Ziare.com

Iohannis despre posibila inscriere a unor membri FDGR in PNL: Sper sa nu

Marti, 05 Martie 2013, ora 18:34

   

Iohannis despre posibila inscriere a unor membri FDGR in PNL: Sper sa nu
Primarul Sibiului, Klaus Iohannis, a declarat, marti, ca "puterea exemplului" i-ar putea determina pe alti membri FDGR sa se inscrie in PNL, dar ca el nu "recomanda colegilor sa faca acest pas" si ca "spera" ca acest lucru sa nu se intample.

Primarul Sibiului, Klaus Iohannis, a fost intrebat, marti, intr-o conferinta de presa, care a avut loc dupa Adunarea Reprezentantilor FDGR, la care au participat delegati din intreaga tara, daca sunt colegi care ar vrea sa il urmeze in PNL.

"Nu cunosc un astfel de caz, dar problema s-a discutat. Cineva a pus intrebarea. Recomandarea mea a fost sa se analizeze cu maxima precautie fiecare caz. Eu nu am recomandat si nu recomand colegilor mei sa faca acest pas, fara o consultare foarte aprofundata cu toate entitatile forumului care pot fi in discutie", a declarat Iohannis.

Intrebat care ar putea fi motivele pentru care un simplu membru FDGR ar intra in PNL, Iohannis a raspuns: "Puterea exemplului".

"Cred ca nu o luati ca o lipsa de modestie. Puterea exemplului s-ar putea manifesta si in acest caz. Sper sa nu", a afirmat Iohannis.

In 20 februarie, Klaus Iohannis a anuntat ca s-a inscris in PNL, ulterior obtinand functia de prim-vicepresedinte al formatiunii.

Medicul Paul Porr este noul presedinte al FDGR, inlocuindu-l pe Klaus Iohannis

Medicul Paul Porr, consilier judetean la Sibiu, a fost ales, marti, presedinte al Forumului Democrat al Germanilor din Romania (FDGR), dupa ce Klaus Iohannis a renuntat la aceasta functie odata cu intrarea in PNL.

La incheierea lucrarilor Adunarii Reprezentantilor, fostul presedinte al FDGR Klaus Iohannis a anuntat, intr-o conferinta de presa, ca medicul Paul Porr este noul lider al formatiunii.

Iohannis a spus ca a ramas simplu membru al formatiunii si a refuzat orice functie de conducere in structurile FDGR, desi i s-au propus variante.

"Eu sunt in situatia, aparent paradoxala, de a fi aparat tot timpul independenta politica a FDGR si de a fi devenit cel mai cunoscut membru al FDGR, membru intr-un partid politic. Pasul pe care l-am facut inspre PNL l-am explicat si nu vreau sa revin, insa din motive, in esenta de etica, am vrut sa renunt la toate posibilele pozitii din FDGR, tocmai pentru a nu fi eu acela care creeaza o legatura intre FDGR si un partid politic.

Asta nu inseamna ca am renuntat la simpatiile mele pentru FDGR si asta nu inseamna ca nu exista simpatii liberale pentru Forum, insa nu am acceptat sa formalizez aceste legaturi", a declarat Iohannis.

De ce a intrat Iohannis in PNL: Ca Sibiul sa devina capitala de regiune, unul din motive

Noul lider al FDGR Paul Porr a spus, in discursul sau, ca mandatul sau va sta "sub semnul continuitatii".

"Acest mandat va fi sub semnul continuitatii. Vom continua sa facem ceea ce am facut si pana acum si vom pastra aceeasi loialitate fata de statul roman", a spus Porr.

El a afirmat ca, in timpul mandatului sau, FDGR va avea o "colaborare constructiva si pragmatica" cu partidele politice din Romania si "relatii colegiale" cu reprezentantii celorlalte 17 minoritati care mai exista in Romania.

"Nu vom permite altora sa vorbeasca si in numele nostru", a spus Porr.

Totodata, noul presedinte al FDGR a mentionat ca formatiunea va continua sa indeplineasca "functia de punte" intre Romania si Germania, in principal, dar si intre Romania si alte state vorbitoare de limba germana, cum ar fi Austria si partial Elvetia, functie pe care FDGR a indeplinit-o "inca din 1990 de la infiintarea sa".

"Din pacate, cu Schengen nu am prea fost intrebati, dar vom face lobby in continuare pentru aderarea Romaniei", a afirmat Porr.

Iohannis vrea sa faca lobby in Germania pentru a schimba opinia despre Romania

Paul Porr s-a nascut in 1951, la Medias, este casatorit si are doi copii. Porr a urmat cursurile Facultatii de Medicina din Cluj-Napoca si a fost, in perioada 1997-2000, director general al Spitalului Clinic de Adulti din Cluj-Napoca.

Din 2006, Porr s-a stabilit la Sibiu, fiind conferentiar la Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu, Facultatea de Medicina "Victor Papilian" si seful Sectiei Medicala I a Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Sibiu.

Totodata, Paul Porr este consilier judetean ales din partea FDGR si presedinte al Consiliului de Administratie al Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Sibiu.

Porr a intrat in FDGR inca de la infiintare, in 1990, iar in perioada 1990 - 1995 a condus FDGR Cluj, dupa care a ocupat functia de presedinte al organizatiei regionale a FDGR Transilvania, dar si functia de vicepresedinte al organizatiei nationale a FDGR.

Klaus Iohannis a condus FGDR in ultimii 11 ani.

Sursa: MEDIAFAX

Articol citit de 962 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Frequently drawn conclusions:

Politica post-decembristă se regăsește in acțiunile acestui individ
și se reduce la "scopul scuză mijloacele"...

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor