Ludovic Orban, despre Klaus Iohannis: "Nu va rămâne nimic nici din el şi nici din Partidul Naţional Liberal"

Sambata, 20 Noiembrie 2021, ora 15:39
7087 citiri
Ludovic Orban, despre Klaus Iohannis: "Nu va rămâne nimic nici din el şi nici din Partidul Naţional Liberal"
Ludovic Orban și Klaus Iohannis se află într-o relație imposibil de reparat FOTO Hepta

Fostul preşedinte al Partidului Naţional Liberal, Ludovic Orban a declarat sâmbătă, 20 noiembrie, că va pleca din partid în momentul în care PNL va face guvern cu PSD.

El l-a atacat pe preşedintele Klaus Iohannis, despre care a spus că nu vrea să se pensioneze şi vrea după 2024 să fie premier, astfel că şi-a ales ca partener PSD-ul. ”Singura lui problemă este că nu va rămâne nimic nici din el şi nici din Partidul Naţional Liberal”, a arătat Orban.

”Am anunţat de două luni, dacă PNL face guvern cu PSD, voi pleca din Partidul Naţional Liberal”, a spus Orban. Despre faptul că atunci când s-a format USL a rămas în partid, el a precizat că era mai tânăr.

Orban l-a criticat dur pe Florin Cîţu: ”Nu îl comparaţi pe Cîţu cu mine. Domnul Cîţu nu mai e nimic. De altfel şi în timpul campaniei, cei care l-au susţinut pe Cîţu nu dădeau doi bani pe el”, a spus fostul lider PNL, arătând că ”bătălia era schimbarea sa din fruntea partidului”.

”Dacă mă întrebaţi pe mine de ce Iohannis a utilizat toate pârghiile pentru a mă schimba, era exact acest proiect cu PSD”, a arătat Orban, precizând că şeful statului ştia despre el că niciodată nu ar fi fost de acord cu acest proiect cu PSD şi ar fi preferat opoziţia.

Orban a spus că nu era necesar ca PNL să fie în opoziţie, pentru că a construit o coaliţie care putea funcţiona patru ani de zile.

”De ce să distrugi o coaliţie de centru dreapta, de ce să aduci PSD la Putere? Puţină lume poate să înţeleagă. Eu am dat o explicaţie, şi cred că asta este. Iohannis nu vrea să se pensioneze şi vrea după 2024 să fie premier, exact cum a fost în 2009, şi şi-a ales ca partener PSD-ul. Singura lui problemă este că nu va rămâne nimic nici din el şi nici din Partidul Naţional Liberal”, a declarat Ludovic Orban.

Fostul preşedinte PNL a spus că îl deranjează că astăzi PNL este ”o copie nereuşită a PSD” şi că! cei care conduc partidul şi-au bătut joc de toate lucrurile care au reprezentat matricea PNL”.

”La ora actuală nu e nicio diferenţă între conducerea PNL şi PSD, decât mai degrabă în rău”, a mai spus Orban.

Întrebat dacă a existat o înţelegere între el şi Florin Cîţu ca acesta să meargă la BNR, Orban a răspuns: ”A fost o discuţie legată de subiectul ăsta. De altfel, se vede că el şi-a reglementat relaţiile cu BNR, încă din perioada când era ministrul Finanţelor, în guvernul pe care l-am condus eu”.

Eveniment Quarterly Report

Marcel Ciolacu exclude USL 2. „Exista un duşman, Traian Băsescu. Eu nu am duşmani în politică”
Marcel Ciolacu exclude USL 2. „Exista un duşman, Traian Băsescu. Eu nu am duşmani în politică”
Liderul PSD Marcel Ciolacu a precizat că exclude crearea unui nou USL şi a adăugat că Uniunea Social-Liberală a fost creată deoarece exista un duşman atunci, respectiv Traian Băsescu....
Care ar putea fi strategia AUR, după ce va ajunge în Parlamentul European. „Vor fi marii câştigători la europarlamentare. Va intra într-un proces de curăţare”
Care ar putea fi strategia AUR, după ce va ajunge în Parlamentul European. „Vor fi marii câştigători la europarlamentare. Va intra într-un proces de curăţare”
Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, crede că Alianţa pentru Unirea Românilor va fi marea câştigătoare la alegerile europarlamentare de anul viitor, urmând să se claseze pe locul doi după...
#Ludovic Orban, #Klaus Iohannis, #lideri PNL, #contre iohannis orban , #Ludovic Orban