Ziare.com

Iohannis: Nu putem face legislatia privind regionalizarea pana in 2014

de Madalina Mitan
Luni, 25 Martie 2013, ora 14:59

   

Iohannis: Nu putem face legislatia privind regionalizarea pana in 2014
Dupa prima intalnire a grupului de lucru PNL privind regionalizarea, seful acestuia, Klaus Iohannis, a declarat ca procesul nu poate fi incheiat complet pana la 1 ianuarie 2014, regionalizarea trebuind sa fie "facuta in doua etape".

"Este imposibil sa se elaboreze toata legislatia pe regionalizare pana la 1 ianuarie 2014. Nici n-ar fi bine, pentru ca timpul este prea scurt. Aceasta perioada de tranzitie ne da posibilitatea sa elaboram o legislatie coerenta", a spus prim-vicepresedintele PNL.

Intrebat cine va ocupa postul de guvernator, Iohannis a evitat un raspuns, afirmand ca "a fost abia prima intalnire". Ulterior, a raspuns ca euroregiunile ar putea fi conduse de presedintii de consilii judetene.

"Trebuie sa avem euroregiunile pana la 1 ianuarie 2014, pentru a intra cu ele in exercitiul bugetar european viitor, dar, pe de alta parte, este imposibil sa se elaboreze toata legislatia necesara, pana la acea data", a mai spus Iohannis, in cadrul conferintei de presa organizate la sediul PNL.

In urma cu cinci zile, PNL a decis crearea unui grup de lucru privind regionalizarea, condus de prim-vicepresedintele Klaus Iohannis.

Iohannis pune regionalizarea pe hartie: De ce sa devina Sibiul capitala Regiunii Centru

Acesta se va intalni saptamanal si ar trebui sa realizeze in maximum trei saptamani un punct de vedere care va fi transmis conducerii USL.

Din grupul de lucru mai fac parte primarul Bacaului, Romeo Stavarache, presedintele CJ Ilfov, Marian Petrache, si presedintele CJ Caras-Severin, Sorin Frunzaverde.

Decizia PNL de a forma un grup de lucru a venit dupa o serie de "frecusuri" intre Klaus Iohannis, primarul Sibiului, si Constantin Nita, primarul pesedist al Brasovului, fiecare dorindu-si ca urbea din subordine sa fie capitala Regiunii Centru.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1650 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
3 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Sa o lase pentru 2016 dupa alegeri.

Ca sa nu-i supere pe prietenii separatisti.

 

carevasazica ca promisiunilii si dekklaratiilii primului plagiator..

...al patriei regionalizator dottore tonta che gargara cum ca tzeara se va regionaliza inainte ca Traian Basescu de la Cotroceni va pleca sunt o alta gargara menita sa insele o intreaga tzeara. dar, observam ca pana si nemtii ramasi in Romanistan au luat obiceiurilii intregului Balkan osmano-turco-uslam: in trei saptamani dau cu otu-zbiru' sa iasa programu' regionalu' si, cum orice se face in Romanistan - se face ca pe maidan, in 21 de zilisoare, tam-nesam, iese programu' de shtifitzik de regionalizare care pana'n paishpe' va sta in asteptare, la pastrare. si, cum se kunoaste vorba aia otomana, "poate decedeaza sultanu' - poate decedeaza magaru'" sa vedem ce ne va pune pe masa uslamul: calu' sau magaru'......

 

Iohannis

nu este neamt!!! Nici sas macar!! si chiar daca ar fi sas....unbla o vorba pe la noi!! Sasii au plecat.Aproape Toti! Au ramas doar prapaditii!! Se vrea guvernator acu! Indiferent de mijloace!

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor