Presa a fost data afara de la intalnirea liderilor Opozitiei cu Johannis

Miercuri, 14 Octombrie 2009, ora 12:58
2986 citiri
Presa a fost data afara de la intalnirea liderilor Opozitiei cu Johannis

Dupa cateva minute de discutii intre patru ochi cu liderul PSD, Mircea Geoana, Klaus Iohannis a iesit din biroul acestuia de la Senat si cei doi au intrat umar la umar in Salonul Alb pentru negocierile finale cu liderii PSD, PNL si UDMR.

La discutiile care vor conduce la nominalizarea viitorului premier din partea Opozitiei au participat, printre altii, de la PNL Crin Antonescu, Ludovic Orban, Radu Stroe si Romeo Stavarache, de la PSD, Adrian Nastase, Liviu Dragnea, Dan Nica, Viorel Hrebenciuc, de la PC Daniela Popa iar de la UDMR Marko Bela.

De asemenea, in sala se mai aflau si reprezentanti ai minoritatilor.

Intalnirea a fost condusa de Mircea Geoana, care dupa cateva minute a cerut acordul celorlalti participanti pentru a scoate presa din sala.

"As dori sa cer opinia colegilor cu privire la participarea presei la discutia noastra, daca considerati util sa avem doar aceste imagini sau, cum am convenit aseara, sa oferim declaratii de presa la finalul intalnirii", a spus Geoana.

Singurul care a raspuns a fost liderul UDMR, Marko Bela, care a fost de acord cu propunerea lui Geoana.

In acel moment liderul PSD a invitat presa sa iasa si sa permita inceperea negocierilor, urmand ca la final, conform "conventiei stabilite aseara (n.r. - marti), fiecare lider sa faca declaratii de presa, precum si reprezentantul minoritatilor".

Primarul Sibiului, Klaus Iohannis a sosit miercuri, la pranz, la sediul Senatului, insotit fiind de la Aeroportul Baneasa, unde a ajuns cu o cursa aeriana de la Sibiu, de cel care l-a propus si sustinut pentru functia de premier din primul moment, liderul PNL Crin Antonescu.

Citeste si:
Doi păpușari și o marionetă
Doi păpușari și o marionetă
Deși domnul Cîțu spune că toate opțiunile sunt pe masă, în realitate, singura opțiune, până în acest moment, pe care cel care a provocat criza prelungită în care România se zbate ar...
Deputatul Ionel Dancă şi-a dat demisia din grupul parlamentar PNL. ”Nu voi vota niciodată un Guvern cu PSD”
Deputatul Ionel Dancă şi-a dat demisia din grupul parlamentar PNL. ”Nu voi vota niciodată un Guvern cu PSD”
Fostul purtător de cuvânt al PNL în Guvernul Orban, Ionel Dancă, și-a dat demisia joi, 28 octombrie, din grupul parlamentar liberal. El este al patrulea liberal care părăseşte grupul PNL,...
Sursa: Ziare.com