Rares Bogdan explica de ce nu va participa Klaus Iohannis la o dezbatere cu Viorica Dancila

Marti, 12 Noiembrie 2019, ora 08:51
14220 citiri
Rares Bogdan explica de ce nu va participa Klaus Iohannis la o dezbatere cu Viorica Dancila
Foto: Ziare.com

Prim-vicepresedintele PNL Rares Bogdan a explicat de ce "este foarte bine" ca presedintele Klaus Iohannis nu participa la o dezbatere electorala cu Viorica Dancila.

Primul argument pe care il invoca fostul jurnalist este ca "a participa la o dezbatere cu Viorica Dancila ar insemna sa o legitimezi, sa o iei in calcul, sa-i spui ca ea chiar conteaza".

"Dar doamna in cauza este o frauda la adresa posturii de candidat la Presedintia Romaniei. Este o jignire la adresa romanilor care invata limba romana si se bazeaza pe competenta pentru a ocupa un post", noteaza Rares Bogdan pe Facebook.

De asemenea, el evoca si stilul social-democratilor de a transmite mesaje atunci cand se afla intr-o confruntare: "extrem de toxic".

"Ei invoca pe post de argumente minciuni sfruntate. Este o tactica intentionata, menita sa atraga adversarul in capcana de a demonta minciunile, in loc sa-si prezinte viziunea. Consultantii care au sfatuit-o pe Dancila sa ceara o dezbatere au recurs la asemenea tactica exact cu obiectivul de a-l impiedica pe domnul presedinte sa-si promoveze mesajul. Ei stiu ca seful statului nu ar putea sa nu contrazica gogosile PSD, bazate pe cifre false legate de nivelul de trai si 'rezultatele guvernarii'.

Dar mai stiu ceva: fiind ocupat sa le demonteze, ar irosi timpul in care ar trebui sa intareasca propria viziune asupra a ce inseamna 'Romania normala'. Adica o tara fara hoti, incompetenti si ticalosi cocotati in functii pe criterul apartenentei la partid, o tara unde cetatenii nu sunt umiliti", explica liberalul.

Un al treilea argument adus de Rares Bogdan este ca "poporul a demonstrat duminica faptul ca are discernamant si nu vrea un circ ieftin (...) Romanii au deja o parere, iar candidatii PSD pentru o asemenea demnitate nu au fost si nu sunt in stare de dezbateri".

Totodata, europarlamentarul sustine ca Iohannis "nu are ce sa caute la o dezbatere cu un candidat care a refuzat, atata timp cat a fost prim-ministru, discutiile cu presedintele Romaniei pe chestiuni spinoase, in momente importante pentru tara".

"Si erau discutii intre patru ochi, deci Dancila putea fi sincera, nu la televizor, unde revarsa minciuni. Un exemplu de respingere a dialogului: problema desemnarii comisarului european din partea Romaniei. (...) In calitate de prim-ministru, doamna Dancila si-a desconsiderat functia si a refuzat dialogul institutional in situatii cand el era extrem de necesar, nu pentru un partid sau o persoana, ci pentru Romania. (...) Domnul Iohannis nu are ce sa discute cu un om care a sabotat relatiile externe ale Romaniei", se mai arata in postare.

In fine, Rares Bogdan mai scrie ca o dezbatere presupune argumente, iar Viorica Dancila "nu le are", astfel ca nu este posibila o infruntare electorala.

"Si, din emotia de a parea la nivelul discutiei, ar mai scoate niste perle pentru colectia deja celebra. Deci e mai bine sa nu se faca de rusine. (...) Domnul Klaus Iohannis nu refuza dezbaterile serioase, dar ce sa discuti cu Dancila? Este mai bine ca presedintele sa vorbeasca direct cu oamenii, ca pana acum. Klaus Iohannis prefera sa discute in strada cu Ilie Moromete, nu cu Cocosila", conchide europarlamentarul.

Seful de campanie al PNL, Dan Motreanu, a anuntat, luni seara, ca liberalii si Klaus Iohannis au decis ca nu vor exista dezbateri cu Viorica Dancila inaintea turului al doilea al alegerilor prezidentiale.

Luni, Universitatea din Bucuresti si Europa FM au lansat o invitatie publica la dezbatere candidatilor la alegerile prezidentiale aflati in turul al doilea, Klaus Iohannis si Viorica Dancila.

Si Uniunea Sindicatelor Libere din Invatamantul Preuniversitar (USLIP) Iasi i-a provocat luni pe Klaus Iohannis si Viorica Dancila la o dezbatere.

Iata detalii - Provocare pentru profesorii Iohannis si Dancila - Sindicalistii din Educatie ii cheama la dezbatere

Inainte de primul tur al prezidentialelor nu a avut loc decat o singura dezbatere, la care niciunul dintre cei doi nu a participat.

Dezbaterea a fost organizata de Europa FM, iar invitatia a fost acceptata de Dan Barna (clasat pe locul 3), Kelemen Hunor (locul 6) si Theodor Paleologu (pozitia 5).

Vezi si Dezbaterea Europa FM: Trei candidati au acceptat un exercitiu democratic care arata respect fata de alegatori (Video)

A.D.

Primar prins în timpul unei aventuri amoroase cu o angajată. “Mă, nu vă e rușine, mă? În timpul serviciului?” VIDEO
Primar prins în timpul unei aventuri amoroase cu o angajată. “Mă, nu vă e rușine, mă? În timpul serviciului?” VIDEO
Primarul localității Miheșu de Câmpie, județul Mureș, a fost surprins de mai mulți localnici în timpul unei întâlniri romantice cu o angajată. Scena în care a fost implicat Emil...
Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Ministrul de Finanţe Marcel Boloş a explicat, joi, 28 martie, că numărul mare de concedii medicale nu asigură sustenabilitatea bugetului asigurărilor sociale. Declarația vine în...
#dezbatere candidati Iohannis Dancila , #candidat prezidentiale 2019