Iohannis, despre Schengen: Adevarul e undeva la mijloc, lucrurile bune au nevoie de timp

Sambata, 16 Martie 2013, ora 11:48
20195 citiri
Iohannis, despre Schengen: Adevarul e undeva la mijloc, lucrurile bune au nevoie de timp

Prim-vicepresedintele PNL, Klaus Iohannis, considera ca amanarea aderarii Romaniei la spatiul Schengen nu este neaparat un esec, iar adevarul in ceea ce priveste problemele Romaniei este "undeva la mijloc, acolo unde ii este locul", intre criticile partenerilor europeni si scuzele autoritatilor de la Bucuresti.

"Este pacat ca nu putem sa parcurgem aceste chestiuni mai repede, insa uneori lucrurile mai bune au nevoie de timp mai mult", a spus edilul sibian, invitat la Prima Tv.

"Motivele pentru care aderarea Romaniei la spatiul Schengen a fost amanata sunt simple si arhicunoscute", a punctat proaspatul liberal.

Corlatean: Daca ne amana iar pe Schengen, Romania nu mai e interesata

Antonescu: Olanda nu se va mai impotrivi aderarii la Schengen

"Sunt suspiciuni de coruptie si nu am reusit destul de bine sa convingem partenerii europeni ca ne-am facut temele.

Trebuie sa lucram un pic si in propria curte, dar si la imaginea noastra. Adevarul este la mijloc, acolo unde ii este locul - noi trebuie sa lucram mai bine, ei trebuie sa inteleaga mai bine care sunt problemele noastre", a justificat Klaus Iohannis.

Prim-vicepresedintele si-a exprimat speranta ca in 2014 Romania va putea fi primita in Schengen si ca raportul pe Justitie, de la sfarsitul acestui an, va fi unul favorabil.

"Eu sper sa reusim pana in 2014 sa rezolvam aceasta problema, calendarul pentru anul in curs este ca si stabilit. Urmatorul JAI este in octombrie, cand e foarte probabil sa se astepte raportul MCV.

Pornind de la premisa ca raportul MCV va fi favorabil, putem sa fim optimisti si in ceea ce priveste intrarea noastra in Schengen", a incheiat Iohannis.

Schengen, amanat oficial: Olanda asteapta MCV-ul, Stroe nu este "nemultumit"

Ministrii de Interne si Justitie din statele membre UE reuniti, pe 7 martie, in Consiliul JAI, au convenit amanarea deciziei privind aderarea Romaniei si Bulgariei pana la o data ulterioara nedefinita.

In plus, ministrii din Consiliul JAI au decis ca rediscutarea temei sa aiba loc intr-o reuniune in luna decembrie a acestui an, a declarat ministrul roman de Interne, Radu Stroe, in cadrul reuniunii de la Bruxelles.

Aderarea la Schengen, razboiul declaratiilor

Ministrul de Externe, Titus Corlatean, a declarat recent ca, daca Uniunea Europeana ne amana iar pe subiectul intrarii in spatiul Schengen, Romania nu mai e interesata de aderare.

Pozitia sa a fost sustinuta de premierul Victor Ponta, dar si de presedintele Senatului, Crin Antonescu, precum si de alti lideri ai USL ori ministri din Cabinetul Ponta.

Citeste si:
De ce insistă PSD pe modificarea Constituției privind alegerea președintelui și ce riscuri sunt ignorate. „Frustrare și tehnică de negociere”
De ce insistă PSD pe modificarea Constituției privind alegerea președintelui și ce riscuri sunt ignorate. „Frustrare și tehnică de negociere”
Încă din primele zile în care se năștea noua coaliție formată din PSD, PSD și UDMR, social-democrații au lansat în spațiul public ideea unei reforme constituționale, precum și o...
Kelemen Hunor, despre încrederea între membrii coaliției: ”Suntem pe un drum bun, dar nu așteptați minuni”
Kelemen Hunor, despre încrederea între membrii coaliției: ”Suntem pe un drum bun, dar nu așteptați minuni”
Liderul UDMR Kelemen Hunor susține că relația între membrii coaliției de guvernare este la început de drum. Președintele UDMR a spus marți seara că a propus coaliției instituirea unei...