Pesedistii pun la cale acuzarea lui Iohannis intr-o sedinta la finalul lunii august

Luni, 06 August 2018, ora 13:28
5155 citiri
Pesedistii pun la cale acuzarea lui Iohannis intr-o sedinta la finalul lunii august

Liderul grupului PSD din Camera Deputatilor, Daniel Suciu, a declarat, luni, cu privire la o eventuala punere sub acuzare a presedintelui Klaus Iohannis pentru inalta tradare, ca prioritatile social-democratilor vor fi stabilite la reuniunea traditionala a grupurilor parlamentare.

Intrebat daca va pune subiectul acuzarii sefului statului pe ordinea de zi a grupului PSD din Camera Deputatilor, la inceperea sesiunii parlamentare de toamna, Suciu a spus ca "tot ceea ce urmeaza" in Parlament va fi discutat de social-democrati intr-o sedinta care va avea loc la finalul lunii august.

"Pana incepe sesiunea parlamentara, mai avem si reuniunea grupurilor parlamentare, cum se intampla de fiecare data si tot ceea ce urmeaza din punct de vedere al prioritatilor legislative le vom discuta atunci.

Pana atunci nu va pot da detalii ce va fi pe ordinea de zi", a declarat Daniel Suciu.

Potrivit acestuia, reuniunea "traditionala" a grupurilor PSD din Camera Deputatilor si Senat se va desfasura la finele lui august.

Presedintele PSD Liviu Dragnea a recunoscut, duminica, faptul ca ar exista un document pregatit de mai multi lideri PSD, care sa il acuze pe seful statului de inalta tradare, sustinand ca nu isi doreste sa se ajunga acolo, dar nu este imposibil.

"Exista acel document. Unii colegi din partid l-au lucrat. Am stiut ca il lucreaza. Nu este finalizat si nu s-a ajuns la o discutie finala ca sa luam o decizie. Nu am discutat nici cu domnul Tariceanu despre asta, dar opinia mea este ca sunt multe actiuni care pot imbraca forma tradarii, daca ne uitam cu atentie pe Codul Penal si pe definitia articolului respectiv.

Nu am ajuns acolo inca, nu mi-as dori sa ajung acolo, dar nu este imposibil. Sunt actiuni care au adus deserviciu Romaniei, economic, strategic. Intrebi guvernul daca mai are bani de pensii si salarii. Cand pui o astfel de intrebare toate pietele reactioneaza. Poate influenta cursul leu-euro", a sustinut Liviu Dragnea, la Antena3.

Presedintele PSD il acuza pe seful statului ca incita la schimbarea Guvernului prin alte mijloace decat cele parlamentare.

"De asemenea, toate iesirile, incitarile, atacurile la Guvern, premier si la altii in mod frecvent, dublate de alte informatii mincinoase, ca nu se face aia sau aia, au creat impresia in afara tarii ca aici exista instabilitate economica. Daca investitorii l-ar fi luat in serios bloca orice fel de investitie in Romania. Incitarea la schimbarea ordinii constitutionale, cand vrei sa darami un guvern, nu prin mijloace parlamentare, este o incitare la schimbarea ordinii constitutionale", a mai spus Dragnea.

DC News a prezentat, saptamana trecuta, un document care arata ca Parlamentul Romaniei propune punerea sub acuzare a lui Klaus Iohannis pentru inalta tradare.

Potrivit articolului 96 din Constitutie, Camera Deputatilor si Senatul, in sedinta comuna, cu votul a cel putin doua treimi din numarul deputatilor si senatorilor, pot hotari punerea sub acuzare a presedintelui Romaniei pentru inalta tradare.

Propunerea de punere sub acuzare poate fi initiata de majoritatea deputatilor si senatorilor si se aduce, neintarziat, la cunostinta presedintelui Romaniei pentru a putea da explicatii cu privire la faptele ce i se imputa.

De la data punerii sub acuzare si pana la data demiterii, presedintele este suspendat de drept. Competenta de judecata apartine Inaltei Curti de Casatie si Justitie. Presedintele este demis de drept la data ramanerii definitive a hotararii de condamnare.

Citeste si:
Florin Cîțu, despre desemnarea lui Nicolae Ciucă: „Eu am făcut propunerea. E o criză generată de alte partide”
Florin Cîțu, despre desemnarea lui Nicolae Ciucă: „Eu am făcut propunerea. E o criză generată de alte partide”
Președintele PNL Florin Cîțu a declarat joi, 21 octombrie, la finalul consultărilor cu președintele Klaus Iohannis, că ministrul Apărării Nicolae Ciucă este propunerea partidului de...
Cum l-a abandonat Iohannis pe Cîțu: Nu se poate, Florine! SURSE
Cum l-a abandonat Iohannis pe Cîțu: Nu se poate, Florine! SURSE
Miercuri seara, într-o discuție informală cu președintele Klaus Iohannis, liderul PNL Florin Cîțu a insistat ca el să rămână propunerea de prim-ministru. În replică, șeful statului i-a...
Sursa: MEDIAFAX
Comentarii
MosCraciun
rank 5
PSD vrea sa-si ia tara inapoi? Doreste sa fie mai suveran decat
Salamcusoia
rank 5
Ca bine zice suedezul !