Ciolos, delegat de Iohannis sa participe la reuniunea UE-Turcia

Miercuri, 02 Martie 2016, ora 18:37
1905 citiri
Ciolos, delegat de Iohannis sa participe la reuniunea UE-Turcia

Presedintele Klaus Iohannis l-a delegat pe premierul Dacian Ciolos pentru a participa, pe 7 martie, la Reuniunea liderilor din statele Uniunii Europene cu Turcia, precum si la Reuniunea membrilor Consiliului European, evenimente ce vor avea loc la Bruxelles, a informat, miercuri, Presedintia.

"Presedintele Romaniei, domnul Klaus Iohannis, l-a delegat pe Prim-ministrul Romaniei, domnul Dacian Ciolos, sa participe la Reuniunea sefilor de stat sau de guvern din statele membre ale Uniunii Europene cu Turcia, precum si la Reuniunea membrilor Consiliului European, care vor avea loc, la Bruxelles, luni, 7 martie", se arata in mesajul Administratiei Prezidentiale.

Dacian Ciolos, desemnat de Iohannis sa participe la Consiliul European. Suspendarea Schengen, pe agenda

Iohannis precizeaza ca delegarea s-a facut in baza Constitutiei si "conform principiului cooperarii loiale dintre autoritatile statului", asa cum acesta a fost interpretat si in jurisprudenta Curtii Constitutionale.

In cadrul Consiliului European din 18-19 februarie, liderii au convenit sa organizeze o intalnire speciala cu Turcia. Punerea in aplicare rapida si integrala a planului de actiune UE-Turcia continua sa fie o prioritate, cu scopul de a pune capat fluxurilor de migratie si de a combate retelele de traficanti si de persoane care introduc ilegal migranti, precizeaza Consiliului European.

News.ro relateaza ca este a doua oara cand presedintele Iohannis il desemneaza pe Dacian Ciolos pentru a participa la o reuniune UE. Prima delegare a avut loc la inceputul lunii decembrie 2015, cand presedintele a decis ca prim-ministrul sa reprezinte Romania la reuniunea Consiliului European din 17-18 decembrie.

Citeste si:
Litigii de aproape un miliard de euro la CNAIR pentru nerespectarea clauzelor, anunță Grindeanu
Litigii de aproape un miliard de euro la CNAIR pentru nerespectarea clauzelor, anunță Grindeanu
inistrul Transporturilor Sorin Grindeanu a declarat sâmbătă, 28 mai, că în prezent există litigii în care diverse firme cer CNAIR aproape un miliard de euro pentru nerespectarea unor clauze...
Ce a discutat premierul Nicolae Ciucă despre energia nucleară în România cu o delegație a senatului SUA
Ce a discutat premierul Nicolae Ciucă despre energia nucleară în România cu o delegație a senatului SUA
Prim-ministrul Nicolae Ciucă a primit sâmbătă, 28 mai, o delegaţie a Senatului SUA condusă de Robert Portman. În cadrul întrevederii au fost abordate subiecte legate de sprijinul...