Antonescu: Iohannis, viitorul premier - Ponta va sta in functie cel mult pana la toamna (Video)

Duminica, 23 Februarie 2014, ora 11:20
8084 citiri
Antonescu: Iohannis, viitorul premier - Ponta va sta in functie cel mult pana la toamna (Video)
Foto: Pro Tv

Presedintele PNL Crin Antonescu i-a transmis sefului PSD Victor Ponta ca e mai bine pentru el sa il accepte pe Klaus Iohannis ca vicepremier.

Intrebat daca il vede ca viitor prim-ministru pe primarul Sibiului, Crin Antonescu a spus: "Nu numai ca-l vad, dar ii si transmit domnului Ponta un mesaj foarte simplu: sa accepte ceea ce e dreptul nostru si ceea ce-i spre binele domniei sale, sa-l aiba pe domnul Klaus Iohannis ca vicepremier decat, mai devreme sau mai tarziu, Klaus Iohannis sa devina premier. Evident, in locul domniei sale.

Pentru ca domnul Ponta face acum o alegere nu pentru o saptamana, pentru doua, pentru trei. Domnul Ponta poate cel mult sa se mentina la putere pana in toamna - in cel mai bun caz pentru domnia sa - dar in conditiile in care a rupt USL, n-are cum sa mai imagineze ca poate ramane premier dupa toamna, decat cu un presedinte pe care-l pune domnia sa", a mentionat presedintele PNL, la Pro Tv.

Antonescu: PSD nu mai are timp sa se prefaca

El a mai precizat ca USL se va rupe daca dupa 2 saptamani de tergiversari, Victor Ponta va refuza sa dea curs "propunerii legitime" de a numi ministrii pe care i-a propus PNL.

"PSD considera ca a reusit sa pareze lovitura cu Iohannis, insa noi nu am dat nicio lovitura, pentru ca atunci cand un om cu forta si credibil e dus intr-un guvern, primul beneficiar de pe urma acestui lucru e premierul.

Ponta a tras de timp si prelungeste jenant situatia, dar nu poate mai mult de ziua de luni, pentru ca Iohannis nu e titirez, nu e un pesedist pe care sa-l puna unde doreste, el a fost propus de noi intr-o anumita pozitie, nu unde vrea Ponta", a completat Crin Antonescu.

Mai mult, presedintele PNL arata ca alianta nu se rupe de la niste scaune, ci de la niste principii si niste fapte.

"In orice coalitie, cum e USL, fiecare partid are identitatea si autonomia lui, eu nu pot sa imi asum niste oameni pe care ii pune Ponta unde doreste. Fiecare partid are dreptul de a imbunatati actul guvernamental", a mai spus Crin Antonescu.

Antonescu: Nu intram in Schengen din cauza Germaniei

Crin Antonescu a sustinut ca e evident ca nici cu Emil Boc, nici cu Mihai Razvan Ungureanu sau cu Ponta nu intram in Schengen, motivul fiind refuzul Germaniei.

"Si Traian Basescu vorbeste ca prezenta unui om ca Iohannis in Guvern este un plus in fata Germaniei pentru intrare in Schengen. Daca nu-l vrea pe Iohannis, inseamana ca Victor Ponta nu ne vrea pe noi, liberalii, in Guvern. (...)

Nu am dat un ultimatum, am vorbit de conditii. Domnul Ponta a spus ca asteapta pana luni propunerile. Noi i-am spus ca le stie deja. Daca nu le pune in practica, vom pune noi punct. Ne vom retrage ministrii si vom anunta iesirea de la guvernare. Sper sa nu fie nevoie", a transmis liderul liberalilor.

In plus, el a mai opinat ca e o aberatie faptul ca a fost numit omul lui Basescu, la fel ca si Iohannis.

"Toate aceste lucruri sunt date pentru a pacali oamenii, iar Ponta ne va spune maine (luni - n.red.) daca vom avea un guvern impreuna sau nu", a conchis Crin Antonescu.

Ponta nu s-a inteles cu Antonescu: Vrea pentru Iohannis o functie care nu exista

La inceputul saptamanii, PNL a cerut ca Iohannis sa ocupe functiile de ministru de Interne si vicepremier, insa Ponta a precizat ca acest lucru nu se poate, singura varianta fiind ca primarul Sibiului sa fie ministru de Finante si vicepremier pe partea economica.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Vizita președintele României, Klaus Iohannis, în Coreea de Sud. Vor fi semnate colaborări pe apărare și energie nucleară
Vizita președintele României, Klaus Iohannis, în Coreea de Sud. Vor fi semnate colaborări pe apărare și energie nucleară
Preşedintele Klaus Iohannis va efectua, săptămâna viitoare, de luni până miercuri, o vizită oficială în Republica Coreea, la invitaţia omologului său, Yoon Suk Yeol, informează...
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
#Antonescu Iohannis premier, #Klaus Iohannis premier, #numire Iohannis Guvern, #Ponta premier toamna , #PNL