Iohannis isi da cuvantul: Nu gratiez corupti. Nu promovez Rosia Montana

Marti, 28 Octombrie 2014, ora 19:15
6626 citiri
Iohannis isi da cuvantul: Nu gratiez corupti. Nu promovez Rosia Montana
Foto: Arhiva

Candidatul la presedintie Klaus Iohannis a vorbit marti, in cadrul unei conferinte de presa, despre angajamentele pe care si le asuma in fata romanilor. El a precizat, printre altele, ca, daca va ajunge presedintele Romaniei, nu va gratia niciun politician corupt.

"Nu voi gratia niciun politician care a fost arestat pentru acte de coruptie", a spus Klaus Iohannis.

De asemenea, candidatul din partea Aliantei Crestin Liberale (ACL) a declarat si ca si-ar dori o "legislatie imbunatatita referitoare la modul in care se alege Parlamentul Romaniei, prin care sa se ajunga la un parlament mai mic, mai performant si mai credibil".

"Eu imi iau angajamentul sa discut cu partidele si sa ajungem la un parlament mai mic si mai eficient. Ca o parere personala, Parlamenul Romaniei trebuie sa ramana bicameral", a adaugat Iohannis.

De asemenea, candidatul a mentionat ca din punctul sau de vedere, un sistem mixt ar fi mai bun, decat acest sistem al votului uninominal "care a creat multe aberatii".

Iohannis vrea un Parlament mai mic: Trebuie sa dam semnalul schimbarii din primul tur

Klaus Iohannis a vorbit si despre proiectele de exploatare care pun probleme mediului sau comunitatii.

"Nu voi accepta proiecte care nu sunt bine verificate si care afecteaza comunitatea din zona sau mediul. Nu voi accepta promovarea proiectelor precum Rosia Montana".

In plus, el a adaugat ca primele criterii care trebuie sa conteze in acest proiecte sunt "siguranta oamenilor din comunitate si evitarea pagubelor de mediu. Daca tehnologia garanteaza acest lucru, e foarte bine, se poate face urmatorul pas, daca nu, nu", a mai spus candidatul ACL.

#Iohannis gratiere politicieni, #Iohannis proiecte exploatare, #Klaus Iohannis candidat alegeri prezidentiale 2014 , #Candidat Alegeri Prezidentiale 2014