors la Sibiu, orașul în care a fost primar timp de 14 ani înainte de a prelua conducerea țării. Cu această ocazie, primarul Astrid Fodor, fostă viceprimar în mandatul de primar a lui Iohannis, i-a transmis un mesaj de bun venit, subliniind contribuția sa la dezvoltarea orașului și rolul avut pe scena internațională.
„Bun venit la Sibiu, domnule Președinte Iohannis! Ne bucurăm că ați ales să vă întoarceți în Sibiu, orașul pe care l-ați scos din umbră și l-ați repus pe harta României, aducându-l în topul orașelor țării. Succedându-vă ca primar, am încercat, împreună cu întreaga echipă din Primăria Sibiu, cu sprijinul Consiliului Local și cu susținerea sibienilor, să ducem mai departe viziunea Domniei Voastre a unui Sibiu atractiv și plin de viață, investind masiv în infrastructură, educație, agrement, cultură și sport, am continuat să încurajăm și să susținem dezvoltarea economică a orașului, motorul său de dezvoltare.”
În mesajul său, edilul i-a transmis fostului președinte felicitări pentru activitatea de la conducerea țării, subliniind modul în care a reprezentat România la nivel internațional.
„Cu această ocazie vă transmit felicitările mele pentru întreaga activitate la conducerea țării timp de 10 ani. Prin Domnia Voastră, România a fost reprezentată cu demnitate în lume și mai ales în structurile euroatlantice. În toată activitatea ca Președinte al României v-ați ghidat după jurământul pe care l-ați depus la învestitură, respectând Constituția țării, apărând democrația, suveranitatea, independența și integritatea teritorială a României și ați avut mereu în vedere binele poporului român. Deși v-ați confruntat nu de puține ori cu un mediu ostil, ați reușit să vă faceți datoria, așa cum ne-ați obișnuit, cu corectitudine, prestanță și eleganță.”
Astrid Fodor și-a încheiat mesajul reafirmând onoarea pe care Sibiul o simte primindu-l înapoi pe Klaus Iohannis.
„Bun venit acasă, domnule Președinte! Sibiul este onorat să redevină ‘acasă’ pentru o personalitate importantă și apreciată a sa! Deși greșit interpretată, pentru noi, cei care vă cunoaștem, tăcerea dumneavoastră a fost un semn al discreției și al eficienței în activitate, pentru că, de multe ori, să știi să taci este mult mai greu decât să vorbești. Felicitări pentru o misiune dificilă, îndeplinită cu onoare și rezultate frumoase pentru România și pentru români!”