Cu fata la alegatori: Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală. Sociolog: Se vor faulta unul pe celălalt

El Mundo: Iohannis si sotia lui, un cuplu ideal, continua sa fie indragostiti

Luni, 13 Iulie 2015, ora 20:39
12844 citiri
El Mundo: Iohannis si sotia lui, un cuplu ideal, continua sa fie indragostiti
Foto: Facebook/Klaus Iohannis

Presedintele Klaus Iohannis si sotia lui, Carmen, formeaza "un cuplu atipic pe scena politica", intrucat, "desi sunt impreuna de 32 de ani si nu au copii, sau poate chiar din acest motiv, continua sa fie indragostiti", scrie luni publicatia spaniola El Mundo, intr-un articol publicat cu ocazia vizitei oficiale efectuate de seful statului roman la Madrid, la invitatia Regelui Felipe al VI-lea al Spaniei.

Cotidianul se refera la volumul autobiografic "Pas cu Pas", publicat de Klaus Iohannis, remarcand faptul ca o buna parte a cartii este consacrata "femeii vietii lui", care este profesoara, ca si el, si pe care a cunoscut-o la 22 de ani, in timpul studentiei.

Ce scrie Iohannis in noua carte despre Ponta, Basescu si Prima Doamna

"Suntem si acum o pereche de indragostiti, pentru ca arta nu este aceea de a te indragosti, ci de a mentine vie dragostea pentru mult timp", a scris liderul de origine germana, care are 56 de ani si "a preferat sa nu plece in Germania impreuna cu parintii sai, in anii 1990, in timpul momentelor tulburi ale revolutiei din Romania, pentru a ramane alaturi de iubita lui in micul oras Sibiu", relateaza ziarul.

"Ea m-a sprijinit intotdeauna in totalitate in viata publica si privata", a afirmat cel care s-a lansat in politica in calitate de membru si apoi de conducator al Forumului Democrat al Germanilor din Romania, a fost primar al Sibiului de mai multe ori, a devenit presedinte al Partidului National Liberal si a castigat alegerile prezidentiale in noiembrie 2014.

O Prima Doamna discreta

Carmen Iohannis este descrisa drept "o Prima Doamna discreta", cu un "comportament foarte sobru si alergica la protagonism public si retele sociale", precum si "o catolica ferventa, ca si sotul ei, ambii mergand clandestin la slujbe" in perioada dictaturii comuniste din Romania.

Chiar si modul in care a reactionat imediat dupa ce Klaus Iohannis a castigat scrutinul din toamna anului trecut a fost "deosebit, intrucat, in loc sa mearga la Bucuresti pentru a sarbatori triumful cu sotul ei, a ramas la Sibiu si si-a tinut orele, ca in oricare alta zi, cu elevii ei de la Liceul Gheorge Lazar".

Sotia lui Iohannis isi vede de treaba: Cum a fost intampinata de elevii ei la scoala (Video)

"Este o profesoara foarte buna, ne iubeste ca si cum am fi copiii ei", a spus unul dintre tinerii carora Carmen Iohannis (55 de ani) le preda limba engleza la Sibiu.

El Mundo o prezinta ca pe o "persoana foarte culta, care canta la pian si iubeste baletul si teatrul, pasiuni pe care le impartaseste cu sotul ei". Prin urmare, "nu a fost de mirare ca, dupa ce au urmarit un spectacol la Teatrul Radu Stanca din orasul lor, cei doi s-au dus in spatele scenei pentru a felicita actorii si a le oferi flori".

Sotii Iohannis - continua publicatia spaniola - "nu s-au aratat niciodata la petreceri fastuoase, ci dimpotriva", prefera indeletniciri domestice, "amuzamentul favorit al politicianului fiind bricolajul in propria casa, in timp ce sotia lui este iubitoare a bucatariei frantuzesti si gateste bine".

Iohannis, despre Prima Doamna: Nu trebuie institutionalizata, este sotia mea, Carmen

Doamna Iohannis "si-a exprimat rareori pozitiile politice, exceptie facand momentul in care si-a recunoscut public admiratia pentru Mihai de Romania, regele care, dupa invazia nazista, a fost exilat de regimul comunist in 1947".

Programul lui Iohannis la Madrid: Dejun cu regele si intalniri cu romanii din Spania

Presedintele Klaus Iohannis efectueaza luni si marti o vizita oficiala la Madrid, la invitatia Regelui Felipe al VI-lea, ocazie cu care are intalniri cu oficialitati spaniole, precum si cu comunitatea de romani din Spania.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Copreşedintele partidului REPER, Dragoş Pîslaru, a declarat că, prin retragerea candidaturii medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei de către coaliţie, „mafia patronată de...
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, marţi, 23 aprilie, că Sebastian Burduja, candidatul liberal pentru Primăria Capitalei, este opţiunea care dă speranţe celor care nu s-au...
#Klaus Iohannis Carmen, #Klaus Iohannis Carmen El Mundo, #Carmen Iohannis presa spaniola , #Carmen Iohannis
Comentarii
Poza meandrele concretului
meandrele concretului
rank 5
,,...continua sa fie indragostiti'' şi asta le ocupă tot timpul.