Iohannis, despre refacerea USL: A murit. Tariceanu e un fel de PFA politic

Vineri, 14 Noiembrie 2014, ora 11:10
3948 citiri
Iohannis, despre refacerea USL: A murit. Tariceanu e un fel de PFA politic
Fotomontaj Ziare.com

Klaus Iohannis a vorbit vineri dimineata despre refacerea USL, cu Partidul Liberal Reformator (PLR) al lui Calin Popescu Tariceanu, pe care candidatul ACL la presedintie il considera "un fel de PFA politic".

Iohannis a declarat, intr-un interviu acordat RFI Romania, ca refacerea USL este imposibila, pentru ca Uniunea a murit si este acum o poveste care tine de domeniul trecutului.

"Este imposibila refacerea USL-ului. Este o poveste pe care o tot tine la cald dl Ponta. USL e de domeniul trecutului, a murit, nu exista. Acea poveste ca dl Ponta reface USL-ul cu dl Tariceanu.

Dl. Tariceanu e un fel de PFA politic, nu exista acel partid al lui Tariceanu. E o chestiune destul de hilara ca un mare partid precum PSD-ul sa faca o alianta cu un PFA. Tinteste un anumit electorat care cu nostalgie se gandeste probabil la vremurile in care a existat USL. Sigla nu poate fi folosita", a sustinut liderul PNL.

PLR si PSD-UNPR-PC vor semna un acord politic inainte de turul doi al alegerilor prezidentiale din 16 noiembrie, liderii partidelor dorind astfel sa refaca USL.

PSD si PLR, acord politic inainte de turul doi al prezidentialelor

Presedintele PLR Calin Popescu Tariceanu a aratat, la inceputul acestei saptamani, ca nu e vorba de o refacere simbolica a USL, ci despre una "de substanta".

"Sigur ca nu putem sa punem noul proiect intr-o suprapunere perfecta peste cel vechi. Dar ceea ce e important e ca vom avea din nou o constructie politica in care sa fie reprezentat PSD si PLR", a subliniat Tariceanu.

Tariceanu il sustine pe Ponta si refacerea USL: Batalia nu este castigata (Video)

Pe 4 noiembrie, la doua zile de la primul tur al prezidentialelor, seful PLR a anuntat ca il sustine pe candidatul PSD in competitia finala pentru Palatul Cotroceni.

Comunicarea electorală este crucială în campania din 2024. Publică mesajul tău pe Ziare.com pentru a ajunge la milioane de români care accesează site-ul lunar. Ofertele pot fi solicitate la publicitate@ziare.com

Eveniment Quarterly Report

România se alătură demersurilor de a condamna implicarea Rusiei în procese politice și electorale din alte țări
România se alătură demersurilor de a condamna implicarea Rusiei în procese politice și electorale din alte țări
Ministerul Afacerilor Externe se alătură Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord în demersul de a expune public şi a condamna încercările repetate ale Federaţiei Ruse de...
PNL a aderat la Uniunea Democrată Internațională. ”Trebuie să fim unite în apărarea liberalismului şi valorilor democratice”
PNL a aderat la Uniunea Democrată Internațională. ”Trebuie să fim unite în apărarea liberalismului şi valorilor democratice”
Partidul Naţional Liberal a aderat la Uniunea Democrată Internaţională, decizia fiind luată, în unanimitate, la Reuniunea executivă a organizaţiei care a avut loc la Washington, a anunţat,...
#refacere USL Iohannis, #Iohannis Tariceanu PFA, #pact PSD PLR , #Candidat Alegeri Prezidentiale 2014