Prima ciocnire Iohannis - PNL. Cine e favoritul președintelui pentru ministerul Digitalizării SURSE

Vineri, 14 Ianuarie 2022, ora 16:03
9939 citiri
Prima ciocnire Iohannis - PNL. Cine e favoritul președintelui pentru ministerul Digitalizării SURSE
Se rupe lanțul de iubire dintre PNL și președintele Klaus Iohannis FOTO Facebook / Klaus Iohannis

Președintele Klaus Iohannis insistă ca ministerul Digitalizării să fie preluat de Monica Anisie, susțin surse liberale pentru Ziare.com. De altfel, liderul PNL Florin Cîțu a propus-o pe Anisie la sugestia Cotroceniului, nu din proprie inițiativă.

Însă filialele din Ardeal s-au coalizat și încearcă să-l impună fie pe Marcel Boloș, fie pe un apropiat al lui Emil Boc. Este pentru prima dată în ultima ultimii doi ani când PNL nu acceptă o numire venită în plic de la Cotroceni.

”Monica Anisie e favorita președintelui. Iohannis a pus-o ministru al Educației în Guvernul Orban, peste capul partidului și al premierului de atunci. Tot Iohannis a trimis-o în tabăra Cîțu la congres, iar acum insistă să fie numită ministru al Digitalizării. Problema e că locul le revine filialelor din Ardeal. Boloș e o variantă, dar nu are prima șansă, pentru că e apropiat de Bolojan, iar Iohannis nu-l suportă pe Ilie Bolojan. Pe de altă parte, Boloș e agreat de Ciucă, dar și de o parte din PSD. Emil Boc trage și el sfori să-și pună un apropiat la Digitalizare. Oricum, e pentru prima dată în ultimii ani când partidul nu se supune imediat dorinței lui Iohannis”, susțin surse din conducerea PNL pentru ziare.com.

Fostul președinte al PNL, Ludovic Orban, a dezvăluit, în urmă cu câteva luni, în emisiunea Insider politic, că președintele Klaus Iohannis obișnuia să facă întruniri la Vila Lac „ca să arate cine e șeful”, la care participau 10-12 persoane. „Când l-am propus pe Bolojan, Iohannis nu a fost de acord ca Bolojan să participe la aceste întâlniri, deși era prim vice-președinte al partidului”, a spus Ludovic Orban.

Întrebat dacă Marcel Boloş ar putea fi nominalizată de PNL pentru funcţia de ministru al Cercetării, Florin Cîțu a spus că ar putea fi o variantă agreată de partid. El a mai spus că aşteaptă ca liberalii să vină cu una sau două propuneri pentru portofoliu şi apoi să fie un vot în forul de conducere al formaţiunii.

Avem mai multe variante. În PNL poziţia este cumva a celor din Ardeal. Nu ştiu dacă domnul Boloş. Doamna Anisie nu era. Sunt mai multe variante de acolo. Decizia este între un om tehnic, specialist IT, sau un om politic. Domnul Boloş nu este niciuna din cele două variante, dar este specialist pe fonduri europene şi ar putea să fie o variantă agreată de către partid dacă asta este ceea ce dorim acolo. Nu este luată o decizie. Îi aştept pe colegi să vina cu una, două propuneri şi pe urma vom vota în partid”, a declarat Florin Cîţu.

Directorul Agenţiei de Dezvoltare Regională Nord-Vest şi consilier onorific al prim-ministrului Nicolae Ciucă pentru gestionarea fondurilor europene, Boloş a mai fost vehiculat ca posibil ministru al Fondurilor Europene, la formarea guvernului Ciucă, însă atunci postul a fost câştigat de secretarul general al PNL, Dan Vîlceanu, un apropiat al preşedintelui Florin Cîţu. Boloş este susţinut de organizaţiile din Ardeal ale PNL. În partid sunt vehiculate şi alte nume pentru acest portofoliu, printre care deputatul de Cluj Sabin Sărmaş şi deputatul de Maramureş, Călin Ioan Bota.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Prima reacție a lui Cătălin Cîrstoiu după ce PNL și PSD au decis retragerea sa din cursa pentru Primăria București: ”Am fost supus unor atacuri”
Prima reacție a lui Cătălin Cîrstoiu după ce PNL și PSD au decis retragerea sa din cursa pentru Primăria București: ”Am fost supus unor atacuri”
Cătălin Cîrstoiu a avut marţi, 23 aprilie, pe rețelele sociale, prima reacţie după ce PSD şi PNL au renunţat la candidatura sa la Primăria Capitalei, precizând că nu a luat decizia de...
Primele imagini cu Klaus Iohannis în Coreea de Sud. Șeful statului a mers în zona demilitarizată, alături de soție FOTO
Primele imagini cu Klaus Iohannis în Coreea de Sud. Șeful statului a mers în zona demilitarizată, alături de soție FOTO
Preşedintele Klaus Iohannis şi-a început luni, 22 aprilie, vizita oficială în Coreea de Sud. Şeful statului a depus o coroană de flori, împreună cu soția sa, la Cimitirul Naţional din...
#Klaus Iohannis, #PNL, #Florin Citu PNL, #Emil Boc, #Ministerul Digitalizarii, #Marcel Bolos , #stiri PNL