Iohannis continua consultarile pentru referendum. Ce magistrati s-au dus la Cotroceni (Foto)

Miercuri, 27 Martie 2019, ora 17:53
7970 citiri
Iohannis continua consultarile pentru referendum. Ce magistrati s-au dus la Cotroceni (Foto)
Foto: Arhiva Ziare.com

Presedintele Klaus Iohannis continua, azi, la Cotroceni, consultarile pe tema referendumului pentru justitie cu reprezentantii magistratilor, mai exact asociatii profesionale si institutii judiciare.

La discutii participa presedintele si vicepresedintele CSM, Lia Savonea si Nicolae Andrei Solomon, presedintele Inaltei Curti de Casatie si Justitiei Cristina Tarcea, judecatorul Cristi Danilet, procurorul Bogdan Pirlog, prcorurorul Arina Corsei Vultureanu, procurorul Claudiu Sandu, procurorul Antonia Diaconu, judecatorul Madalina Afrasinie, procurorul Elena Iordache, judecatorul Dragos Calin si judecatorul Dana Garbovan, de la UNJR.

Din partea Administratiei Prezidentiale participa, alaturi de Klaus Iohannis, consilierii Andrei Muraru (Departamentul Relatii cu Autoritatile Publice si Societatea Civila), Laurentiu Stefan (Departamentul Politica Interna) si Mihaela Ciochina (Departamentul Legislativ).

Ce au spus pana acum magistratii

UPDATE: Uniunea Nationala a Judecatorilor din Romania (UNJR) a anuntat miercuri ca participa la consultari.

"Tema intalnirii, conform invitatiei, este 'situatia actuala din sistemul judiciar determinata si de modificarile recente si succesive aduse legilor justitiei, ce au generat reactii atat in plan intern, cat si european'.

UNJR a confirmat participarea la aceasta intalnire, asa cum a raspuns pozitiv de fiecare data invitatiilor institutionale pe tema justitiei", a transmis Uniunea, printr-un comunicat de presa citat de News.ro.

Potrivit documentului, "UNJR ramane in continuare fidela principiului cooperarii loiale intre puteri, urmand ca si pe viitor sa contribuie prin pozitiile sale si expertiza sa la consolidarea independentei justitiei si a statutului judecatorilor".

Informatia despre consultari a fost transmisa initial de judecatorul Cristi Danilet pe pagina sa de Facebook.

"Miercuri 27 martie, ora 17, Cotroceni: Reprezentantii magistratilor (asociatii profesionale si institutii judiciare) sunt invitati sa aiba o discutie cu Presedintele tarii pe tema reformei justitiei si a referendumului pe justitie. Voi participa si eu la intalnire", a scris Danilet.

Marti, seful statului a avut consultari si cu reprezentantii societatii civile pentru organizarea referendumului.

Cine s-a dus din societatea civila la consultarile cu Iohannis (Galerie foto)

Dupa discutiile de la Cotroceni, reprezentantii societatii civile au anuntat ca presedintele Klaus Iohannis le-a confirmat ca va convoca referendumul pentru Justitie odata cu alegerile europarlamentare din 26 mai.

"Ne-am salutat, s-a asezat pe scaun si ne-a spus 'sunt hotarat sa convoc referendumul'. A spus ca 'referendumul va avea loc pe 26 mai, am rugamintea sa aduceti critici, propuneri'", a spus Lucian Checherita, de la VeDemJust, la iesirea de la consultari.

Ramane insa de vazut care va fi intrebarea ce le va fi pusa romanilor in cadrul referendumului.

Citeste si APADOR-CH nu a fost la Cotroceni si nu sustine referendumul: Inca de pe vremea lui Caragiale, prototipul alegatorului a fost cetateanul turmentat

#consultari Iohannis referendum Justitiei, #referendum Justitie consultari, #Iohannis consultari magistrati referendum , #justitie