Ziare.com

Iohannis: Locul Republicii Moldova este alaturi de Romania in UE

Vineri, 10 Octombrie 2014, ora 19:07

   

Iohannis: Locul Republicii Moldova este alaturi de Romania in UE
Presedintele PNL, Klaus Iohannis, saluta decizia Curtii Constitutionale a Republicii Moldova privind constitutionalitatea Acordului de asociere cu Uniunea Europeana si puncteaza ca locul acestei tari este in UE.

"Locul Republicii Moldova este alaturi de Romania, parteneri cu drepturi egale in UE. Primesc cu bucurie decizia Curtii Constitutionale a Republicii Moldova care a pus azi punct disputei privind constitutionalitatea Acordului de Asociere Republica Moldova - UE", spune Iohannis, intr-un comunicat.

El sustine ca "pozitia comunistilor pro-rusi conform careia prevederile Acordului de Asociere ar atenta la independenta si suveranitatea Republicii Moldova si ar incalca statutul de neutralitate al tarii demonstreaza lipsa intelegerii ca drumul european al cetatenilor moldoveni este de nestavilit".

"Imi doresc ca alegatorii din Republica Moldova sa confirme sperantele noastre la alegerile parlamentare de luna viitoare, prin reinvestirea increderii lor in partidele pro-europene", conchide liderul liberalilor.

Curtea Constitutionala a Republicii Moldova a hotarat joi ca Acordul de Asociere cu Uniunea Europeana (UE), semnat la Bruxelles si ratificat ulterior de Parlamentul de la Chisinau, este constitutional si nu aduce atingere suveranitatii si neutralitatii republicii, informeaza TASS.

Curtea Constitutionala a fost chemata sa ia o decizie in aceasta problema la sesizarea Partidului Comunistilor, conform careia o serie de prevederi ale acestui document pun sub semnul amenintarii suveranitatea si independenta republicii. In opinia comunistilor, astfel de decizii trebuie luate in cadrul unor referendumuri.

Acordul de Asociere dintre Republica Moldova si Uniunea Europeana a fost semnat pe 27 iunie la Bruxelles si ratificat pe 2 iulie de catre Parlamentul de la Chisinau.

Sursa: AGERPRES

Articol citit de 2516 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
5 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Locul Republicii Moldova este

IMPREUNA cu Romania in UE.

 

herr Johannis, da' RDG este alaturi de RFG in uniunea europeana?

Declaratiile aste "pe alaturi" sa le spui la neanderthali!

 

O fi baut prea mult fizicianu de la Sibiu...

...locul Republici Moldava e in Romania!!!! Altfel vor fi sacaiți de rucsaci de fiecare data cand vor da un pas in fața!!!

 

Ne spui si noua cand te trezesti dupa "turtzul" ala ?

.

...cu ce se mananca sau bea ''turtzul´´???

...apropo Moldova e pămant romanesc ca va place sau nu!!! Se constipa Putin ca o sa aibă o tara NATO chiar in frontiere, sa-si caute un bun proctolog!!! Oricum cum toate rusoaicele vor sa aibă un copil cu el n-o sa aibă timp sa se gandească la așa ceva...


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor