O femeie il inlocuieste pe Iohannis la Primaria Sibiului

Vineri, 07 Februarie 2014, ora 17:31
2914 citiri
O femeie il inlocuieste pe Iohannis la Primaria Sibiului
Foto: Arhiva

Klaus Iohannis ar putea fi inlocuit la conducerea Primariei Sibiu de viceprimarul Astrid Fodor de la Forumul Democrat al Germanilor din Romania (FDGR), in cazul in care acesta va ocupa functiile pentru care a fost propus de PNL, de vicepremier si ministru de Interne.

Anuntul a fost facut, vineri, la Sibiu, de deputatul FDGR Ovidiu Gant, transmite Agerpres, care a contactat-o si pe Astrid Fodor pentru un punct de vedere. Ea nu a dorit sa comenteze informatia, aflandu-se in concediu.

Klaus Iohannis, propunerea PNL pentru Interne. Antonescu: Astept mai multa ordine si civilizatie

Klaus Iohannis a fost desemnat, in sedinta de vineri a liberalilor, sa preia Ministerul de Interne, el anuntand ca nu va renunta la Primaria Sibiului in cazul in care va ajunge la conducerea MAI, desi legea nu ii permite sa detina ambele functii in acelasi timp.

Legea nr. 215/2001 a administratiei publice locale prevede la art. 62. lit.c prevede ca functia de primar este incompatibila cu "orice alte activitati sau functii publice, cu exceptia functiilor didactice si a functiilor din cadrul unor fundatii ori organizatii neguvernamentale".

Gheorghe Falca (PDL), primarul Aradului, a confirmat ca legislatia in vigoare nu permite ca un edil sa se autosuspende pentru a ocupa o functie in Guvern, cum s-a vehiculat in cazul primarului Sibiului.

"Nu, nu se poate. Dar el poate ocupa, cum a ocupat si Liviu Dragnea cand a devenit vicepremier, pe o perioada de 30 de zile aceeasi functie (de primar - n.red.) si poate emite apoi, din pozitia de ministru de Interne, o Ordonanta de Urgenta, cu aprobarea premierului, pentru a modifica incompatibilitatea intre primar si ministru", a detaliat Falca.

Iohannis nu renunta la Primaria Sibiului, desi ar intra in incompatibilitate: "Se va gasi o portita legala"

Klaus Iohannis a precizat ca "se cauta solutii pentru un interimat de cateva luni" in cazul sau, in timpul conferintei in care Crin Antonescu a anuntat nominalizarea sa.

Intrebat daca ia in calcul sa se autosuspende de la primarie, Iohannis a spus: "Nu stiu ce s-a vehiculat, eu cu certitudine nu am facut niciun fel de afirmatie, nici macar fata de domnul presedinte, in ce priveste situatia mea de la Primaria Sibiu".

"Daca ma intrebati, nu sunt dispus sa renunt foarte usor la primarie. Exista antecedente, e chiar aici in sala un alt primar general care a fost si prim-ministru, si bine a facut (Victor Ciorbea, in prezent senator PNL - n.red.) ", a spus Iohannis, care a adauga ca va proceda la fel daca legea ii permite.

PSD: Iohannis poate fi un castig pentru Guvern. Speram sa nu creeze probleme

"Se gasesc solutii pentru a realiza un interimat de lungime rezonabila", a mai spus prim-vicepresedintele PNL, sustinand ca se va gasi "o portita legala" pentru a putea avea ambele functii.

"In cazul in care cineva va solicita suspendarea mea din functia de primar, cu siguranta vor fi suficienti oameni acolo care sa duca lucrurile mai departe o perioada rezonabila de timp", a conchis Iohannis.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Klaus Iohannis primar Sibiu, #Klaus Iohannis autosuspendat primarie, #Klaus Iohannis Interne primar Sibiu, #inlocuitor Klaus Iohannis Primarie Sibiu , #ministru de Interne