Procesul casei lui Klaus Iohannis, amanat. Un nou termen in decembrie

Miercuri, 28 Septembrie 2016, ora 12:32
4224 citiri
Procesul casei lui Klaus Iohannis, amanat. Un nou termen in decembrie
Foto: Facebook / Klaus Iohannis

Curtea de Apel Pitesti a stabilit, miercuri, pentru data de 7 decembrie, un nou termen in procesul privind casa din Sibiu pierduta de familia presedintelui Klaus Iohannis.

Pana atunci, instanta se va pronunta pe 4 octombrie daca se impune o verificare de documente solicitate de una dintre parti.

Verificarea a fost ceruta de avocatul Virgiliu Viorel Vulcan, care a contestat, la fel ca la primul termen din 22 iunie, validitatea contractului de reprezentare incheiat intre Rodica Bastea, parte in proces, si casa de avocatura care reprezinta si interesele familiei Iohannis.

Vulcan a sustinut ca acel contract este "o facatura", fiind un contract de mandat general in care nu este mentionat obiectul procesului aflat in prezent in derulare.

Acelasi avocat a solicitat instantei sa compare semnaturile Rodicai Bastea de pe contractul de asistenta juridica si de pe un alt document aflat la dosarul de fond, sustinand ca sunt total diferite.

In schimb, avocatul Octavian Popescu, cel care reprezinta interesele Rodicai Bastea si ale familiei Iohannis, a sustinut ca acel contract de asistenta juridica este perfect legal, iar orice verificare de scripte s-ar situa in afara cadrului procedural.

Completul de trei judecatori a ramas in pronuntare pentru data de 4 octombrie pe solicitarea privind verificarea de scripte, ambii avocati fiind invitati ca pana atunci sa depuna concluzii scrise.

La iesirea de la Curtea de Apel Pitesti, avocatul Octavian Popescu a refuzat sa faca orice comentariu pe marginea dosarului.

In schimb, avocatul Virgiliu Viorel Vulcan i-a prezentat pe doi dintre clientii sai, ambii octogenari, despre care a spus ca ar fi fost acuzati de presiuni asupra justitiei.

"Dansul e domnul Oarga, nenea Oarga din Sibiu. Dansa e tanti Elisabeta Antonescu din Sibiu. Astia sunt aia care fac presiuni asupra justitiei si care i-au luat una din case lui Iohannis, care a fost agonisita din meditatii. Ce tupeu poti avea sa vii sa spui ca acesti oameni au facut presiuni asupra justitiei, dupa 15 ani de stat in judecata", a declarat avocatul.

Urmatorul termen pe fond a fost stabilit pe 7 decembrie, data pana la care se va relua si procedura de citare a tuturor partilor din dosar.

La data de 12 noiembrie 2015, Curtea de Apel Brasov a respins un recurs declarat de Klaus si Carmen Iohannis si a mentinut decizia Tribunalului Brasov din mai 2014, prin care a fost anulat un contract de vanzare-cumparare a unui imobil din Sibiu.

Pe 16 noiembrie 2015, presedintele Klaus Iohannis s-a declarat nemultumit de sentinta judecatoreasca prin care a pierdut o casa in Sibiu, anuntand ca impreuna cu avocatii sai cauta cele mai bune cai de a o contesta.

Contestatia in anulare formulata de familia Iohannis impotriva deciziei instantei se judeca la Curtea de Apel Pitesti, dupa ce Instanta Suprema a admis, pe 6 aprilie, o cerere depusa de familia Iohannis, prin care s-a solicitat stramutarea procesului de la Curtea de Apel Brasov la o alta curte de apel din tara.

Potrivit presei locale, Klaus Iohannis reclama in cererea de stramutare faptul ca judecatorii din Brasov nu indeplinesc conditia de independenta si impartialitate, ca urmare a presiunii exercitate de mass-media asupra lor, in cei 10 ani cat a durat procesul.

Burduja îl atacă pe Nicușor Dan: "Nepăsarea şi incompetenţa au lăsat zeci de mii de oameni fără căldură şi apă caldă"
Burduja îl atacă pe Nicușor Dan: "Nepăsarea şi incompetenţa au lăsat zeci de mii de oameni fără căldură şi apă caldă"
Administraţia actuală a realizat investiţii "prea puţine şi prea lente" pentru a reabilita reţeaua de termoficare a Capitalei, a declarat miercuri, 24 aprilie, liderul PNL Bucureşti,...
Ciolacu vrea reducerea atribuțiilor primarului general: Dependența edililor de sector nu trebuie să fie atât de mare VIDEO
Ciolacu vrea reducerea atribuțiilor primarului general: Dependența edililor de sector nu trebuie să fie atât de mare VIDEO
Premierul Marcel Ciolacu a declarat miercuri că este nevoie de o lege specială a Capitalei şi că "este evident" că dependenţa primarilor de sector "nu trebuie să fie atât de mare de...
#casa Iohannis Sibiu, #proces casa Iohannis termen decembrie , #casa
Comentarii