Iohannis: Nu e bine ca in USL sa existe doar yesmeni. Ce spune despre Basescu

Luni, 18 Martie 2013, ora 12:51
4872 citiri
Iohannis: Nu e bine ca in USL sa existe doar yesmeni. Ce spune despre Basescu

Prim-vicepresedintele PNL Klaus Iohannis a spus ca nu este bine ca in USL sa existe doar "yesmeni", adica oameni care sa fie de acord cu deciziile conducerii. Totodata, primarul Sibiului vorbeste si despre aderarea tarii nostre la Schengen.

"Faptul ca am avut critici la adresa politicii guvernamentale in anumite domenii este un lucru adevarat si cred ca nu este bine, intr-o coalitie, sa existe doar yesmeni. Trebuie sa existe si oameni care, daca au alta parere, sa o spuna. Asta nu inseamna ca daca am criticat un aspect al unei politici guvernamentale sunt anti-Victor Ponta sau anti-USL", a spus Iohannis, pentru Adevarul, intrebat cum se intelege cu presedintele PSD, Victor Ponta.

Printre subiectele pe care prim-vicepresedintele PNL a spus ca le-a discutat cu premierul, dupa ce a fost numit in conducerea liberalilor, se afla si Legea retrocedarii. Totodata, edilul a mentionat ca are o relatie foarte buna cu prim-ministrul.

Intalniri cu politicieni germani pe tema Schengen

Primarul sibian a precizat ca va avea intalniri cu politicieni din Germania "pentru a-i face sa inteleaga mai bine ce ne anima pe noi si care sunt problemele noastre si ca Romania nu este baiatul rau din Uniunea Europeana", insa deocamdata nu a fost mandatat de USL sa faca acest lucru.

Iohannis, despre Schengen: Adevarul e undeva la mijloc, lucrurile bune au nevoie de timp

"Pasul Germaniei putea fi facut altfel, nu in forma in care a fost facut. Personal, repet, strict personal, nu este parerea PNL-ului sau parerea USL-ului - personal as fi vazut o alta abordare din partea politicii germane. Daca nu s-a dorit intrarea Romaniei in Schengen acum, acest lucru se putea exprima altfel si in alt cerc, poate in cercul diplomatilor, poate chiar la intalnirea ministrilor de interne, nu in aceasta forma foarte publica", a spus Klaus Iohannis.

Acesta a subliniat ca intrarea in Schengen trebuie sa ramana o tinta importanta pentru politica din Romania, deoarece "nu avem alternativa".

Nu in ultimul rand, intrebat in ce relatie se afla cu presedintele Traian Basescu, prim-vicepresedintele PNL a raspuns: "Eu cred ca aceasta relatie se poate descrie cel mai bine ca o non-relatie, drept pentru care nici nu vreau sa comentez actiunile presedintelui".

Citeste si:
Vom avea guvernul Ciuca bătăilor?
Vom avea guvernul Ciuca bătăilor?
Prin ordinul dat PNL-ului, aripa servilă, de a forma un guvern minoritar în jurul lui Nicolae Ciucă, Iohannis, iată, a mai dat o șansă PSD-ului. După care, a declarat ritos: “Sunt în...
Cum a ajuns președintele Klaus Iohannis de la discursul obsesiv anti-PSD la a arunca PNL în brațele social-democraților
Cum a ajuns președintele Klaus Iohannis de la discursul obsesiv anti-PSD la a arunca PNL în brațele social-democraților
După ce în ultimii doi ani președintele Klaus Iohannis a lansat atacuri din ce în ce mai acide la adresa PSD, iar anul trecut spunea despre partidul condus de Marcel Ciolacu că este...
Sursa: Ziare.com