Dacian Ciolos, pe zi ce trece, devine salvatorul PNL, dar si al lui Iohannis

Autor: Emilian Isaila
Miercuri, 02 Martie 2016, ora 18:55
5476 citiri
Dacian Ciolos, pe zi ce trece, devine salvatorul PNL, dar si al lui Iohannis

Iohannis nu-si va reveni prea curand de pe urma crizei declansate de apararea voluntara a Antenei 3.

Si aici nu e vorba despre faptul ca acea declaratie a reprezentat un accident, din pacate, ci cred ca a fost incununarea unei strategii prin care Palatul Cotroceni a incercat sa apropie de Antena 3.

Sa ne amintim ca principalul consilier al presedintelui l-a prezentat pe Mihai Gadea, directorul postului, unor lideri politici la evenimente semi-oficiale. Aceasta, in opinia mea, a fost o operatiune de credibilizare a postului, incheiata cu celebra declaratie.

Dar de ce incearca Klaus Iohannis sa se apropie de Antena 3? Raspunsul rapid la aceasta intrebare cred ca e ca are nevoie de un tun propagandistic, iar postul controlat de Dan Voiculescu detine tot ce trebuie, mai putin credibilitatea. Are audienta, marca, vedete, face profit, dar ii lipseste frisca pentru a fi un adevarat lansator politic.

In opinia mea, esecul mobilizarii de la mitingul Antenei 3 si reactiile de pe pagina de Facebook a presedintelui au prabusit toata aceasta constructie. Iar Klaus Iohannis a iesit cel mai sifonat. S-a trezit fara partid, fara televiziune si fara parte din publicul activ din societate. Nu-l mai are decat pe Dan Mihalache, un consilier extrem de contestat de multi lideri de opinie pentru traseism politic, implicarea in evenimentele din vara anului 2012 si apropierea de PSD.

Lenea politica a presedintelui Iohannis, lipsa convingerilor si a curajului de a fi un adevarat lider l-au pus in umbra lui Dacian Ciolos, actualul premier independent. Diferentele dintre cei doi sunt tot mai vizibile pe zi ce trece. Primul-ministru are un grup de consilieri activi, destepti si muncitori care il ajuta sa propuna solutii pentru reducerea birocratiei, pentru estomparea inegalitatilor din societatea noastra si accelerarea reformelor.

Dacian Ciolos e si un excelent comunicator, se solidarizeaza cu liderii informali din societate si isi transmite mesajul politic cu ajutorul acestora. Participarea la lansarea cartii politistului Godina a fost o actiune politica magistrala, transmitand ca sustine reformarea din temelii a Ministerului de Interne.

Chiar si fara sa-si doreasca, Dacian Ciolos e comparat cu Iohannis. Incremenirea presedintelui, inertia si aura monarhica cu care s-a inconjurat nu fac decat sa-l izoleze de societate. Pe cand Dacian Ciolos a castigat sustinerea publicului. Ultimul mai are cativa pasi pana va primi de la liberali "mandatul" de a le castiga alegerile parlamentare. Va fi interesant de urmarit daca va accepta sau nu. Nu o vor face de buna voie, dar nu vor avea alta solutie. La fel ca in cazul cu candidatura lui Cristian Busoi. Iohannis l-a vrut, dar nu l-au vrut bucurestenii.

Iar pentru a avea majoritatea in Parlament, Klaus Iohannis va trebui sa faca pereche cu Dacian Ciolos chiar daca nu-i place pentru ca acesta din urma va fi si colacul sau de salvare.

In plus, dupa cum se misca Dacian Ciolos, el poate fi omul care in schimbul unui nou mandat de premier ii poate oferi sansa actualului presedinte sa castige in 2019 un nou mandat la Cotroceni.

In opinia mea, apropierea Palatului Cotroceni de Antena 3 a fost incercarea ratata a unui grup de putere din jurul presedintelui de a gasi o solutie politica pentru actualul premier. N-a fost sa fie!

Citeste si:
Cristian Tudor Popescu: "La acest congres, președintele PNL a fost reales: Klaus Iohannis"
Cristian Tudor Popescu: "La acest congres, președintele PNL a fost reales: Klaus Iohannis"
Cristian Tudor Popescu este de părere că după Congresul PNL desfășurat sâmbătă, 25 septembrie, adevăratul câștigător este Klaus Iohannis, care a fost „reales președinte PNL”....
Marcel Ciolacu, după Congresul PNL: "Nu a fost un festival al democraţiei, a fost un festival al COVID-ului"
Marcel Ciolacu, după Congresul PNL: "Nu a fost un festival al democraţiei, a fost un festival al COVID-ului"
Marcel Ciolacu a declarat despre Congresul PNL de sâmbătă, 25 septembrie, că „nu a fost un festival al democraţiei, a fost un festival al COVID-ului” şi că a asistat la o ruşine...
Sursa: Ziare.com