Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Bumerangul Iohannis (Opinii)

Vineri, 22 Februarie 2013, ora 00:52
7654 citiri
Bumerangul Iohannis (Opinii)
Foto: Arhiva

Mai intarit, mai curat, mai unit in cuget si-n simtiri se infatiseaza Crin Antonescu in fata delegatilor la Congres odata cu aducerea lui Klaus Werner Iohannis in serviciul militar liberal. O mutare inspirata ca imagine, un transfer magistral, dar cu un coeficient de risc pe masura.

Sa ma explic. In primul rand, cine este primarul Sibiului? Mai exact, cum este perceput el - stiu toti copiii ca nu conteaza adevarul, ci ceea ce cred ceilalti ca reprezinta adevarul. Iohannis este un roman prin ale carui vene curge impresia harniciei, a seriozitatii, a vorbei scurte si la obiect. Pare chiar usor incurcat in peisajul dambovitean, are momente cand te astepti sa se intoarca si sa o ia la goana.

Singura trasatura comuna a celor doi este mandria. Dar daca presedintele PNL da din aripi vartos pe gardul gospodariei, primarul Sibiului te face din ochi. Chestie de gust, dar il prefer pe neamt.

De asemenea - dar e numai o impresie -, mi se pare ca amandoi sunt la fel de dificili. La primar, potentialul de catar este prusac, deci il accept mai usor. La Crin Antonescu se bazeaza pe multimea vida.

In linii mari, domnul Iohannis este tot ce nu este seful sau de partid. Si nu mi se pare imposibil ca, in momentul in care se vor satura de hachitele lui Antonescu, purtatorii de servieta si de idei sa descopere ca au la doi pasi un prezidentiabil de alt calibru. Si sa inceapa sa il cultive.

Chiar daca presedintele PNL l-a adus pe Iohannis in partid ca sa-i arate lui Victor Ponta pisica, s-ar putea sa si-o arate lui. Poate ca o constientizeaza, s-a gandit ca principiul care spune sa-ti tii dusmanii aproape, iar prietenii si mai aproape are valoare de intrebuintare.

Numai ca, odata cu liberalii, pe Iohannis il vor descoperi si romanii. Ei isi vor aminti ca, intrebat fiind daca se vede, candva, premier, primarul Sibiului a raspuns ca deocamdata nu se gandeste la asta.

Desigur, Crin Antonescu a simtit pericolul ca Victor Ponta sa creada ca totul este o regie fina, si a adaugat in discursul comun o pisica moarta: domnul Iohannis poate fi, candva, si presedinte. Guvernator, presedinte de asociatie de locatari, sef de autobaza, sef de gara, tot ce are indemnizatie de ce-i mai drag romanului.

Dar chiar daca nu-si vor aminti electorii momentul aducerii primarului Sibiului la oaste, vor constata - dupa mine, chiar foarte curand - ca neamtul din Ardeal are alura de presedinte de tara. Nu de partid, pentru momentul cand Crin Antonescu va pleca la Cotroceni, asa cum arata scenariu. Si-atunci sa te ti bumerang!

BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
#Klaus Johannis PNL functie, #Klaus Johannis candidat prezidentiale, #Klaus Johannis Ponta premier , #Crin Antonescu