Iohannis si procesul cu ANI: Numele meu e pe buletinul de vot. Nu ma tem de nimic

Marti, 30 Septembrie 2014, ora 20:00
3595 citiri
Iohannis si procesul cu ANI: Numele meu e pe buletinul de vot. Nu ma tem de nimic

Liderul PNL, Klaus Iohannis, a vorbit, marti, despre decizia instantei supreme, care a admis cererea de recurs formulata de ANI, in dosarul sau. Cele doua parti urmeaza sa mearga in instanta, unde va fi judecat din nou cazul privind incompatibilitatea primarului Sibiului.

"Decizia Inaltei Curti de Casatie si Justitie de astazi este una normala si in concordanta cu noul Cod de Procedura Civila. Hotararea ICCJ inseamna, de fapt, ca un termen pentru judecarea pe fond a recursului inaintat de Agentia Nationala de Integritate va fi stabilit in intervalul urmator", a scris pe Facebook Klaus Iohannis.

Iohannis nu scapa de procesul de incompatibilitate. ICCJ a admis cererea de recurs

Acesta a specificat ca nu exista nicio stare de incompatibilitate in ceea ce-l priveste: "In acest moment, nu exista nicio stare de incompatibilitate in ceea ce ma priveste. Singura hotarare a unei instante referitoare la aceasta speta este cea a Curtii de Apel Alba, conform careia raportul ANI a fost invalidat.

Tocmai din acest motiv, am toata increderea ca oricare alta instanta de judecata s-ar pronunta in acest caz, solutia va ramane neschimbata".

Candidatul la fotoliul de la Cotroceni are insa un regret, acela de a nu se fi lamurit complet cazul inainte de campania pentru prezidentiale: "Din respect pentru romani, mi-as fi dorit totusi ca aceasta speta sa fi fost lamurita definitiv inainte de debutul campaniei pentru prezidentiale, pentru a nu putea fi folosita de catre contracandidatii mei ca tema de atac, in lipsa de alte argumente.

Vreau o confruntare electorala bazata pe proiecte, pe programe concrete si nu o batalie viciata de subiecte false, irelevante pentru cetateni".

Acesta specifica faptul ca e la dispozitia justitiei si ca nu are nimic de ascuns, fiind nevinovat.

"Sunt la dispozitia justitiei pentru ca nu am nimic de ascuns si nu ma tem de nimic. Sunt nevinovat, am castigat in prima instanta, la Curtea de Apel Alba, si nu am niciun motiv sa cred ca Inalta Curte de Casatie si Justitie va da un alt verdict", continua el pe aceeasi retea de socializare.

"Candidatura mea este una ferma si definitiva, nimic nu se mai poate schimba din acest punct de vedere. Biroul Electoral Central a validat deja toate candidaturile, numele meu se va regasi pe buletinul de vot si ii astept pe toti romanii care cred in Romania lucrului bine facut sa vina la urne.

Am pornit pe acest drum si merg pe el pana la capat. Am o viziune pentru Romania urmatorului deceniu si este datoria mea fata de concetateni sa fac tot posibilul ca aceasta viziune sa devina realitate!", conchide Klaus Iohannis.

Legislatia in vigoare prevede ca o persoana declarata incompatibila in instanta, prin decizie definitiva, nu mai are dreptul sa detina o functie publica timp de trei ani de la pronuntarea instantei.

Dosarul de incompatibilitate al lui Iohannis - ICCJ reia dezbaterile

In luna aprilie 2013, ANI l-a acuzat pe Klaus Iohannis ca se afla in stare de incompatibilitate, deoarece detinea simultan functia de primar al Sibiului si reprezentant al municipalitatii in Adunarea Generala a Actionarilor de la SC Apa Canal SA si SC Piete SA. Dosarul a fost judecat de Curtea de Apel Alba Iulia, care i-a dat castig de cauza primarului Sibiului. In septembrie 2013, ANI a facut recurs la ICCJ.

A.S.

Citeste si:
Amenzi de peste 4 milioane de lei ”încasate” de partide, pentru nereguli în finanțele proprii. Cine a primit cea mai mare sancțiune
Amenzi de peste 4 milioane de lei ”încasate” de partide, pentru nereguli în finanțele proprii. Cine a primit cea mai mare sancțiune
Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a publicat un raport cu sancțiunile pe care partidele politice din România le-au primit anul trecut ca urmare a neregulilor cu privire la cheltuielile...
Dan Barna, despre incidentul în care a fost implicată o consilieră USR din Mogoșoaia: ”Nu ar fi fost posibil dacă hoții nu ar simți că au protecție politică”
Dan Barna, despre incidentul în care a fost implicată o consilieră USR din Mogoșoaia: ”Nu ar fi fost posibil dacă hoții nu ar simți că au protecție politică”
Vicepreședintele USR Dan Barna a reacționat joi seară, 27 ianuarie, după ce o consilieră a partidului său din Mogoșoaia a fost agresată de ”colegii” de la PNL și PMP. În mesajul...