Iohannis nu merge la dezbatere cu Dancila. Seful de campanie al PNL: Nu ar aduce nimic in plus

Luni, 11 Noiembrie 2019, ora 22:01
9869 citiri
Iohannis nu merge la dezbatere cu Dancila. Seful de campanie al PNL: Nu ar aduce nimic in plus
Foto: Ziare.com

Seful de campanie al PNL, Dan Motreanu, a anuntat, luni seara, ca liberalii si Klaus Iohannis au decis ca nu vor exista dezbateri cu Viorica Dancila inaintea turului al doilea al alegerilor prezidentiale.

Echipa de campanie a PNL considera ca dezbaterea "nu ar aduce nimic in plus" si nu ar aduce nicio clarificare, avand in vedere ca cei doi candidati au avut functii in ultimii ani, iar pozitiile si activitatea lor politica este cunoscuta de cetateni.

"Din punctul de vedere al echipei de campanie, este foarte clar ca nu trebuie sa aiba loc dezbateri pentru ca democratia inseamna in primul rand intalnirea cu cetateanul. Mergem pe aceeasi strategie ca la primul tur - un sir de intalniri cu organizatiile si cetatenii", a declarat, luni seara, Dan Motreanu, la finalul sedintei cu liderii partidului si candidatul Klaus Iohannis.

Acesta a precizat ca nu va exista un miting in Bucuresti, ci intalniri cu liberalii si cetatenii in tara.

"Presedintele nu se teme de o confruntare. Cred ca cei doi candidati sunt bine cunoscuti, au avut functii executive in Romania, activitatea lor politica este cunoscuta, punctele de vedere sunt cunoscute, iar o confruntare nu-si are rostul pentru ca nu aduce nimic in plus. Nu cred ca este nimic de clarificat. Cetatenii conosc foarte bine care au fost pozitiile politice ale celor doi candidati si o confruntare nu ar aduce nimic in plus, din punctul de vedere al nostru, al echipei de campanie", a mai spus Motreanu.

"Din 47 de judete, punand si sectoarele Bucurestiului, am castigat 37 si speram ca vom castiga 40", a adaugat acesta.

Intrebat ce probleme au identificat dupa primul tur, Moreanu a explicat: "O mica demobilizare a electorilor nostri avand in vedere ca domnul Klaus Iohannis se afla intr-o pozitie foarte fiarte buna si electorii nostri au spus ca lucrurile sunt deja transate. Ceea ce nu este asa. Batalia cu PSD este foarte grea, foarte dificila si-i asteptam pe toti romanii care vor sa aiba o alta guvernare in Romania sa vina alaturi de noi".

PSD a transmis, luni, o scrisoare catre echipa de campanie a lui Klaus Iohannis in care solicita organizarea a cel putin doua dezbateri intre cei doi candidati inaintea turului al doilea ale alegerilor prezidentiale.

"E foarte important ca cetatenii sa poata face direct comparatia intre cei doi candidati si sa-l aleaga pe acela sau pe aceea care merita cu adevarat sa fie presedintele Romaniei pentru urmatorii cinci ani", sustine Lia Olguta Vasilescu, cea care semneaza documentul in numele PSD.

PSD vrea ca dezbaterile sa se organizeze "intr-un cadru transparent si cu moderatori impartiali, astfel incat cei doi candidati sa beneficieze de sanse egale".

Azi, Universitatea din Bucuresti si Europa FM au lansat o invitatie publica la dezbatere candidatilor la alegerile prezidentiale aflati in turul al doilea, Klaus Iohannis si Viorica Dancila.

Si Uniunea Sindicatelor Libere din Invatamantul Preuniversitar (USLIP) Iasi i-a provocat chiar azi pe Klaus Iohannis si Viorica Dancila la o dezbatere.

Iata detalii - Provocare pentru profesorii Iohannis si Dancila - Sindicalistii din Educatie ii cheama la dezbatere

Inainte de primul tur al prezidentialelor nu a avut loc decat o singura dezbatere, la care niciunul dintre cei doi nu a participat.

Dezbaterea a fost organizata de Europa FM, iar invitatia a fost acceptata de Dan Barna (clasat pe locul 3), Kelemen Hunor (locul 6) si Theodor Paleologu (pozitia 5).

Vezi si Dezbaterea Europa FM: Trei candidati au acceptat un exercitiu democratic care arata respect fata de alegatori (Video)

Citește și:
De ce este exclusă aderarea la Schengen în prima parte a anului 2023 și ce șanse avem în a doua parte. Calendarul evenimentelor care pot influența situația și miza Austriei
De ce este exclusă aderarea la Schengen în prima parte a anului 2023 și ce șanse avem în a doua parte. Calendarul evenimentelor care pot influența situația și miza Austriei
În cea mai recentă reuniune a Consiliului Justiţiei şi Afaceri Interne al Uniunii Europene, cel care votează extinderea Spațiului Schengen, nu s-a discutat oficial despre aderarea României....
Marcel Ciolacu atacă PNL cu privire la rotativă: ”Trebuie să depăşim mofturile de politicieni mărunţi”
Marcel Ciolacu atacă PNL cu privire la rotativă: ”Trebuie să depăşim mofturile de politicieni mărunţi”
Liderul PSD Marcel Ciolacu a declarat vineri, 27 ianuarie, la Brăila, despre rotaţia premierilor din luna mai şi schimburile de ministere, că ”dacă revenim la mofturile de a băga funcţiile...