Iohannis, despre USD: E un semnal ca ei vor altceva decat noi, incep jocul lor propriu (Video)

Marti, 11 Februarie 2014, ora 10:28
5540 citiri
Iohannis, despre USD: E un semnal ca ei vor altceva decat noi, incep jocul lor propriu (Video)
Foto: B1TV

Prim-vicepresedintele PNL Klaus Iohannis le-a transmis cateva mesaje partenerilor de la PSD, marti dimineata, inainte de reluarea negocierilor in USL cu privire la remanierea guvernului, dand de inteles ca formarea Uniunii Social Democrate (USD) nu este agreata de liberali.

Intr-o conferinta de presa tinuta la Primaria Sibiu, Iohannis a raspuns la intrebarile jurnalistilor, spunand ca daca ar fi intr-o alianta si ar vedea ca "ceilalti trei si-au facut un grup tare, dar nu v-ati desparti de tot, cum v-ati simti?".

"Mie mi se pare un semnal puternic de care vom tine cont in negocieri", a subliniat Iohannis.

Intrebat de jurnalisti daca USL are de suferit ca urmare a formarii unei noi aliante in interiorul ei, Iohannis a replicat scurt: "USL-ul nu cred ca sufera, dar relatia da, cred ca sufera".

"Daca s-a facut o alianta de 4 formatiuni politice si 3 dintre ele si-au facut alianta lor proprie, nu cred ca cineva poate sa spuna 'Pai si ce daca?' E un semnal ca ei vor altceva decat noi", a mai punctat el.

Primarul Sibiului a mai afirmat ca el a optat inca de vineri pentru functiile din Guvern. "Insa asta nu inseamna ca ajung acolo. Daca negocierile vor merge bine si ne vom intelege, vom trece peste acel semnal dat de USD si vom merge mai departe", a adaugat el.

Iohannis a dat inca o data asigurari ca va demisiona la momentul oportun, "fara parerea lui ANI, care nu prea ma intereseaza, pe mine ma intereseaza ce scrie in lege".

Totodata, prim-vicepresedintele PNL a subliniat inca o data ca nu isi doreste sa plece de la Primaria Sibiului si nici nu a facut declaratii publice pentru ca "PSD sa imi dea replici", dar daca partidul a decis ca el sa primeasca functii in guvern, el a facut pasul si si-l asuma.

"Dar asta nu inseamna ca plec bucuros (...) In momentul acesta calea este clara, dar are doua solutii care depind in mica masura de optiunea mea privata, ci depind de felul in care merg negocierile in USL (...) Eu nu merg la Bucuresti fiind ca n-am de lucru, am cel mai bun job, imi place cel mai mult. Eu merg acolo fiindca asa s-a hotarat in PNL si in PNL s-a hotarat sa devin vicepremier si Ministrul Afacerilor Interne, nimic altceva, nu discut despre alta configuratie", a adaugat Iohannis.

Prim-vicepresedintele PNL a afirmat inca o data "nu putem sa ne facem ca nu vedem ca ceilati trei incep jocul lor propriu" si a spus inca o data ca varianta cea mai buna ar fi ca negocierile sa se incheie azi, miercuri sa se voteze in Parlament noua structura a Guvernului, iar joi noii ministri sa intre in functie.

In ceea ce priveste "eventuala" sa demisie, "apare inainte de depunerea juramantului, cu 5 minute inainte".

Negocierile intre PNL si USD re vor relua marti, "la doi jumate" a spus Iohannis.

Intrebat cum comenteaza prezenta lui Dan Voiculescu la negocierile care au avut loc luni in USL, acesta neavand nicio functie in Partidul Conservator, Iohannis a declarat: "Nu m-a deranjat, sincer, dar nu am inteles ce a cautat acolo. Dar, cum nu am fost si nu sunt eu seful acolo, nici nu mi-am permis sa intreb".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Iohannis remaniere, #Iohannis Uniunea Social democrata, #Iohannis negocieri USL , #PNL