Ludovic Orban: Candidatura lui Iohannis este definitiva

Joi, 02 Octombrie 2014, ora 07:46
2138 citiri
Ludovic Orban: Candidatura lui Iohannis este definitiva

Vicepresedintele PNL Ludovic Orban spune ca liderul liberal Klaus Iohannis "n-a pierdut niciun fel de proces" si anunta ca, potrivit legislatiei electorale, candidatura acestuia este definitiva, iar numele sau va aparea pe buletinele de vot pentru alegerile prezidentiale.

Vicepresedintele PNL Ludovic Orban a explicat, miercuri dupa-amiaza, intr-o conferinta de presa sustinuta la Targoviste, ca decizia Inaltei Curti de Casatie si Justitie de a admite recursul ANI in procesul cu Agentia Nationala de Integritate nu reprezinta pierderea acestui proces de catre Iohannis.

Iohannis nu scapa de procesul de incompatibilitate. ICCJ a admis cererea de recurs

Orban a aratat ca pe 30 septembrie "completul-filtru" din cadrul instantei supreme a decis ca este admisibil recursul, dar nu pe fond, ci a stabilit ca "s-au indeplinit conditiile legale, procedurale privind recursul inaintat de ANI".

Potrivit vicepresedintelui PNL, in termen de zece zile, partile pot depune intampinari, iar la finalul acestui termen de zece zile acest complet filtru va stabili un termen in care se va judeca pe fond recursul.

Ce se intampla daca Iohannis castiga prezidentialele, dar pierde procesul cu ANI

"Iohannis n-a pierdut niciun fel de proces, asa cum au scris unii, in mod evident mai rau intentionati, in special din media centrala. Iohannis este compatibil, ne dorim ca termenul de judecata sa fie cat mai rapid pentru ca adversarii politici sa nu mai foloseasca aceasta tema falsa in campania electorala pentru a induce incertitudine, indoiala cu privire la candidatura domnului Iohannis", a afirmat Ludovic Orban.

Acesta a transmis electoratului ca numele candidatului ACL va aparea pe buletinele de vot, in conditiile in care, conform legislatiei electorale, candidatura acestuia a ramas definitiva.

ICCJ a stabilit, marti, sa admita in principiu judecarea recursului formulat de Agentia Nationala de Integritate (ANI) in dosarul in care il acuza pe Klaus Iohannis de incompatibilitate.

"Dispune comunicarea raportului asupra admisibilitatii in principiu a recursului catre recurenta-parata Agentia Nationala de Integritate, catre intimatul-reclamant Klaus Werner Iohannis si catre intimata-parata Inspectia de Integritate, cu mentiunea ca partile sa formuleze in scris un punct de vedere asupra raportului, in termen de 10 zile de la comunicare", se arata in decizia instantei.

In 24 aprilie 2013, Agentia Nationala de Integritate anunta ca a constatat ca primarul Sibiului, Klaus Iohannis, se afla in stare de incompatibilitate intrucat are si calitatea de reprezentant al municipiului in Adunarea Generala a Actionarilor S.C. Apa Canal SA Sibiu, din 5 august 2010 si SC Piete SA, din 30 aprilie 2009, ceea ce contravine prevederilor legale.

In septembrie 2013, Klaus Iohannis a castigat procesul intentat ANI, dupa ce Curtea de Apel Alba-Iulia a admis contestatia acestuia la raportul de evaluare prin care ANI constata ca se afla in incompatibilitate si a dispus anularea raportului de evaluare.

Decizia a fost contestata de ANI la instanta suprema.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
#Klaus Iohannis candidat presedintie, #Klaus Iohannis audiat ANI , #PNL