Iohannis: Nu voi nominaliza dupa alegeri un premier independent. Ciolos sa anunte ce decizie ia (Video)

Joi, 29 Septembrie 2016, ora 10:35
7039 citiri
Iohannis: Nu voi nominaliza dupa alegeri un premier independent. Ciolos sa anunte ce decizie ia (Video)
Foto: captura video Digi24

Presedintele Klaus Iohannis a subliniat, joi, inca o data, ca dupa alegerile din 11 decembrie nu va mai nominaliza ca premier o persoana independenta politic, ci va tine cont de rezultatele votului.

In context, seful statului a spus ca daca Dacian Ciolos vrea sa isi continue proiectele, va trebui sa anunte cu ce partid vrea sa colaboreze.

Presedintele a sustinut, joi, o alocutiune cu ocazia Reuniunii Biroului Grupului Partidului Popular European organizata la Bucuresti, iar la final a fost asaltat de jurnalisti cu intrebari pe tema retragerii lui Vasile Blaga din conducerea PNL dupa inceperea urmaririi penale, in mass-media existand zvonuri conform carora la conducerea PNL ar putea veni premierul Dacian Ciolos.

Klaus Iohannis a recunoscut ca PNL se afla intr-o situatie complicata, de criza, dar s-a aratat convins ca fostii sai colegi de partid vor gasi solutii.

Intrebat daca Dacian Ciolos ar putea fi o solutie, presedintele a raspuns: "Este o intrebare la care domnul Ciolos cred ca va trebui sa raspunda in perioada urmatoare, fiindca multi isi pun intrebarea daca Dacian Ciolos ramane un premier independent si dupa aceea se retrage sau daca doreste sa isi continue anumite proiecte. Recunosc ca, personal, cred ar face bine sa continue, ca are proiecte bune incepute, dar atunci sa isi declare macar simpatia sau adeziunea, sau preferinta pentru partidul cu care ar putea sa colaboreze in viitor, sigur dupa alegerile parlamentare.

Dacian Ciolos ar putea foarte bine sa isi continue proiecte importante, daca acum, cand ecuatia este inca incerta, isi declara intentiile de viitor si mai devreme sau mai tarziu, sigur, ar trebui sa declare si cu cine vrea sa puna in practica aceste proiecte. Dupa alegerile parlamentare nu voi nominaliza persoane independente politic pentru pozitia de premier al Romaniei. Am mai spus-o si o repet. Dupa alegeri, vom avea un Guvern politic, asta insemnand ca toata lumea va reprezenta un partid. Asa functioneaza democratia".

Seful statului a mai spus ca nu a discutat pana acum cu Dacian Ciolos pe tema intrarii lui in PNL sau intr-un alt partid.

"Cand dl Ciolos va considera ca trebuie sa imi spuna ca a luat o decizie sau ca vrea sa intre intr-un fel in aceasta campanie electorala va sti sa ma anunte si sa vina la o discutie", a mai spus presedintele.

Premierul Dacian Ciolos a negat pana acum ca va intra in vreun partid pana la alegerile parlamentare din 11 decembrie, dar a declarat si ca i-ar placea sa isi continue o parte dintre proiectele incepute.

#Iohannis Ciolos premier dupa alegeri , #Dacian Ciolos