Iohannis si-a lansat programul prezidential "Romania lucrului bine facut" (Video)

Luni, 29 Septembrie 2014, ora 19:35
3771 citiri
Iohannis si-a lansat programul prezidential "Romania lucrului bine facut" (Video)

Klaus Iohannis si-a lansat, luni seara, la Palatul Parlamentului programul cu care intra in cursa electorala pentru Cotroceni, intitulat "Romania lucrului bine facut".

Evenimentul a fost organizat separat de lansarea candidaturii, care a avut loc sambata, in Piata Victoriei.

Iohannis si-a lansat candidatura: Romania sa devina tara lucrului bine facut!

In programul sau prezidential, cu 11 puncte cheie, Klaus Iohannis vorbeste despre seriozitate si competenta si se angajeaza sa fie "garant" pentru mentinerea Romaniei pe linia euroatlantica.

"Voi fi ferm in fata oricaror abuzuri sau derapaje din partea oricui", a declarat Klaus Iohannis, subliniind faptul ca parteneriatul strategic cu SUA, precum si apartenenta la NATO si UE sunt "mari orientari" care "trebuie sa fie consolidate si sa capete o noua dimensiune calitativa".

Klaus Iohannis a mai afirmat ca "Romania poate deveni un actor important pe harta geopolitica" internationala si se angajeaza ca, daca va fi presedinte, va sustine majorarea bugetului pentru aparare la 2% din PIB, va sustine "demersurile justitiei" si va promova statul "suplu", care sa nu mai fie o "piedica pentru cetateni".

"E rolul presedintelui Romaniei sa indice permanent aceasta prioritate celor responsabili", a mai declarat Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis, despre cea mai mare putere a presedintelui, schimbarea Guvernului Ponta, justitie si gratieri Interviu video

Alegeri prezidentiale 2014: Lista candidatilor inscrisi in cursa

Prezidentiabilul ACL a vorbit apoi despre principalele domenii la care se face referire in programul sau prezidential, incepand cu educatia, sanatatea si sistemul de pensii.

"Presedintele nu poate raspunde singur, nici nu poate decide el politicile publice, dar poate si este dator sa prezinte o viziune, sa fie mediator, sa genereze un acord larg", a explicat el.

Totodata, liderul PNL a spus ca vrea revenirea la TVA de 19%, sustine cu tarie acordarea a 6% din PIB pentru sanatate si vrea ca "Romania sa fie cu adevarat un stat occidental".

In ceea ce priveste politica externa, Klaus Iohannis a mentionat, printre alele, relatia cu Republica Moldova.

"Avem o datorie fata de cetatenii Republicii Moldova (...) Daca nu doresc reunificare, nimeni nu ii poate forta, iar daca doresc, nimeni nu ii poate opri", a declarat Klaus Iohannis, in aplauzele celor prezenti la Palatul Parlamentului.

La fel ca si sambata, candidatul ACL la presedintie si-a citit discursul de pe doua promptere, instalate in sala.

Citeste si:
PNRR a primit aprobare din partea Consiliului UE. Când ar putea primi România prima tranșă de bani
PNRR a primit aprobare din partea Consiliului UE. Când ar putea primi România prima tranșă de bani
Planul Național de Redresare și Reziliență al României a primit joi, 28 octombrie, aprobarea din partea Consiliului Uniunii Europene. După decizia oficialilor europeni, premierul interimar...
Când au convocat liberalii ședința biroului executiv. Va fi discutată lista de miniștri a cabinetului Ciucă VIDEO
Când au convocat liberalii ședința biroului executiv. Va fi discutată lista de miniștri a cabinetului Ciucă VIDEO
PNL va avea vineri, 29 octombrie 2021, o ședință a biroului executiv, unde vor fi discutate variantele de miniștri în cabinetul Ciucă. Ședința va avea loc la ora 11.00. Premierul...
Sursa: Ziare.com