Iohannis: Antonescu e inca suparat ca nu mai e seful PNL si candidat la prezidentiale

Luni, 08 Septembrie 2014, ora 22:58
2978 citiri
Iohannis: Antonescu e inca suparat ca nu mai e seful PNL si candidat la prezidentiale
Foto: Arhiva

Presedintele PNL, Klaus Iohannis, este de parere ca fostul lider liberal Crin Antonescu este suparat ca nu mai este presedintele formatiunii si candidat al acesteia la alegerile prezidentiale.

"Am vorbit acum cateva zile cu domnul Antonescu, am avut o discutie telefonica, chiar buna. Eu sunt convins ca pana la urma domnul Antonescu va intra in campanie, asta nu inseamna sa urce pe scena cu mine, sunt convins ca va prevala instinctul lui de liberal autentic.

Crin Antonescu m-a invitat in PNL, nu e niciun secret. Cum nu e niciun secret ca am lucrat impreuna, ca am vrut sa ne prezentam ca o echipa, dar probabil in aceasta faza, domnul Antonescu este inca suparat ca nu mai este presedinte al PNL, ca nu mai este candidat la presedintie.

Eu sunt convins ca e o faza trecatoare. Eu oricum merg inainte si nu pot sa-mi imaginez ca domnul Antonescu nu va sprijini partidul", a spus primarul Sibiului, luni seara, intr-o emisiune la Realitatea Tv.

Antonescu nu sustine suspendarea lui Basescu: Demersul lui Tariceanu e jalnic, ridicol

Afirmatiile acestuia vin dupa ce, luni, Crin Antonescu a spus ca nu se va implica in campania prezidentiala a candidatului ACL in cursa pentru Cotroceni si, intrebat de ce nu o face, fostul presedinte PNL a raspuns: "Deocamdata nu doresc".

Antonescu: Iohannis nu primeste automat votul meu, dar are sanse sa-l obtina

"Declaratiile lui Antonescu sunt exact in registrul in care va spuneam mai devreme. Se simte o oarecare frustrare. Sunt sigur ca domnul Antonescu va spijini partidul din care face parte", a mai explicat Klaus Iohannis.

Anterior, fostul lider al PNL afirmase ca nu va acorda automat votul sau la prezidentiale lui Klaus Iohannis, dar ca primarul Sibiului "are sanse sa-l obtina".

Iohannis, despre comparatia Basescu - nazism: Pur si simplu inadmisibil, Ponta trebuie sa plece

De asemenea, intrebat luni seara ce proiecte considera ca ar trebui continuate din cele doua mandate de presedinte ale lui Traian Basescu, presedintele PNL a indicat doua lucruri.

"In esenta, sunt doua domenii in care s-au facut progrese. In primul rand, statul de drept. Trebuie consolidat statul de drept. Al doilea lucru, la fel de valoros, independenta justitiei. S-au facut pasi spre o justitie functionala si independenta", a precizat Klaus Iohannis.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#Iohannis Antonescu suparat, #Iohannis Antonescu presedinte PNL, #Iohannis Antonescu candidat prezidentiale, #Klaus Iohannis candidat prezidentiale , #Crin Antonescu