Iohannis despre cazul Sorin Rosca Stanescu: Ceva este aici, de toti au sarit ca arsi

Joi, 23 Mai 2013, ora 17:59
3883 citiri
Iohannis despre cazul Sorin Rosca Stanescu: Ceva este aici, de toti au sarit ca arsi
Foto: Arhiva

Prim-vicepresedintele PNL, Klaus Iohannis, a declarat joi, intr-o conferinta de presa, ca nu este de acord ca parlamentarii USL sa fie obligati sa demisioneze daca critica Guvernul, fiind de parere ca trebuie respectata libertatea de exprimare.

"Pot sa va spun (...) o parere personala, care nu angajeaza PNL-ul si nici primarul. Eu cred ca trebuie sa privim cu mare atentie chestiunea. (...) Nu cred ca este corect sa se interzica tuturor parlamentarilor sa aiba pozitii diferite fata de anumite abordari (...).

Daca exista un punct de vedere oficial al aliantei sau al partidului si vine cineva si-l contrazice cu voce tare public, atunci este o problema. Nu este, dupa parerea mea, admisibil sa se interzica tuturor membrilor unor partide sa ia cuvantul si sa aiba alta parere decat ceilalti. Nu putem sa interzicem exprimarea unei opinii", a spus Klaus Iohannis.

Antonescu: Episodul Rosca Stanescu e inchis. Nu mai e criza in USL

Acesta sustine ca senatorul Sorin Rosca Stanescu ar fi trebuit sa nu faca unele afirmatii insa, pe de alta parte, crede ca "ceva este aici, de toti au sarit ca arsi" in urma criticilor aduse de parlamentarul liberal.

"Unele din afirmatii nu trebuiau facute. E clar. Pe de alta parte, mi se pare o reactie putin exagerata. Au fost si alti parlamentari care au avut pareri mai dure la adresa guvernarii decat acesta. Nu s-a sesizat nimeni, nu a comentat nimeni. De unde concluzia ca ceva este aici, de toti au sarit ca arsi", a spus Iohannis.

Smerit, SRS ingroapa securea: Ar fi dramatic sa se rupa USL din cauza mea

Prim-vicepresedintele PNL se pronunta pentru respectarea unei "discipline de partid" si pentru "imbunatatirea protocolului USL", insa s-a aratat mai degraba un sustinator al dialogului, decat al ultimatumurilor si al masurilor coercitive.

Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
#Klaus Iohannis Rosca Stanescu, #Klaus Iohannis criza USL, #Klaus Iohannis PNL , #PNL