Iohannis, detalii despre candidatul PNL-PDL la prezidentiale

Joi, 29 Mai 2014, ora 15:11
3102 citiri
Iohannis, detalii despre candidatul PNL-PDL la prezidentiale
Foto: Arhiva

Prim-vicepresedintele demisionar al PNL Klaus Iohannis a declarat ca este "multumit" de rezultatul negocierilor PNL - PDL pentru ca au fost trase "concluzii esentiale", si anume ca va exista un singur mare partid de dreapta si un singur candidat la prezidentiale, care va fi anuntat peste doua luni.

Intr-o conferinta de presa tinuta, joi, la Sibiu, acesta a precizat ca PNL si PDL sunt partide "de ponderi sensibil egale, care doresc o fuziune fara sa dispara programele unuia sau altuia, fara sa dispara lideri politici, ba dimpotriva, vor sa obtina pozitii mult mai grele", informeaza Mediafax.

El a adaugat ca "prin iulie" ar trebui anuntat si candidatul unic la presedintia Romaniei, precizand ca numele acestuia inca nu a fost discutat de echipele de negociatori PDL-PNL.

Pe de alta parte, intrebat ce l-a determinat sa candideze la sefia PNL, dupa demisia lui Crin Antonescu, Klaus Iohannis a raspuns ca "dorinta de a face un lucru bun in fruntea PNL".

"Sper ca nu e o surpriza pentru nimeni faptul ca mi-am anuntat candidatura. Am spus de la intrarea in PNL ca atunci cand pozitia de presedinte va fi pusa in discutie este aproape sigur ca ma voi implica. Eu nu am avut niciun moment de gand sa plec din PNL sau sa nu ma mai implic", afirmat prim-vicepresedintele demisionar al PNL, citat de Mediafax.

Iohannis a dezvaluit ca a discutat subiectul cu Crin Antonescu de mai multe ori, asa ca nu a fost o surpriza. Mai mult, el a afirmat ca are sanse reale de castig.

"Daca nu as socoti ca am sanse bune, nu as candida, pentru ca n-ar avea niciun farmec. Este o prostie pentru un politician sa intre intr-o cursa pe care stie ca o va pierde. Avem noi, politicienii, un pic de instinct de autoconservare si intram cu predilectie in curse pe care avem sanse rezonabile sa le castigam", a spus Iohannis.

Prim-vicepresedintele demisionar al PNL a mai anuntat ca in partid va fi facuta o analiza a rezultatelor tuturor filialelor la alegerile europarlamentare si i-a criticat pe sibienii care nu s-au dus la vot, facand astfel posibil ca PSD sa castige alegerile in orasul lor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Iohannis candidat prezidentiale, #Iohannis presedinte PNL, #Iohannis europarlamentare , #PNL