Sotia presedintelui Iohannis nu se muta la Bucuresti

Sambata, 24 Ianuarie 2015, ora 08:56
12955 citiri
Sotia presedintelui Iohannis nu se muta la Bucuresti
Foto: Arhiva (presidency.ro)

Sotia presedintelui, Carmen Iohannis, nu vrea sa renunte la cariera si sa se mute la Bucuresti alaturi de noul sef de stat.

In primul interviu acordat din postura de prima doamna, Carmen Iohannis a declarat, pentru TVR, ca isi doreste sa continue sa predea ca profesoara de engleza la Colegiul "Gheorghe Lazar" din Sibiu.

"Intentionez sa pastrez cateva ore in colegiul "Gheorghe Lazar" din Sibiu si, mai ales, sa continuu sa ghidez clasa mea si in urmatorii ani. Incerc sa fac acest efort, sa fiu cateva zile la Sibiu si cateva la Bucuresti", a spus sotia presedintelui.

Intrebata fiind daca va renunta la cariera, prima doamna a replicat: "Nu, n-as vrea sa renunt". Interviul integral cu Carmen Iohannis se difuzeaza sambata, la ora 15.00, pe TVR1.

Iohannis, interviu in vacanta: Despre ambasadori sanctionati si jobul sotiei

Recent, intr-un interviu acordat unei televiziuni locale din Sibiu, Klaus Iohannis spunea:

"Va exista o perioada de trecere, dar am discutat chestiunea si ma va insoti. Va exista o perioada de tranzitie, dar, in esenta, isi doreste sa se implice alaturi de mine in rezolvarea unor probleme care tin de prima doamna. Cand ne-am decis sa intram in aceasta competitie, am fost constienti ca exista aspecte de acest tip si ni le-am insusit".

Cat mai ramane Carmen Iohannis la Sibiu

Carmen Iohannis va preda limba engleza la Colegiul "Gheorghe Lazar" din Sibiu cel putin pana la sfarsitul primului semestru.

"Doamna Iohannis va preda cel putin pana la finalul primului semestru. Acesta se va incheia in 31 ianuarie. Deocamdata, doamna Iohannis nu a anuntat ce urmeaza sa faca incepand cu cel de-al doilea semestru", a declarat Livia Cretulescu, purtatorul de cuvant al Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Sibiu, pentru Mediafax.

Potrivit acesteia, Carmen Iohannis are la dispozitie trei variante: fie va continua sa predea si in cel de-al doilea semestru, fie va cere detasare pe un post similar la Bucuresti, in cazul in care exista disponibil un astfel de post in Capitala, fie poate intra in concediu fara plata.

"Legea Educatiei prevede posibilitatea ca, dupa zece ani de cariera, sa poti beneficia de un an de concediu fara plata", a explicat Livia Cretulescu.

Euronews, despre sotia lui Iohannis: Inapoi la scoala, pentru noua Prima Doamna a Romaniei

B.B.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
#Carmen Iohannis mutat Bucuresti, #Carmen Iohannis ramane Sibiu, #Iohannis sotie Sibiu , #Carmen Iohannis