Ziare.com

Cum a esuat atacul lui Dragnea la adresa lui Iohannis pe tema casei din Sibiu. Fiscul: Statul nu este proprietarul imobilului

de Ionel Stoica
Luni, 13 August 2018, ora 11:13

   

Cum a esuat atacul lui Dragnea la adresa lui Iohannis pe tema casei din Sibiu. Fiscul: Statul nu este proprietarul imobilului
Statul roman nu este in acest moment proprietarul imobilului din Sibiu pierdut in instanta de Klaus Iohannis, potrivit unor precizari facute la sfarsitul saptamanii trecute de Administratia Judeteana a Finantelor Publice (AJFP) Sibiu, pentru Ziare.com.

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a pus in miscare oficiali ai ANAF si ai Ministerului Finantelor, pentru ca statul roman sa recupereze de la Klaus Iohannis chiriile pe care acesta le-a incasat.

Autoritatile au actionat la ordin in ultima luna, in acest caz, desi stiau ca statul nu este proprietar al imobilului. Totul a fost abil prezentat de propaganda, pentru a-l ataca pe Iohannis, liderii PSD fiind foarte vocali in emisiunile de la televiziunile prietene.

In acest joc al declaratiior politice a intrat si ministrul de Finante, Orlando Teodorovici, care a dispus controale la institutiile din subordine, pentru a verifica ce demersuri a facut statul in acest caz.

Ministrul a mai insistat pe langa AJFP Sibiu sa faca o solicitare la Cadastru, de inscriere a statului in cartea funciara a imobilului, dar cererea a fost respinsa.

Procesul de la Hunedoara

Potrivit infomatiilor comunicate de AJFP Sibiu, motivul pentru care statul inca nu este proprietar al imobilului este un proces aflat pe rolul Tribunalului Hunedoara. Cazul a fost deschis de Rodica Bastea, sotia lui Nicolae Bastea, care incearca sa demonstreze ca este mostenitoare de drept a unei parti din imobilul de pe strada Nicolae Balcescu nr. 29, din Sibiu.

La finalul acestui proces, urmeaza sa se stabileasca cine este proprietarul imobilului, Rodica Bastea sau statul roman, precum si cotele succesorale care le revin acestora. Procesul a fost initial pe rolul instantelor din Sibiu, dar Curtea de Apel Alba Iulia a decis stramutarea lui la Hunedoara.

Familiile Iohannis si Bastea au fost proprietarii celor doua apartamente/spatii care compun imobilul din Sibiu.

Klaus Iohannis si sotia sa, Carmen Iohannis, au pierdut proprietatea casei din Sibiu, in care este sediul unei banci, in noiembrie 2015. Decizia definitiva a fost data de Curtea de Apel Brasov, dupa un proces care a durat aproape 16 ani. O cronologie pentru a intelege cine au fost proprietarii acestui imobil, la finalul articolului.

Solicitarea Ziare.com

Ziare.com a solicitat, pe 6 iulie, Administratiei Judetene a Finantelor Publice (AJFP) Sibiu sa precizeze care este situatia imobilului, in contextul in care cu o zi inainte Liviu Dragnea sustinea ca i-a intrebat pe seful ANAF, Ionut Misa, si pe ministrul de Finante daca au de gand sa recupereze "sutele de mii de euro" de la presedintele Klaus Iohannis, pentru casa din centrul Sibiului.

"Ii intreb si eu, nu vreau sa-i intreb la telefon, ii intreb public, pentru ca este o intrebare pusa de multe ori in studiourile de televiziune, o intrebare legitima, la care vad ca nu raspunde nimeni.

E facuta si plangerea penala impotriva dl Iohannis si nu numai, bineinteles, o minge de ping pong intre DNA, Parchetul de la Sibiu, adusa inapoi la DNA, pentru ca le e frica. Acolo discutam de niste case obtinute prin fals si sute de mii de euro care nu se dau inapoi la statul roman. Punct. Ca sa nu vorbim despre chestiuni penale", a spus Dragnea.

"Este un proces pe rol"

Potrivit raspunsului la solicitarea Ziare.com, AJFP Sibiu, in baza hotararilor judecatoresti pronuntate de Tribunalul Brasov si Curtea de Apel Brasov, a cerut Oficiului Judetean de Cadastru si Publicitate Imobiliara (OJCPI) Sibiu rectificarea de carte funciara, in sensul radierii dreptului de proprietate al lui Ioan Bastea, Carmen si Klaus Iohannis.


Sursa: Adresa Fisc


Dupa rectificarea de carte funciara, dreptul de proprietate asupra imobilului in cauza a revenit defunctilor proprietari, Ghenea Elisei si Ghenea Maria, nascuta Bastea.

Ce demersuri a facut Fiscul

Ulterior, AJFP Sibiu a solicitat notarului suplimentarea certificatului de succesiune vacanta, prin care sa se constate calitatea de succesor al statului.

Notarul a suspendat procedura succesorala motivat de faptul ca pe rolul instantelor de judecata se afla o actiune privind stabilirea succesorilor pentru acest imobil, fie statul roman, fie Rodica Bastea Rodica, in calitate de succesoare a lui Ioan Bastea Ioan, precum si cotele care le revin succesorilor.

Procesul deschis de Rodica Bastea are termen pe 30 octombrie. De fapt, este vorba de doua cazuri care au termen in aceeasi zi, potrivit portalului instantelor, 939/85/2016 si 897/85/2016.

In primul caz avem o petitie de ereditate, prin raportare la drepturile succesorale, iar al doilea proces vizeaza anularea unui certificat de mostenire emis in 2008.

Teodorovici cerea un exemplu

Ministrul de Finante, Eugen Teodorovici (PSD), a recunoscut pe 6 iulie ca statul roman nu este inca proprietarul casei din Sibiu care a apartinut familiei Iohannis, dar ii cere presedintelui sa returneze voluntar banii incasati drept chirie in perioada 2001-2015, ca sa dea un exemplu tarii.

Ministrul de Finante a dat asigurari ca demersul sau nu este facut "la comanda cuiva".

"Nu sunt genul sa actioneze la comanda", a subliniat Teodorovici, precizand insa ca a facut o analiza si a avut o "discutie cu colegii de la ANAF", dezvaluind totodata ca a primit date "azi noapte si azi dimineata" in legatura cu situatia respectiva.

"Am avut doua dosare pe acest subiect, de la colegii de la minister si ANAF. Pentru un imobil, cel din str. gen Magheru, lucrurile sunt clare, imobilul a revenit, a fost vandut (...) Vorbim doar de imobilul din bd Balcescu, din Sibiu, care in perioada 2001 - 2015 a apartinut familiei Iohannis si a mai fost inca o persoana care a avut venituri din inchiriere.

In mod normal, logic si moral, statul trebuie sa isi recupereze banii, dar astazi statul inca nu e proprietar al acelui imobil", a subliniat ministrul de Finante.

Incercarea nereusita de la Cadastru

Pe 7 august, Antena3 a prezentat un document emis de Oficiul de Cadastru si Publicitate Imobiliara de la Sibiu. Potrivit acestuia, Fiscul a solicitat ca statul sa devina proprietar al imobilului. OCPI a respins solicitarea, iar decizia este definitiva. Aceasta hotarare a venit dupa ce statul nu a putut aduce documente suplimentare pentru a dovedi calitatea de proprietar.

Potrivit actului prezentat de Antena3, demersurile au inceput inca din 6 iulie, printr-o adresa transmisa de Ministerul Finantelor catre AJFP Sibiu. Solicitarea la OCPI a fost transmisa pe 20 iulie, potrivit documentului prezentat de site-ul Lumea Justitiei, apropiat de postul Antena3.

"Avand in vedere ca, prin hotararile judecatoresti, respectiv decizia civila nr. 235/Ap/16.05.2014 pronuntata de Tribunalul Brasov Sectia civila, ramasa irevocabila prin decizia civila nr. 655/R/12.11.2015 pronuntata de Curtea de Apel Brasov, s-a constatat ca imobilul inscris in CF 9331 Sibiu, top 45/1, reprezinta succesiune vacanta, solicitam inscrierea in calitate de proprietar a Statului Roman.

Potrivit dispozitiilor art. 477 Cod Civil (1864) toate averile vacante si fara stapani, precum si ale persoanelor care mor fara mostenitori sau ale caror mosteniri sunt lepadate sunt considerate ca fiind ale domeniului public. De asemenea, in art. 646 si 680 Cod Civil se prevede ca, in lipsa de mostenitori legali sau testamentari, bunurile lasate de defuncti trec in proprietatea statului", se arata in solicitarea ANAF.

OCPI a solicitat date suplimentare, pe 24 iulie, in vederea inscrierii statului roman in calitate de proprietar. In final, a respins solicitarea.

"In consecinta, raportat la cuprinsul cartii funciare si a documentelor anexate, se constata ca statul roman nu este proprietar asupa imobilului, iar in lipsa inscrisurilor justificative nu se face dovada nici a calitatii de persoana interesata si nici a existentei dreptului de propritate asupra imobilului", se arata in incheierea OCPI.


Sursa: Antena3


Istoria unei case indelung disputate

Ziare.com arata in februarie 2017 ca imobilul cu numarul 29 de pe strada Nicolae Balcescu din centrul Sibiului, din care sotii Iohannis au cumparat jumatate la inceputul lunii iunie 1999, a facut parte din averea sotilor Maria si Eliseu Ghenea, iar dupa decesul acestora casa a ajuns in proprietatea statului roman.

In anul 1997, casa a fost cumparata de chiriasi, iar in 1999, contractele prin care chiriasii au cumparat imobilul au fost anulate in instanta, la cererea fiului lui Nicolae Bastea, acesta din urma fiind nepot al sotilor Ghenea.

Ulterior, imobilul a ajuns in proprietatea familiei presedintelui, care a cumparat partea urmasilor lui Nicolae Bastea, iar fostii chiriasi au cerut in instanta anularea contractelor prin care familia Iohannis a intrat in posesia imobilului din Sibiu, contestand calitatea de urmas de drept al lui Nicolae Bastea.
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 30087 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
40 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

"Cum a esuat ... Dragnea?" ca de obicei :) spuneti-mi cand a reusit

ceva? spuneti-mi ce meserii au prostii astia din guvern si sobolanii rosii din parlament? nimic. nada. nothing. rien. sunt niste simpli politruci fara educatie sau inteligenta proprie.

in cazul cu asa-zisa datorie a lui iohannis fata de fisc, aceeasi lisa de rigoare sau macar o minima logica. sunt prosti! nu mai este nimic de facut pentru ei. sa vedem cum am putea sa ne descotorosim de ei...

 

@nfkg 05.25

- hodoronc-tronc si putin zdronc ! ce legatura are postarea cu articolu' !? :o(((

"Cum a esuat atacul lui Dragnea la adresa lui Iohannis pe tema casei din Sibiu. Fiscul: Statul nu este proprietarul imobilului"

 

Ca sa vezi, astia cu "Fara Penali" in bot se chinuie si prin Ionel

..Stoica sa justifice ca Iohannis nu trebuie sa dea banii furati inapoi!

"Fara Penalii Vostri!" "Ai nostri nu se pun!"

 

banii ca banii

Ai zis bine, "penalii lor sunt mai penali decat ai nostri".
Vine rezistentu' si zice "ce bah se compara 6 case cu averea lu' draknea?"
Da' cum ramane cu "fara penali in functii publice"?
Aaaa...ca nu e penal dovedit? Ca i s-a "pierdut" dosarul pe la dna? Omul a cumparat cu rea credinta deci ar trebui sa fie penal in toata regula pentru #rezistentii care vor o Romanie curata. Daca incepi reconstructia tarii tolerand "penalii nostri" tot de penali o sa ai parte in noua oranduire.

Sunteti prea tantalai...

... ca sa intelegeti ca demersul "Fara penali in functii publice" este pentru TOTI cei care sunt condamnati de finitiv la pedepse privative de libertate indiferent cum se cheama condamnatii. Si da, demersul se poate aplica si lui Johannis fie ca ne place, fie ca nu.
Exista dovezi ca Johannis a cumparat cu rea-credinta? Care sunt alea? Nu le-am auzit pana acum decat clamate de troli pesedisti. Aceeasi troli care niciodata nu vor vedea mafia din jurul lui Dragnea. Vor vedea orice iluzie "avantajos-penala" la inamicii lui politici.

bai baieti, gagiul (Johannis) a obtinut bani

incasand chiria unui imobil obtinut prin frauda, pierdut definitiv in instanta.
Ce se stie cu precizie este ca Johannis va trebui sa dea banii inapoi proprietarului de drept.

@Jesper Jones ..poftim ?! ce ai spus ?!

"Exista dovezi ca Johannis a cumparat cu rea-credinta? Care sunt alea? Nu le-am auzit pana acum..."
sa traiesti,boierule ! se aplica la toti ,de ex.lui nea gg ?!
nea gg becali a cumparat clubu de la viorel paunescu si totusi armata (fosta proprietareasa a clubului) prin sekurache talpon,il baga la puscarie pe nea gg pe motiv de furt,rapt,jaf.etc.deci legea cumparatorului de buna credinta e valabila numai pt presedintele johanis,sau si pt oierul gigi ?!

Pesedist cu .uitza ai in bot, cucoorunshpan

1. Statul comunist a furat casa lui Ghenea si a bagat chiriasi. Securisti si colaboratori.
2. Statul roman, in anii 2000, valideaza un abuz comunist.
- Cine are drept de proprietate asupra unui bun: cel care l-a creat/cumparat sau cel care l-a furat/jefuit?

asa zicea si bashea cand era primar si si-a dat sg

o casuta ! nu e moral,dar e legal ! tare imi pare ca statu romn care i-a confiscat casuta presedintelui cu 6 case si nici un copil,va trebui sa-i plateasca acestuia o despagubire de ordinul zecilor de miliarde la haga ! dupa ce isi termina mandatul,sau mandatele statu romn ii va mai da o casuta cu sepepei in ghiveci ?! io zic ca merita !

i-a zi-ne tu

daca iohannis a primit banii de la banca, zi-ne rationamentul din care reiese ca i-a furat de stat - cam asa cum a facut dragnea cu banii pt copiii sarmani din teleorman sau cu fondurile europene, ca aia sunt deturnati si/sau furati

cap ai ,minte ce-ti mai trebuie ?!

am facut un credit la o banca privata si mi-am luat o masina pa firma privata ! apoi impreuna cu 4 amici(care lucreaza la firme private) m-am suit in masina si am spart banca privata care tocmai imi daduse credit pt masina ! ce treaba are statu cand eu am lucrat totul privat ?! ce spune legea despre bunurile nerevendicate,ale nimanui(nu e cazu asta) ?! ce nu e-al cuiva,nerevendicat(cu acte)de cineva e al statului !

Ca'nele, mai 'nainte sa moara de drum lung, latra la Luna poliglota

"Ba pe-a mmm...rrr !"

 

Heil Adolf Dragnea! Articolul demonstreaza tembelismul PSDist

Auzi, sa fii ditamai ministrul kurullui si sa ceri chirie ca sa dai un exemplu tarii, nu fiindca statului i s-ar cuveni chirie. Mai tembbell decit Carmencioata care a pus o fufa pulitista in linia intii la confruntarea stradala. Bine ca fraiera aia s-a ales doar cu o vinataie. Bine CaCarmen n-a pus copii politisti. Oamenii kretinului penal suprem numit Adolf Dragnea - Heil Dragnea!

esti mort cioflingare

bah da' mort de mort. Nu o sa castigati alegerile in urmatorii 20 de ani.

Hehe arata ziare.com istoria casei in doua randuri...

Uite una ceva mai buna. Din 2015 nu pierduse mutalaul inca dar arata cum a ajuns sa faca 6 case. Prin fals si uz de fals. Intaiul roman al tarii. Niste penali ataca justitia dom'le
https://www.riseproject.ro/articol/mostenirea-din-spatele-averii-imobiliare-a-lui-klaus-iohannis/

 

Problema lui Ioannel nu e doar casa pierduta pentru ca fusese

..obtinuta pe acte false ci MAI ALES spalarea de bani facuta la celelalte case! Urmatoarele case le-a cumparat din chiriile "false"!

In Romania, spălarea banilor este o infracțiune definită astfel de art. 29 din legea 656/2002:[5]

c) dobandirea, deținerea sau folosirea de bunuri, cunoscand că acestea provin din săvarșirea de infracțiuni.

corect

o casa obtinuta prin fals a produs alte trei case.
@Te-o...case bah nu apartament. Si aia prima obtinuta prin fals a fost mina de aur. Un hot ordinar platit de la buget toata viata lui asta va este presedintele. Daca nu era primar nu punea mana pe casa aia. A ajuns acolo si a studiat pe ce poate sa puna mana. Un hot platit din banii vostri fraierilor cu dreptatea-n gura

 

Haoleo, praleo da de vandut copii n-ai zis nimic?!

Pai, se poa'?! Tre' sa-ti meriti covrigul!
- Bag-o pe aia cu traficul de copii. Poate ca asa spala Iohannis banu': vindea un copil-doi, cumpara o casa.

Tu ai citit materialul "riseproject"?

L-ai citit integral sau doar ce-a tradus Geadobadea?
- Succesiunea fostului proprietar este clara si doar un viciu de procedura (act notarial incheiat in alt judet) loveste de nulitate demersul de punere in posesie. In locul lui Bastea as merge direct la CEDO si as cere cateva zeci de milioane, poate-i plateste "Orlando-zero-criza"

dragnea devine tot mai ridicol!

El spera ca aruncand fumigena apartamentului din Sibiu,al carui regim inca nu este clarificat,isi va acoperi infractiunile grave comise !
dragneo,nu are nici o legatura o confuzie legata de regimul proprietatii unui apartament sibian,cu infractiunile grave pe care le-ai comis tu!
-Ai furat voturi,ai pus *** sa voteze etc
-ai furat banii orfanilor ca sa-si platesti doua functionare in serviciul ilegal al PSD
-ai participat la deturnarea a multor milioane de euro,bani europeni,pe care nu mai stiti de unde sa-i inapoiati
si urmeaza!
Poti sa manipulezi cat vrei guvernul de marionete ca sa emita OUG-uri spalandu-te de infractiunile comise!
Poti sa-i promiti cat vrei lui tariceanu sustinere la viitoarele prezidentiale ,fara nici o sansa ,de altfel,pentru a scoate legi care sa te albeasca,de o majoritate parlamentara,ea insasi corupta si plina de infractori!
Toata viata vei ramane un infractor albit ilegal!Teo

 

Asta e ca sa-l imping pe @nfkg inspre lipsa de semnificatie

Dupa cum posteaza, asha merita. Un alt Krettin pupincurist din gashca ce si-o tragge circular in jurul lui Adolf Dragnea - Heil Dragnea!!

 

falsificatorii de familie modesta

si cumparatorul pacalit "de buna credinta" ditamai primarul

https://www.riseproject.ro/familia-bastea-partenerii-imobiliari-ai-sotilor-iohannis/

 
 

pune-ti palmele pe ochi si picioarele pe urechi

Cand sunt de-astea naspa. Nu sunt adevarate. Numai draknea face penale de-asta

si banii cand ii da inapoi? pe langa faptul ca e penal de penal

https://www.riseproject.ro/iohannis-a-pierdut-casa-fabrica-de-bani-luata-de-la-stat/

 

"inapoi" inseamna de unde i-a luat

si i-a luat de la banca, nu de la stat, ma desteptule
iar statul, chiar daca va deveni proprietar, va trebui sa demonstreze ca iohannis chiar l-a privat de banii aia, ca avea el, statul, contract cu banca si lui i se cuveneau banii, iar iohannis s-a pus in locul lui pe contract
ceea ce nu s-a intamplat

uliul ajuns primar la Sibiu

Si presedintele #rezist a pus ochii pe asta. Cinstit de cinstit frate. Murise unu' care nu avea urmasi si ce si-a zis el din functia de primar..."ghinion"
https://www.riseproject.ro/mortul-de-pe-urma-caruia-s-a-imbogatit-klaus-iohannis/

 

Admin, va rog sa implementati functionalitate anti-spammeri.

Sa-i marcam pe cei ce merita ca spammeri si sa scapam de broaste raioase ca nfkg si Marin2134, aka @cucuru'nshpan

 

@ mac gigi, gherila, constant

"in cazul cu asa-zisa datorie a lui iohannis fata de fisc, aceeasi lisa de rigoare sau macar o minima logica. sunt prosti! nu mai este nimic de facut pentru ei. sa vedem cum am putea sa ne descotorosim de ei..."
da-o naibii de logica, de realitate sau mai stiu eu ce. "aia sunt prosti, trebuie sa ne descotorosim de ei..." Mwahahaha bah da' tu-i crezi prosti si pe "tovarasii de arme". "Nu ganditi oameni buni ca gandesc eu pentru voi". Rau ai ajuns gherila

 

Dragnea a uitat sa modifice si Codul Civil in asa fel incat

sa-l poata obliga pe KW Johannis sa returneze banii pentru vreo chirie! A avut alte prioritati, sa scape de puscarie prin modificarea CP si a CPP, asa ca la propaganda PSD-ista pun botul numai activistii PSD sau cei foarte saraci cu duhul!

 

Si'nca odata mai flacai, trageti-o spamerului nfkg.

Omul lui Adolf Dragnea, supremul penal cu spume la gura si un tricoi legat de git.

 

N-are

rost! Așa afost de mic...acum numai se joacă!

@niculaeda 8.45

94 voturi

niculaeda
Rank user: x5
13.08.2018, 08:45

Pozitie rezervata
"@nfkg 05.25
- hodoronc-tronc si putin zdronc ! ce legatura are postarea cu articolu' !? :o(((

deci prietenul oarka a intrat doar ca sa ia mu#ie si sa ma muste de posterior. Daca vrei sa vezi legatura cu articolul intra pe link-urile pe care le-am postat
Daca vrei sa ramai prost in continuare fii mahalagiu ca orca si atunci macar ai o legatura

 

* * * 09.16

"Daca vrei sa ramai prost in continuare fii mahalagiu ca orca si atunci macar ai o legatura

"Va multumim pentru interesul manifestat. Acest comentariu a mai fost raportat ca neadecvat, dar s-a considerat ca respecta politica de exprimare a opiniilor pe Ziare.com."

mda

Ca Johannis e un smecheras de Sibiu, e clar pentru mine. Problema e ca e greu de ales intre doi smecheri, unul mai "cu fereala"(Johannis), unul "fara numar", alde Pasha de Deliorman. De fapt, nu e greu. Alegem raul mai mic(ala care a furat mai putin...). suntem jalnici, sa nu avem alternativa la smecheri si talhari...

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor