Iohannis, pregatit sa faca un "act de moralitate" in procesul cu ANI. Melescanu il ironizeaza

Marti, 07 Octombrie 2014, ora 16:19
3923 citiri
Iohannis, pregatit sa faca un "act de moralitate" in procesul cu ANI. Melescanu il ironizeaza

Klaus Iohannis a declarat ca nu are emotii in privinta verdictului pe care il va da Inalta Curte in procesul in care e acuzat de incompatibilitate de ANI, insa spune ca e gata sa faca un "act de moralitate" daca el ii va fi defavorabil. Contracandidatul sau Teodor Melescanu ii da o replica acida.

"Nu am nici un fel de emotii si sa nu ma intelegeti gresit, nu vreau sa spun ca daca pierd procesul, imi este indiferent. Nici vorba! In acel caz eu trebuie sa fac un act de moralitate, nu neaparat de legalitate, fiindca legal lucrurile sunt simple, o candidatura definitiva nu poate fi retrasa, dar trebuie sa vedem doua lucruri. Unu: procedural, pur si simplu, nu este posibil sa se judece pana in alegeri aceasta speta, deci nu se va intampla absolut nimic pana in alegeri.

Doi: dupa alegeri, cand se va judeca, eu stau, sincer, foarte-foarte linistit, fiindca in prima instanta am castigat si am castigat foarte bine procesul impotriva ANI, raportul lor a fost desfiintat total. Nu sunt in incompatibilitate, iar Inalta Curte nu va rejudeca speta, va verifica daca atunci cand s-a judecat la fond s-au respectat toate normele si asa mai departe", a declarat, marti, candidatul ACL la presedintie, Klaus Iohannis, pentru RFI Romania.

Intrebat ce ar insemna "un act de moralitate", presedintele PNL a raspuns: "Pai, trebuie sa iau atitudine fata de rezolutia pe care o vom avea atunci. Cand o vom avea, atunci fiti sigur ca voi face un pas cu care vor fi toti foarte multumiti", fara sa dea detalii.

Klaus Iohannis, despre dosarul de incompatibilitate: Candidez indiferent de decizia Inaltei Curti

Iohannis: Dosarul meu cu ANI nu se va judeca inainte de alegeri, ci dupa

In replica, Teodor Melescanu, candidat independent la presedintie si fost membru PNL, i-a transmis lui Iohannis ca nu poate face un "act de moralitate" decat inainte ca magistratii sa se pronunte, ulterior el fiind nevoit sa respecte verdictul, indiferent care va fi el.

"Este o contradictie in ceea ce spune (Klaus Iohannis - n.red.) daca declaratia a fost intr-adevar in acesti termeni - si aici se vede in primul rand lipsa de pregatire juridica, dar si lipsa de viziune politica. Poti sa iti dai demisia din motive morale, dar in cazul in care o instanta, mai ales Inalta Curte de Casatie si Justitie, adopta o decizie care te declara incompatibil, nu mai e vorba de moralitate, e vorba de respectarea unui principiu fundamental, ca nimeni nu e mai presus de lege si ca hotararile judecatoresti sunt definitive si executorii si trebuie respectate de absolut toata lumea.

Daca s-ar fi intamplat inainte, putea sa fie din considerente morale. Daca se va intampla dupa o decizie a tribunalului, nu este decat o acceptare care ar fi trebuit sa existe de la bun inceput a faptului ca o decizie judecatoreasca trebuie aplicata de toata lumea, in primul rand de un candidat la prezidentiale", a declarat Melescanu pentru site-ul dcnews.ro.

Ce se intampla daca Iohannis castiga prezidentialele, dar pierde procesul cu ANI

Klaus Iohannis asteapta decizia Inaltei Curti intr-un proces deschis ca urmare a faptului ca a fost acuzat de Agentia Nationala de Integritate (ANI) ca a incalcat legea privind regimul incompatibilitatilor si conflictului de interese, el fiind atat primar al Sibiului, cat si reprezentant in regii locale.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
Verdictul lui Ciolacu în privința medicului Cîrstoiu: ”Nu poate merge înainte ca fiind candidat al coaliției”
Verdictul lui Ciolacu în privința medicului Cîrstoiu: ”Nu poate merge înainte ca fiind candidat al coaliției”
Premierul Marcel Ciolacu a delcarat, vineri, că până când doctorul Cîrstoiu nu va explica toate aspectele apărute în spaţiul public, dânsul nu poate merge înainte ca fiind candidat al...
#Iohannis act moralitate proces incompatibilitate, #Melescanu Iohannis demisie proces ANI , #Candidat Alegeri Prezidentiale 2014