Klaus Iohannis vrea si demisia lui Victor Ponta: Melescanu nu va gasi o solutie

Autor: Ana Ilie
Luni, 10 Noiembrie 2014, ora 22:37
4047 citiri
Klaus Iohannis vrea si demisia lui Victor Ponta: Melescanu nu va gasi o solutie

Candidatul ACL la presedintia Romaniei, Klaus Iohannis, considera ca demisia ministrului de Externe, Titus Corlatean, si inlocuirea sa cu Teodor Melescanu, este o manevra a premierului Victor Ponta pentru a arata lumii un "pion de sacrificiu".

"Nu am inceredere in prim-ministrul Ponta nici in aceasta masura", a afirmat Iohannis, la Realitatea Tv.

"Este un scandal imens ce s-a intamplat pe 2 noiembrie in disapora, mii de romani au fost impiedicati sa voteze. Acum, dupa ce am cerut de mai bine de o saptamana suplimentarea sectiilor, cabinelor de vot, masuri clare, nu s-a intamplat nimic. MAE a spus ca nu se poate, pana a venit BEC si a spus clar ca interpretarea acelui articol din lege nu e valabila si pentru dispora", a explicat presedintele PNL.

Acesta a aratat ca, daca se dorea, se putea foarte bine, "asa cum Guvernul Ponta a stiut sa vina peste noapte cu ordonante, de ce n-au putut sa vina tot asa cu o ordonanta de urgenta care sa creeze un cadru sa avem mai multe sectii?".

Explicatia este, crede Iohannis, ca rivalul sau la presedintie, Victor Ponta, "a vrut sa gaseasca un pion de sacrificiu. Acum nu e demisia lui Corlatean, e decizia premierului Ponta, candidat, sa-l trimita acasa pe Corlatean, sa para in fata lumii ca cineva a fost pedepsit".

"Daca cineva trebuia sa demisioneze astazi, e chiar premierul Ponta", a spus Iohannis, care a adaugat ca nu crede ca Melescanu, "acum si consilier de securitate si ministru de Externe, e de toate, va gasi o solutie".

Iohannis este de parere ca Guvernul mai are timp sa rezolve problema votului in diaspora, in asa fel incat toti romanii sa-si poata exprima optiunea politica.

"Pot sa atrag in continuare atentia ca lucrurile nu sunt in regula. Este dificil din opozitie sa faci ce trebuie sa faca guvernul", a continuat acesta. "Nu este tarziu, guvernul daca chiar doreste sa rezolve problema, sa gaseasca caile cele mai bune (...) Trag un semnal de alarma: Guvernul trebuie sa se miste. Sambata va fi prea tarziu!", a avertizat Iohannis.

Candidatul ACL a mai aratat ca romanii din diaspora se vor mobiliza mai bine la votul de duminica. "Romanii din diaspora care vor sa voteze vor veni mult mai devreme ca sa evite situatia din primul tur (...) Eu sunt convins ca oamenii au inteles foarte bine ca organizarea nu le e favorabila si vor gasi solutii sa voteze", a mai aratat Iohannis.

Citeste si:
Cum a ajuns președintele Klaus Iohannis de la discursul obsesiv anti-PSD la a arunca PNL în brațele social-democraților
Cum a ajuns președintele Klaus Iohannis de la discursul obsesiv anti-PSD la a arunca PNL în brațele social-democraților
După ce în ultimii doi ani președintele Klaus Iohannis a lansat atacuri din ce în ce mai acide la adresa PSD, iar anul trecut spunea despre partidul condus de Marcel Ciolacu că este...
Reglare de conturi la vârful PSD Iași. Președintele organizației îl acuză pe fostul secretar general că l-a agresat
Reglare de conturi la vârful PSD Iași. Președintele organizației îl acuză pe fostul secretar general că l-a agresat
Reglări de conturi la vârful PSD Iași. Preşedintele Maricel Popa îl acuză pe Vasile Cîtea că l-ar fi strâns de gât, obţinând schimbarea acestuia din funcţia de secretar general al...
Sursa: Ziare.com