Iohannis si Tudose participa azi la ceremoniile de la Marasesti. Evenimentele au costat 4,2 milioane euro

Duminica, 06 August 2017, ora 07:54
4098 citiri
Iohannis si Tudose participa azi la ceremoniile de la Marasesti. Evenimentele au costat 4,2 milioane euro
Foto: Hepta.ro

Presedintele Klaus Iohannis si premierul Mihai Tudose participa duminica, in Vrancea, la Ceremonia comemorativa a Centenarului Bataliei de la Marasesti. La acest eveniment este asteptat si presedintele Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea, si alti oficiali.

Ceremonia de la Marasesti va incepe la ora 20.00, la Mausoleul Eroilor, cu un ceremonial militar. Dupa acest moment, presedintele va decora drapelele de lupta ale unitatilor militare, va depune o coroana de flori la Mausoleu si va oferi drapelul comemorativ "Centenarul Bataliei de la Marasesti".

In jurul orei 20.40, presedintele Iohannis va sustine un discurs, apoi va vizita Mausoleul Eroilor de la Marasesti.

Organizarea manifestatiilor de la Marasesti, Marasti si Oituz a fost aprobata de Guvern in luna septembrie 2016, sub egida actiunilor dedicate Centenarului Primului Razboi Mondial, pana in 2019, dar nu erau prevazute si sumele necesare.

Potrivit unei hotarari de Guvern din luna iulie, a fost alocata suma de 19,3 milioane lei (4,2 milioane euro) pentru autoritatile locale din judetul Vrancea, din Fondul de rezerva al Executivului, pentru a organiza in vara acestui an Centenarul Primului Razboi Mondial - Vrancea eroica. Aproximativ 71% din acesti bani vor fi folositi pentru "lucrari de interes public", precum asfaltarea unui drum judetean, construirea unui parc si a doua poduri.

Banii vor fi folositi pentru manifestari si actiuni comemorative, stiintifice si cultural-artistice. In Vrancea va fi organizata o expozitie fotografica, o gala de film, concursuri si alte actiuni, care vor costa aproximativ 3,7 milioane lei.

O alta parte a banilor va fi folosita pentru actiuni de restaurare, reabilitare si conservare a monumentelor, precum ansamblul Statuia Victoriei de la Tisita - Marasesti, reabilitarea si amenajarea parcului Joffre, din Marasesti, si refacerea marcajelor bataliilor de pe teritoriul judetului realizate dupa Primul Razboi Mondial. Aceste cheltuieli se ridica la 1,8 milioane lei.

Restul banilor, 13,8 milioane lei, vor fi folositi pentru "lucrari de interes public", potrivit hotararii.

Astfel, se vor realiza lucrari pentru realizarea unui pod armat pentru paraul Alba, in satul Racoasa, de 4,8 milioane lei, lucrari de intretinere si asfaltare a DJ 205I, de 2 milioane lei, lucrari de realizare a unui pod peste paraul Dragomira, la Soveja, in valoare de 4 milioane lei, si realizarea unui Parc al Memoriei Nationale, "Stejarii Romaniei - 100 de ani de istorie si demnitate", cu 335.000 de puieti de stejar, in valoare de 3 milioane lei.

Printr-o noua hotarare, adoptata vineri, Guvernul a modificat prevederile care spuneau ca sumele neutilizate la finalul evenimentelor se vor returna la bugetul de stat, permitand autoritatilor locale sa retina banii in bugetul anului viitor, pentru finalizarea lucrarilor. Doar banii care depasesc costurile totale ale investitiilor din judetul Vrancea se vor mai intoarce la bugetul de stat.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Klaus Iohannis ceremonii Marasesti, #Mihai Tudose ceremonii Marasesti , #Liviu Dragnea