Iohannis sustine ca nu va candida la prezidentiale in locul lui Antonescu

Joi, 08 Mai 2014, ora 07:24
2355 citiri
Iohannis sustine ca nu va candida la prezidentiale in locul lui Antonescu

Prim-vicepresedintele PNL, Klaus Iohannis, a declarat, miercuri seara, ca nu va fi candidatul liberalilor la alegerile prezidentiale de la sfarsitul anului, dar a admis ca isi doreste sa aiba o pozitie in viitorul guvern, in cazul in care Crin Antonescu va fi presedinte.

"Nu luam in considerare aceasta rocada, dar anumite date din sondaje, pe care nu le-am comandat noi, ne pot duce cu gandul ca ar putea fi o varianta care merita discutata. Suntem doi oameni politici care vrem sa facem ceva in tara, insa aceasta chestiune este destul de limpede. Am spus-o ori de cate ori am avut ocazia si ori de cate ori am fost intrebat: eu cand am venit in PNL am venit sa-l sprijin pe Crin Antonescu, nu sa-i iau locul lui Crin Antonescu pentru prezidentiale.

Aceasta chestiune nu o discutam, fiindca nu este cazul. Pe de alta parte sunt dispus sa ma implic in ceea ce inseamna politica nationala. (...) Ideea noastra comuna este ca domnul Antonescu sa mearga pe candidatura de presedinte si parerea mea este ca el va fi presedintele Romaniei si in situatia in care in Parlament se creeaza o configuratie favorabila PNL sa fiu luat in discutie eventual pentru o anumita pozitie in Guvern", a afirmat Iohannis.

La randul sau, liderul PNL, Crin Antonescu, a spus ca il vede pe edilul Sibiului persoana potrivita sa conduca partidul in continuare.

Antonescu a subliniat ca in cazul in care el ar demisiona, asa cum a dat asigurari in repetate randuri, daca PNL nu ar obtine un scor bun la europarlamentare, tot Iohannis este cel care va prelua prin statut conducerea partidului.

"Nu numai ca este persoana potrivita, dar este si cel care succede intr-o asemenea ipoteza. Domnul Iohannis este prim-vicepresedintele partidului si are in atributiile sale efective in vigoare, statutare, preluarea prerogativelor presedintelui, ori de cate ori acesta s-ar afla intr-o indisponibilitate de a le exercita, pana la un congres care ar alege un nou presedinte.

Nu exista, asadar, o criza de succesiune. Atunci cand va exista un congres al PNL, este spre imposibil sa mai existe o candidatura a mea. Din punctul meu de vedere domnul Iohannis este cel mai potrivit sa fie presedintele partidului, pentru ca in momentul in care am facut propunerea sustinuta cvasiunanim de catre congresul precedent ca domnia sa sa fie primvicepresedinte al PNL, evident ca am avut in vedere acest lucru", a declarat Antonescu.

Klaus Iohannis a sustinut ca PNL va obtine peste 20% dintre voturi la alegerile europarlamentare.

El a admis ca imediat dupa ruperea USL, votantii liberali au fost dezamagiti si formatiunea a scazut in sondaje, dar a precizat ca acum "alegatorii revin la PNL".

USR acuză Guvernul că se joacă „cu prețurile la energie ca la păcănele”. „Plătim facturi mai mari decât pe piaţa liberă”
USR acuză Guvernul că se joacă „cu prețurile la energie ca la păcănele”. „Plătim facturi mai mari decât pe piaţa liberă”
USR a transmis joi, 28 martie, că Guvernul Ciolacu minte când spune că ia măsuri în favoarea consumatorilor şi că scade facturile românilor. Partidul susține că de fapt Executivul...
Controversata taxă pe soare, eliminată de Guvern. Anunțul ministrului Energiei pentru prosumatori
Controversata taxă pe soare, eliminată de Guvern. Anunțul ministrului Energiei pentru prosumatori
Guvernul a adoptat joi, 28 martie, Ordonanţa pentru modificarea şi completarea OUG 27/2022 prin care este eliminată taxa pe soare pentru prosumatori şi actualizează schema de sprijin pentru...
#Klaus Iohannis presedintie, #Crin Antonescu presedintie, #candidat PNL presedintie , #Crin Antonescu