Iohannis si Blaga, front comun la aniversarea lui Avram Iancu

Duminica, 07 Septembrie 2014, ora 16:10
2538 citiri
Iohannis si Blaga, front comun la aniversarea lui Avram Iancu

Presedintele Partidului National Liberal, Klaus Iohannis, a declarat ca este impresionat de ospitalitatea cu care a fost intampinat de cei prezenti la festivitatile organizate duminica, la Tebea, in memoria eroului national Avram Iancu.

Iohannis a participat la slujba de pomenire organizata in cimitirul de la Tebea, iar dupa aceea s-a deplasat prin multimea care era prezenta la manifestari, fiind insotit de presedintele PDL, Vasile Blaga, si de alti lideri ai Aliantei Crestin Liberale (ACL).

"Sunt foarte impresionat de ospitalitatea, de caldura cu care am fost primit astazi, aici. Oamenii cred ca au fost bucurosi ca ne-am intalnit. Eu am fost foarte bucuros ca am putut sa strang mana, probabil a catorva sute de romani care s-au adunat aici. Este o sarbatoare deosebit de frumoasa si emotionanta", a declarat Iohannis.

Intrebat de jurnalisti cum comenteaza faptul ca, desi a fost in multime, nu a fost huiduit de oameni, Klaus Iohannis a apreciat doar ca a avut parte de o primire frumoasa din partea localnicilor.

"A fost o primire foarte frumoasa. Nu stiu cum a fost alta data. Pentru mine este o premiera si pot sa va spun ca o sa revin. Este foarte frumos aici", a adaugat Iohannis.

Blaga: Azi e timp de bucurie

La randul sau, liderul PDL, Vasile Blaga, a afirmat ca la aceasta manifestare trebuie uitate necazurile si disputele politice.

"Este o zi frumoasa, ca intotdeauna, la Tebea. Am venit aproape de fiecare data-eu sunt si de loc apropiat, de dincolo de deal (in judetul Bihor, invecinat n.red.). Ne regasim si asta e bine, sa se simta toata lumea asa cum trebuie si sa uite de necazurile, inclusiv de disputele politice, ca nu e timp astazi. Azi e timp de bucurie. Doamne ajuta!", a spus Blaga.

Peste 4.000 de oameni au luat parte duminica la Serbarile Nationale de la Tebea, organizate cu prilejul implinirii a 142 de ani de la moartea lui Avram Iancu.

Citeste si:
1 Decembrie și eșecul unității
1 Decembrie și eșecul unității
Ziua Națională este despre puterea majorității, fiindcă cei care organizează parada militară uită generozitatea fruntașilor ardeleni, care știau că Ardealul nu e doar românesc, ci și...
PNL va pierde toate bătăliile cu PSD. Iohannis le-a dat liberalilor câte o spadă de lemn și o iconiță cu Arsenie Boca
PNL va pierde toate bătăliile cu PSD. Iohannis le-a dat liberalilor câte o spadă de lemn și o iconiță cu Arsenie Boca
Cine încă mai speră că șeful statului are un plan bine pregătit și se așteaptă ca, la momentul oportun, cu ajutorul baghetei magice, acesta să scoată iepurele din joben, nu face decât...