Klaus Iohannis: Noi dorim sa guvernam cel putin 10 ani de acum incolo

Duminica, 31 August 2014, ora 18:46
2892 citiri
Klaus Iohannis: Noi dorim sa guvernam cel putin 10 ani de acum incolo
Foto: Facebook/Klaus Iohannis

Anul 2014 este anul marilor schimbari in politica romaneasca, le-a transmis duminica liderul PNL, Klaus Iohannis, celor peste 800 de membri ai Delegatiei Permanente a PNL si PDL Iasi, sustinand in acest sens ca in cursul anului s-a ajuns la coagularea dreptei politice.

"Am o veste foarte buna pentru dumneavoastra: anul 2014 a dus la realizarea unui deziderat care a fost important pentru multi in ultimii 25 de ani, despre care s-a vorbit mult, chiar s-a incercat, dar noi am reusit, realizarea marelui partid de dreapta. Am infiintat marele partid de dreapta pentru a conduce Romania. Nu am infiintat marele partid de dreapta doar pentru a castiga alegerile din toamna lui 2014.

Ar fi putin lucru sa infiintezi un partid ca sa castigi o data alegerile. Ar fi putin lucru sa castigi de doua ori alegerile: o data prezidentialele si o data parlamentarele din 2016. Nu, noi am infiintat marele partid de dreapta pentru a deschide viitorul Romaniei. Noi dorim sa guvernam cel putin 10 ani de acum incolo, pentru a face Romania mai buna", a spus Iohannis.

El le-a explicat celor prezenti in Sala Mare a Nationalului iesean ca in Romania se poate face administratie, fapt dovedit, in opinia sa, prin intreaga sa activitate de primar al Sibiului. Conform acestuia, modelul Sibiu se poate extinde la nivelul fiecarei localitati, fie oras, fie comuna, de pe teritoriul tarii.

"Am dovedit ca in Sibiu se poate face administratie eficienta, ca se poate face administratie pentru oameni, ca bunastarea se poate creste, ca se pot crea locuri de munca. Va spun, se poate in fiecare comuna, si primarii nostri o stiu, in fiecare oras. O stiu. Voi dovedi ca se poate in toata Romania", a afirmat Klaus Iohannis.

In ceea ce priveste candidatura sa la Presedintie, liderul liberalilor a spus ca viziunea sa pentru Romania urmatorilor 10 ani este guvernarea de dreapta, un deziderat care, apreciaza el, va duce la prosperitatea si occidentalizarea Romaniei.

"Dupa 10 ani de guvernare de dreapta, Romania trebuie sa devina prospera si puternica. Acesta e dezideratul pe care trebuie sa il implinim impreuna. Inseamna occidentalizarea Romaniei.

Infrastructura e un lucru foarte simplu. Moldova trebuie legata de restul Romaniei si de Europa, prin infrastructura. Nu este un lucru prea mare. Este prea putin ceea ce cereti (construirea unei autostrazi care sa lege estul de vestul tarii - n.r).

In 2018 vom sarbatori impreuna 100 de ani de la cel mai frumos proiect pe care l-a avut Romania, Marea Unire. Este inadmisibil sa avem capitala Moldovei, capitala Primei Uniri, in situatia sa nu fie legata de restul tarii. Este o obligatie pe care o avem. Nu este un lucru pe care putem sa il facem, este un lucru pe care trebuie sa il facem", a subliniat Iohannis.

In cazul in care va fi ales presedinte al Romaniei, Iohannis a dat asigurari ca va fi un mediator, un integrator, care totodata va da dovada de fermitate. El a subliniat ca "in acelasi timp presedintele trebuie sa fie preocupat de marile probleme ale tarii, de marile politici publice". In acest sens, el a reamintit ca trebuie readuse in discutia publica reformarea sistemului de invatamant romanesc, a sistemului sanitar, rezolvarea problemelor din sistemul social.

Primarul Sibiului nu a ratat ocazia de a critica de la Iasi prestatiile actualei guvernari, precum si ordonanta de urgenta emisa recent, care in opinia sa a fost "data pentru favorizarea candidatului PSD" la prezidentiale.

"Avem un guvern in functiune, un guvern care a preluat o tara care de bine de rau iesise din criza si pe care a bagat-o iar in recesiune economica. Avem un guvern care abia a asteptat sa intre Parlamentul in vacanta de vara sa emita ordonanta peste ordonanta pentru a-si avantaja propriul candidat.

Pentru toate acestea este nevoie sa castigam alegerile din 2014 si imediat dupa aceea sa castigam noi alegerile din Romania. Nu va fi usor. Eu sunt hotarat sa merg mai departe. Eu vreau sa castig Presedintia Romaniei. Nimeni nu poate sa castige singur Presedintia Romaniei", a mai declarat liderul liberal.

La evenimentul care s-a desfasurat la Teatrul National "Vasile Alecsandri" din Iasi au fost prezenti liderul PDL, Vasile Blaga, prim-vicepresedintele PDL Mihai-Razvan Ungureanu, secretarul general al PDL, Gheorghe Flutur, si primarul Aradului, Gheorghe Falca.

Citește și:
Tensiuni într-o filială USR. Mai mulți membri se bat pentru candidatura la primărie
Tensiuni într-o filială USR. Mai mulți membri se bat pentru candidatura la primărie
USR Iași se află din nou în mijlocul unor tensiuni majore după ce trei membri au anunțat deja că vor să candideze pentru primărie în timp ce unii cer inclusiv dizolvarea conducerii....
Mizele conflictelor dintre PNL și PSD. De ce țin social-democrații pe ace legile Educației
Mizele conflictelor dintre PNL și PSD. De ce țin social-democrații pe ace legile Educației
PNL și PSD se află în mijlocul mai multor tensiuni, atât din cauza legilor Educației criticate în spațiul public de mai mulți social-democrați, dar și a taxei de solidaritate față de...