Iohannis: Dosarul meu cu ANI nu se va judeca inainte de alegeri, ci dupa

Joi, 02 Octombrie 2014, ora 20:47
3454 citiri
Iohannis: Dosarul meu cu ANI nu se va judeca inainte de alegeri, ci dupa

Candidatul ACL la alegerile prezidentiale, Klaus Iohannis, sustine ca nu poate fi scos din cursa electorala din cauza procesului cu Agentia Nationala de Integritate, deoarece termenele de judecata vor ajunge in luna ianuarie 2015, el fiind convins ca va castiga in instanta.

"Candidatura mea este definitiva, nu exista niciun procedeu prin care o candidatura definitiva sa fie retrasa, dar nu din acest motiv voi continua. Voi continua din cel putin alte doua motive: dosarul meu nu se va judeca inainte de alegeri, ci dupa, fiindca toate termenele adunate ne duc deja in ianuarie sau februarie; eu voi castiga acest proces altfel decat unii politiceni care au intrat la Inalta Curte cu speranta ca totusi castiga, fiindca au pierdut in prima instanta. Eu am castigat toate procesele cu ANI in toate fazele procesuale si nu am niciun fel de indoiala ca lucrurile se vor rezolva foarte bine", a declarat Iohannis, intr-o conferinta de presa sustinuta joi la Satu Mare.

Klaus Iohannis, despre dosarul de incompatibilitate: Candidez indiferent de decizia Inaltei Curti

El crede ca ar fi o eroare daca s-ar discuta in campanie despre procesul cu ANI si considera ca discutiile ar trebui purtate despre proiectele candidatilor.

"Aceste lucruri nu trebuie discutate in campanie electorala. Ar fi o eroare fundamentala ca aceasta campanie sa fie viciata de niste teme care nu sunt de campanie. Eu vreau sa spun oamenilor ce inseamna Romania lucrului bine facut si oamenii vor sa stie ce inteleg eu prin asta. Cam asa trebuie sa se desfasoare campania electorala si nu cu dosare cu ANI si asa mai departe. Dupa alegeri avem timp sa ne ocupam si de acestea", a afirmat Iohannis.

Ce se intampla daca Iohannis castiga prezidentialele, dar pierde procesul cu ANI

Presedintele PNL, Klaus Iohannis, s-a intalnit joi cu circa 1.000 de membri de partid si sustinatori din judetul Satu Mare, in cadrul manifestarii rostind discursuri mai multi lideri importanti ai ACL.

#Iohannis proces ANI, #Iohannis candidat presedintie proces ANI , #Candidat Alegeri Prezidentiale 2014