Iohannis, detalii despre candidatul PNL-PDL la prezidentiale

Joi, 29 Mai 2014, ora 15:11
2967 citiri
Iohannis, detalii despre candidatul PNL-PDL la prezidentiale

Prim-vicepresedintele demisionar al PNL Klaus Iohannis a declarat ca este "multumit" de rezultatul negocierilor PNL - PDL pentru ca au fost trase "concluzii esentiale", si anume ca va exista un singur mare partid de dreapta si un singur candidat la prezidentiale, care va fi anuntat peste doua luni.

Intr-o conferinta de presa tinuta, joi, la Sibiu, acesta a precizat ca PNL si PDL sunt partide "de ponderi sensibil egale, care doresc o fuziune fara sa dispara programele unuia sau altuia, fara sa dispara lideri politici, ba dimpotriva, vor sa obtina pozitii mult mai grele", informeaza Mediafax.

El a adaugat ca "prin iulie" ar trebui anuntat si candidatul unic la presedintia Romaniei, precizand ca numele acestuia inca nu a fost discutat de echipele de negociatori PDL-PNL.

Pe de alta parte, intrebat ce l-a determinat sa candideze la sefia PNL, dupa demisia lui Crin Antonescu, Klaus Iohannis a raspuns ca "dorinta de a face un lucru bun in fruntea PNL".

"Sper ca nu e o surpriza pentru nimeni faptul ca mi-am anuntat candidatura. Am spus de la intrarea in PNL ca atunci cand pozitia de presedinte va fi pusa in discutie este aproape sigur ca ma voi implica. Eu nu am avut niciun moment de gand sa plec din PNL sau sa nu ma mai implic", afirmat prim-vicepresedintele demisionar al PNL, citat de Mediafax.

Iohannis a dezvaluit ca a discutat subiectul cu Crin Antonescu de mai multe ori, asa ca nu a fost o surpriza. Mai mult, el a afirmat ca are sanse reale de castig.

"Daca nu as socoti ca am sanse bune, nu as candida, pentru ca n-ar avea niciun farmec. Este o prostie pentru un politician sa intre intr-o cursa pe care stie ca o va pierde. Avem noi, politicienii, un pic de instinct de autoconservare si intram cu predilectie in curse pe care avem sanse rezonabile sa le castigam", a spus Iohannis.

Prim-vicepresedintele demisionar al PNL a mai anuntat ca in partid va fi facuta o analiza a rezultatelor tuturor filialelor la alegerile europarlamentare si i-a criticat pe sibienii care nu s-au dus la vot, facand astfel posibil ca PSD sa castige alegerile in orasul lor.

Citeste si:
La umbra erei Merkel: Germania, rezultatele scrutinului, românii
La umbra erei Merkel: Germania, rezultatele scrutinului, românii
Încotro o ia Germania la finele erei Merkel? Cine o va conduce și ce mesaj transmite poporul german prin rezultatele alegerilor? Cum stă cea mai amplă putere economică europeană cu erodarea...
Noua metodă de ”sifonare” a banilor către localitățile conduse de primari PNL. Județul care primește o treime din fonduri
Noua metodă de ”sifonare” a banilor către localitățile conduse de primari PNL. Județul care primește o treime din fonduri
Bugetul de stat pe anul 2021 prevede Fondul de intervenţie la dispoziţia Executivului, din care a fost alocată suma de 377 milioane lei pentru ajutorarea mai multor localități afectate de...
Sursa: Ziare.com