Iohannis: Votul lui Antonescu are valoare sentimentala pentru mine. Ponta, dezastruos ca premier

Vineri, 05 Septembrie 2014, ora 15:57
4558 citiri
Iohannis: Votul lui Antonescu are valoare sentimentala pentru mine. Ponta, dezastruos ca premier

Klaus Iohannis, candidatul Aliantei Crestin Liberala (ACL) la presedintie, l-a criticat din nou pe Victor Ponta, spunand ca pe programul politic al liderului PSD scrie "coruptie si abuz de putere". In acelasi timp, Iohannis a marturisit ca votul lui Crin Antonescu ar avea "valoare sentimentala" pentru el.

Intr-un interviu acordat DC News, candidatul ACL la alegerile prezidentiale din toamna, Klaus Iohannis, a spus ca Victor Ponta, principalul sau contracandidat, "se afla permanent in campanie electorala".

Ponta: Blaga si Iohannis, "Pacala si Tandala", doi politruci care nu inteleg nimic

"Din pacate pentru Romania, primul ministru nu guverneaza, ci teleguverneaza, preferand sa stea toata ziua la televizor, in loc sa incerce sa gaseasca solutii la dificultatile cu care se confrunta tara. Eu am preferat sa merg foarte mult in tara in ultimele saptamani, sa cunosc oamenii si mai ales sa aflu care sunt problemele lor", a declarat presedintele PNL.

Iohannis se vede un presedinte mai bun decat Ponta

Iohannis a catalogat prestatia de premier a lui Ponta ca fiind "dezastruoasa", considerand ca ar fi "un presedinte mult mai bun decat domnul Victor Ponta".

"Eu vin in fata alegatorilor cu un proiect de tara gandit pentru un deceniu de prosperitate si stat de drept, dar si cu experienta dobandita la Sibiu. (...) In schimb, pe oferta domnului Ponta scrie recesiune, coruptie, scandal, abuz de putere si proasta guvernare", a acuzat Klaus Iohannis.

Liberalul nu crede ca Romania este un stat politienesc, ci un stat de drept, dar ca, "odata cu apropierea alegerilor prezidentiale, vedem cum Guvernul Ponta isi depaseste atributiile de legiferare".

Iohannis: Ponta interpreteaza legislatia in mod foarte original, foarte unilateral

Iohannis a mai precizat ca se simte apropiat, ca politica externa, de Europa si Statele Unite in egala masura si ca directia Romaniei "trebuie sa fie pe trei piloni - parteneriatul strategic cu SUA, apartenenta la NATO si apartenenta la UE".

Intrebat cu ce echipa ar tine la un meci de fotbal Romania - Germania, Klaus Iohannis a raspuns: "Cu Romania, in mod evident, asa cum am facut intotdeauna! Sunt roman, m-am casatorit cu o romanca, am facut armata aici, scoala si am suflet de roman".

Referitor la relatia cu Crin Antonescu, liderul PNL a spus ca il respecta pe acesta si ca ACL il considera "unul din oamenii care va aduce victoria la prezidentiale, este liberal pur sange".

Antonescu: Iohannis nu primeste automat votul meu, dar are sanse sa-l obtina

"Si mai stiu ceva: domnul Antonescu nu-l va vota niciodata pe Victor Ponta! Asa cum incerc sa conving orice cetatean din Romania ca merita sa imi acorde votul, tot asa voi incerca si cu Crin. Chiar daca are un singur vot, pentru mine are o valoare sentimentala", a lamurit Iohannis, adaugand ca "Antonescu ar fi fost un presedinte bun pentru Romania".

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Klaus Iohannis Victor Ponta, #Klaus Iohannis Crin Antonescu, #Klaus Iohannis prezidentiale , #Alianta Crestin Liberala