Un profesor din Romania, care a avut "ghinionul" sa nu-si permita 6 case, ii raspunde lui Iohannis

Vineri, 17 Octombrie 2014, ora 14:50
13074 citiri
Un profesor din Romania, care a avut "ghinionul" sa nu-si permita 6 case, ii raspunde lui Iohannis
Foto: Facebook/Cosmin Sontica

Un profesor din Buzau ii raspunde lui Klaus Iohannis, dupa ce prezidentiabilul ACL a sustinut ca un profesor care a muncit o viata intreaga, dar care nu are sase case, a avut "ghinion".

Cosmin Sontica, profesor de limba si literatura romana la o scoala din Buzau, ii transmite lui Iohannis, intr-o scrisoare deschisa citata de Ziua de Buzau, ca si-a jignit fostii colegi.

"In primul rand, as vrea sa va spun ca am primit cu amaraciune declaratia dumneavoastra. Personal, consider ca, prin afirmatiile facute, v-ati jignit profund (fostii) colegi de breasla, pozitionandu-va undeva deasupra tuturor celor care au tinut candva si tin astazi creta in mana.

Stiu ca va doriti mult sa ajungeti presedintele Romaniei, insa mai stiu ca seful unui stat democratic ar trebui sa fie un soi de 'primus inter pares', adica un 'prim intre egali', ceea ce dumneavoastra nu sunteti nici acum si nici nu cred ca veti fi vreodata.

De ce? Pentru ca ne tratati cu o superioritate sora cu indiferenta, mergand pana intr-acolo incat a ne considera pe toti niste batuti de soarta pentru ca am ales nobila profesie de dascal!", ii scrie lui Iohannis profesorul de 28 de ani.

Klaus Iohannis, gafa uriasa: Profesori care nu au sase case? Ghinion! (Video)

In continuare, dascalul ii transmite liderului PNL sa nu mai puna "sare pe rana" celor care, prin "umilul salariu educator", n-au reusit nici macar sa-si achite "chiria pe luna trecuta la garsoniera de 18 metri patrati".

"As vrea sa subliniez ca eu nu sunt un ghinionist. Ma consider chiar un roman norocos, care a avut sansa de imbraca o 'haina' nobila, cea de profesor, chiar daca ea nu mi-a adus pana acum sase case, asa cum a facut in cazul dumneavoastra. Sunt norocos ca m-am nascut intr-o tara frumoasa, cu oameni si buni, si rai, ai caror copii - educati in scolile romanesti - au dus mai departe, in lume, renumele tarii noastre.

Asemenea colegilor mei, sunt norocos ca mi s-a acordat responsabilitatea de a avea grija de sufletele si mintile copiilor dumneavoastra, chiar daca statul roman imi ofera, in schimb, o suma care, probabil, dumneavoastra nu v-ar ajunge nici macar sa platiti intretinerea pentru una dintre cele sase proprietati", mai scrie profesorul buzoian.

Cosmin Sontica nu considera ca a avut ghinion, pentru ca nu si-a putut cumpara, din salariu, mai mult de o masina la mana a doua - si aceea, cu destul efort.

"Nici pentru ca nu am facut meditatii cu elevii, preferand sa ii 'meditez' in timpul orei de curs, asa cum m-au invatat scoala si bunul simt. In final, as vrea sa va spun ca, daca exista in Romania vreun profesor ghinionist, acela sunteti dumneavoastra, domnule Iohannis!

Din respect, vreau sa va urez succes in campania electorala, insa as vrea sa stiti, totodata, ca pe votul meu nu va puteti baza. Nu stiu cat conteaza acest aspect pentru domnia voastra, insa pentru mine, refuzul de a alege un om care ma considera ghinionist doar pentru ca nu ma scald in bani si case, este suprema rasplata", incheie Cosmin Sontica.

Casele lui Iohannis

Prezidentiabilul ACL, Klaus Iohannis, a declarat ca si-a cumparat toate cele sase case "prin munca cinstita", din banii de meditatii. Intrebat, miercuri, intr-o emisiune, ce le transmite dascalilor care au muncit o viata intreaga, dar care nu isi permit atatea locuinte, liderul PNL a raspuns sec: "Ghinion".

Replica a venit in scurt timp de la PSD, prin vocea purtatorului de cuvant al campaniei prezidentiale a lui Victor Ponta, Gabriela Firea.

Alegeri prezidentiale 2014: Klaus Iohannis - de la profesorul din Sibiu la "politrucul" care vrea la Cotroceni

Vicepresedintele PSD Gabriela Firea a apreciat, intr-un comunicat, ca Iohannis va ramane in istorie sub numele de "Ghiniohannis".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cristian Popescu - Piedone, avans considerabil față de ceilalți candidați la Primăria Capitalei, conform ultimului sondaj de opinie
Cristian Popescu - Piedone, avans considerabil față de ceilalți candidați la Primăria Capitalei, conform ultimului sondaj de opinie
Candidatul PPUSL la Primăria Capitalei Cristian Popescu - Piedone este cotat cu 38% din voturi, Nicuşor Dan -cu 27%, iar candidatul PSD-PNL Cătălin Cîrstoiu, cu 23%, relevă datele unui Sondaj...
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Premierul Marcel Ciolacu şi şase miniştri se află, începând de marţi, în vizită de lucru în Qatar, dezvoltarea în România a unor proiecte de investiţii în valoare de 15 miliarde de...
#profeor replica Iohannis ghinion, #Cosmin Sontica raspudne Iohannis, #Iohannis profesori case ghinion , #Candidat Alegeri Prezidentiale 2014