Geoana e de acord ca Iohannis sa ramana primar inca sase luni

Joi, 03 Decembrie 2009, ora 17:02
2672 citiri
Geoana e de acord ca Iohannis sa ramana primar inca sase luni

Liderul PSD Mircea Geoana a declarat joi ca primarul Klaus Iohannis da dovada de "un mod de a trata responsabil si prudent" situatia atunci cand solicita sa poata detine in paralel, pentru sase luni, si functia de primar si pe cea de premier.

"Este vorba de instinct de conservare", a spus Geoana la postul public de radio, subliniind totodata ca primarul Iohannis nu are avea de ce sa se teama pentru ca acordul PSD cu PNL este unul solid.

"Este un mod de a trata responsabil si prudent o astfel de situatie", a mai spus Geoana despre garantia pe care a cerut-o Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis a afirmat, joi, ca i se pare "un lucru natural sa existe o cale de iesire" care sa nu produca crize secundare in cazul in care si-ar da seama ca Guvernul pe care l-ar conduce n-ar functiona si ca nu ar avea rost ca la Sibiu sa fie organizate alegeri care sa consume nervi si bani.

Primarul Sibiului crede ca structura de Guvern propusa de PSD-PNL are sanse de reusita. "Am spus-o si luni, inca nu a incercat nimeni o asfel de constructie in Romania, un Guvern politic cu un premier independent, in general in lume se incearca foarte rar astfel de combinatii. Or, intr-o democratie tanara cum este a noastra, sigur este un proiect foarte interesant, eu cred in el, are sanse de reusita, dar nimeni nu poate sa garanteze ca functioneaza", a afirmat primarul Sibiului.

El a mai spus ca, in cazul in care, dupa cateva luni, isi vor da seama ca acest proiect nu functioneaza, i se pare "un lucru natural sa existe o cale de iesire" care sa nu produca crize secundare, afirmand ca, daca ar demisiona de la Primarie pentru a merge in Guvern si, dupa trei luni, ar pleca, Sibiul ar fi aruncat intr-o campanie electorala care ar consuma si nervi si bani.

"Cred ca sansa de esec a unui posibil Guvern condus de mine este mica, dar cred ca este bine sa tinem cont si de acesta varianta. Eu ma concentrez, sincer, mai mult pe varianta ce ar trebui facut ca sa reuseasca acest proiect si mai putin pe varianta de iesire de aici", a adaugat primarul Sibiului.

Luni, dupa prima intalnire pe care a avut-o cu liderii PSD si PNL dupa semnarea Acordului intre cele doua formatiuni, Klaus Iohannis declara ca va aduce in discutie prelungirea perioadei in care ar trebui sa opteze intre functiile de premier si cea de primar, prevedere pentru care nu ar fi necesara modificarea legii si care reprezinta "o cale onorabila de iesire" daca guvernarea PSD-PNL nu functioneaza.

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#Johannis prelungire mandat primar, #Klaus Johannis premier primar, #Johannis Geoana Antonescu, #Klaus Johannis premier , #Mircea Geoana
Comentarii
Poza OSIRIS
OSIRIS
rank 5
Cei mai mari MINCINOSI, HOTI si TRADATORI ai romanilor sunt: ILICI, VANTU, VOICULESCU, PATRICIU, NASTASE, GEOANA, ANTONESCU, ORBAN! Jos cu TRADATORII COMUNISTI!!! SA TRAITI BINE! ;-)