Iohannis reia "provocarea intre barbati": Domnule Ponta, e ultimul moment in care puteti demonstra

Joi, 13 Noiembrie 2014, ora 11:26
6220 citiri
Iohannis reia "provocarea intre barbati": Domnule Ponta, e ultimul moment in care puteti demonstra
Foto: B1 TV

Candidatul ACL la alegerile prezidentiale, Klaus Iohannis, l-a provocat joi, din nou, pe contracandidatul sau Victor Ponta sa convoace Parlamentul pentru a respinge legea amnistiei si gratierii.

"Exista o tema publica foarte importanta pe care am prezentat-o deja: cea cu legea amnistiei si gratierii. L-am invitat pe contracandidatul meu Victor Ponta ca impreuna sa facem in asa fel incat sa se intruneasca maine cele doua Camere si sa se ia in dezbatere atat legea amnistiei si gratierii, cat si toate solicitarile de incuviintare (a ridicarii imunitatii - n. red.) venite din partea justitiei.

In acest sens, le solicit presedintilor celor doua Camere - Valeriu Zgonea si Calin Popescu Tariceanu - si sefului lor - Victor Ponta - sa fie de acord ca azi sa se intruneasca Birourile Permanente, sa convoace de urgenta Parlamentul pentru maine, sa se dezbata legea amnistiei si gratierii si sa fie picata in Parlament.

De asemenea, maine sa fie luate in discutie toate cererile de incuviintare, indiferent de culoarea politica a celor vizati. Trebuie sa lasam Justitia sa isi faca treaba, trebuie sa dam un semnal romanilor ca ambii candidati vor stat de drept. Haideti, domnule Ponta, sa facem tot ce trebuie pentru a convoca Parlamentul si pentru a pune in practica acest lucru", a declarat Iohannis, in cadrul unei conferinte de presa la sediul ACL.

Iohannis il provoaca pe Ponta, "ca intre barbati": Sa respingem Legea amnistiei si gratierii

Acesta i-a transmis si un mesaj adversarului sau in cursa electorala.

"Trebuie sa lasam Justitia sa-si faca treaba, trebuie sa explicam romanilor ca ambii candidati vor stat de drept. Este ultimul moment, domnul Ponta, in care puteti sa demonstrati ca vreti stat de drept", a subliniat presedintele PNL.

A doua dezbatere Ponta-Iohannis: Coruptii din partide au confiscat discutiile

Provocarea "intre barbati", lansata la dezbatere

Klaus Iohannis i-a cerut miercuri, in timpul dezbaterii electorale, lui Victor Ponta sa faca o "treaba intre barbati", respectiv sa convoace, ca sefi de partide, Parlamentul pentru a pica legea amnistierii si gratierii.

In replica, Ponta a spus ca e atributul sefilor Camerelor si ca e o femeie de fata, moderatoarea, ce nu trebuie ignorata.

Klaus Iohannis a insistat insa: "Haideti sa convocam Parlamentul. Sa punem aceasta lege pe tapet. Maine se face procedura de convocare si vineri, ca sa dovediti ca sunteti pe aceeasi lungime de unda cu toata lumea, haideti sa picam aceasta lege".

In timpul debzaterii, Iohannis a sustinut ca, in cazul in care Ponta va fi ales presedinte, "a doua zi va fi aleasa Legea amnistiei si gratierii si ne vom trezi inapoi in societate cu toti coruptii albiti".

Citește și:
Întoarcerea fiilor risipitori. Cine sunt liberalii care l-au abandonat pe Ludovic Orban și au revenit în PNL
Întoarcerea fiilor risipitori. Cine sunt liberalii care l-au abandonat pe Ludovic Orban și au revenit în PNL
După ce la finalul anului trecut PNL suferea o lovitură importantă ca urmare a ruperii lui Ludovic Orban și a mai multor parlamentari, rolurile par cum că s-au întors, iar liberalii...
Primăria, afacere de familie. Fiul deputatului suspectat de relații cu minori a ajuns primar în locul tatălui
Primăria, afacere de familie. Fiul deputatului suspectat de relații cu minori a ajuns primar în locul tatălui
Fiul deputatului PSD de Argeș Aurel Bălășoiu, Victor, este primarul comunei Rociu, cea pe care tatăl său a condus-o timp de 16 ani, între 2004 și 2020. Deputatul Aurel Bălășoiu a fost...