Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Dacian Ciolos, pe zi ce trece, devine salvatorul PNL, dar si al lui Iohannis

Miercuri, 02 Martie 2016, ora 18:55
5643 citiri
Dacian Ciolos, pe zi ce trece, devine salvatorul PNL, dar si al lui Iohannis

Iohannis nu-si va reveni prea curand de pe urma crizei declansate de apararea voluntara a Antenei 3.

Si aici nu e vorba despre faptul ca acea declaratie a reprezentat un accident, din pacate, ci cred ca a fost incununarea unei strategii prin care Palatul Cotroceni a incercat sa apropie de Antena 3.

Sa ne amintim ca principalul consilier al presedintelui l-a prezentat pe Mihai Gadea, directorul postului, unor lideri politici la evenimente semi-oficiale. Aceasta, in opinia mea, a fost o operatiune de credibilizare a postului, incheiata cu celebra declaratie.

Dar de ce incearca Klaus Iohannis sa se apropie de Antena 3? Raspunsul rapid la aceasta intrebare cred ca e ca are nevoie de un tun propagandistic, iar postul controlat de Dan Voiculescu detine tot ce trebuie, mai putin credibilitatea. Are audienta, marca, vedete, face profit, dar ii lipseste frisca pentru a fi un adevarat lansator politic.

In opinia mea, esecul mobilizarii de la mitingul Antenei 3 si reactiile de pe pagina de Facebook a presedintelui au prabusit toata aceasta constructie. Iar Klaus Iohannis a iesit cel mai sifonat. S-a trezit fara partid, fara televiziune si fara parte din publicul activ din societate. Nu-l mai are decat pe Dan Mihalache, un consilier extrem de contestat de multi lideri de opinie pentru traseism politic, implicarea in evenimentele din vara anului 2012 si apropierea de PSD.

Lenea politica a presedintelui Iohannis, lipsa convingerilor si a curajului de a fi un adevarat lider l-au pus in umbra lui Dacian Ciolos, actualul premier independent. Diferentele dintre cei doi sunt tot mai vizibile pe zi ce trece. Primul-ministru are un grup de consilieri activi, destepti si muncitori care il ajuta sa propuna solutii pentru reducerea birocratiei, pentru estomparea inegalitatilor din societatea noastra si accelerarea reformelor.

Dacian Ciolos e si un excelent comunicator, se solidarizeaza cu liderii informali din societate si isi transmite mesajul politic cu ajutorul acestora. Participarea la lansarea cartii politistului Godina a fost o actiune politica magistrala, transmitand ca sustine reformarea din temelii a Ministerului de Interne.

Chiar si fara sa-si doreasca, Dacian Ciolos e comparat cu Iohannis. Incremenirea presedintelui, inertia si aura monarhica cu care s-a inconjurat nu fac decat sa-l izoleze de societate. Pe cand Dacian Ciolos a castigat sustinerea publicului. Ultimul mai are cativa pasi pana va primi de la liberali "mandatul" de a le castiga alegerile parlamentare. Va fi interesant de urmarit daca va accepta sau nu. Nu o vor face de buna voie, dar nu vor avea alta solutie. La fel ca in cazul cu candidatura lui Cristian Busoi. Iohannis l-a vrut, dar nu l-au vrut bucurestenii.

Iar pentru a avea majoritatea in Parlament, Klaus Iohannis va trebui sa faca pereche cu Dacian Ciolos chiar daca nu-i place pentru ca acesta din urma va fi si colacul sau de salvare.

In plus, dupa cum se misca Dacian Ciolos, el poate fi omul care in schimbul unui nou mandat de premier ii poate oferi sansa actualului presedinte sa castige in 2019 un nou mandat la Cotroceni.

In opinia mea, apropierea Palatului Cotroceni de Antena 3 a fost incercarea ratata a unui grup de putere din jurul presedintelui de a gasi o solutie politica pentru actualul premier. N-a fost sa fie!

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Klaus Iohannis declaratie aparare Antena3, #Klaus Iohannis Dacian Ciolos alegeri , #Dacian Ciolos