Sotia lui Iohannis, citata din nou la Parchet dupa ce prima oara nu s-a prezentat

Luni, 26 Noiembrie 2018, ora 11:30
9237 citiri
Sotia lui Iohannis, citata din nou la Parchet dupa ce prima oara nu s-a prezentat
Foto: Arhiva (Administratia Prezidentiala)

Sotia presedintelui, Carmen Iohannis, este citata pe 10 decembrie la Parchetul General, unde va fi audiata intr-un dosar deschis ca urmare a unui denunt in legatura sumele de bani obtinute din inchirierea unui imobil, au declarat, luni, reprezentanti ai Parchetului, pentru Agerpres.

Initial, Carmen Iohannis trebuia sa fie audiata pe 15 noiembrie, dar le-a transmis procurorilor de la Parchetul General ca nu se poate prezenta.

Presedintele Klaus Iohannis a explicat atunci ca sotia sa nu se poate duce la Parchet cand a fost chemata, pentru ca se afla impreuna intr-o vizita oficiala la Londra.

Saptamana trecuta, Iohannis a fost intrebat din nou despre acest subiect, presedintele a evitat sa spuna daca sotia sa, Carmen, se va prezenta la audierile de la Parchetul General, apreciind ca "nu exista temei pentru astfel de discutii".

Acest dosar a fost deschis in urma unui denunt depus de SC Jurindex Media SRL, societatea care administreaza site-ul Lumeajustitiei.ro, reprezentata de jurnalistul Razvan Savaliuc, impotriva presedintelui Klaus Iohannis, a sotiei acestuia, Carmen Iohannis, precum si impotriva notarului Radu Gabriel Bucsa, reclamati pentru savarsirea mai multor infractiuni, printre care abuz in serviciu, fals intelectual, spalare de bani si constituire de grup infractional organizat.

Initial, denuntul a fost inregistrat in mai 2018 la DNA, declinat apoi la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Alba Iulia si ulterior la Parchetul General.

In denuntul depus la Parchet se arata ca familia Iohannis a refuzat sa restituie statului suma de 320.000 de euro, bani proveniti din inchirierea unui imobil din Sibiu care ar fi fost dobandit nelegal.

Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
#Carmen Iohannis audiere Parchetul General , #Carmen Iohannis