Orban: PNL va semna acordul politic propus de presedintele Iohannis

Miercuri, 05 Iunie 2019, ora 18:23
1990 citiri
Orban: PNL va semna acordul politic propus de presedintele Iohannis

Liderul liberal, Ludiovic Orban, a declarat miercuri ca PNL va semna acordul politic national propus de presedintele Klaus Iohannis. "Nu poate exista dreptate intr-o societate in care justitie e calcata in picioare de politicieni certati cu legea", a mai spus el.

"Anunt, dupa consultarea telefonica a tuturor colegilor mei din conducere, ca am decis cu unanimitate ca Partidul National Liberal va semna acest acord politic national si nu numai ca il va semna, dar va si milita cu toata forta pentru ca acest acord politic sa fie transpus in practica. Nu poate exista dreptate intr-o societate in care justitie e calcata in picioare de politicieni certati cu legea, intr-o tara in care infractori calca cu bocancii independenta justitiei, puterea judecatoreasca si cauta sa-si subordoneze toti magistratii din tara", a declarat Ludovic Orban intr-o conferinta de presa.

Presedintele Klaus Iohannis a anuntat miercuri, dupa consultarile cu liderii partidelor parlamentare pe tema rezultatului referendumului din 26 mai, ca invita formatiunile politice sa semneze un pact politic pentru consolidarea parcursului european al Romaniei.

"Pentru a valorifica cum se cuvine acest vot si consultarile, am decis sa invit partidele politice parlamentare sa semnam un acord national pentru consolidarea parcursului european al Romaniei sau, daca vreti, un pact politic pentru Romania europeana.

Asadar, acord politic national pentru consolidarea parcursului european al Romaniei, care contine in esenta urmatoarele chestiuni: transpunerea in legislatie a interdictiei privind amnistia si fgratierea pentru infractiuni de coruptie, transpunerea in legislatiei a interdictiei adoptarii de catre guvern a OUG in domeniul infractiunilor, pedepselor, al organizarii judiciare corelate cu dreptul altor autoritati constitutionale de a sesiza direct CCR cu privire la OUG, dar si transpunerea in legislatie a masurilor necesare asigurarii integritatii in functiile publice, revizuirea legilor Justitiei, inclusiv a OUG prin care au fost modificate in deplin si strict acord cu avizele Comisiei de la Venetia a consiliilor consultative ale judecatorilor si procurorilor europeni, precum si a rapoartelor Comsiei Europene si GRECO, adoptarea modificarilor aduse Codului penal si Codului de procedura penala numai cu respectarea deplica a recomandarilor Comisiei de la Venetia si Comisiei Europene", a declarat Klaus Iohannis.

Seful statului a precizat ca mai propune ca cei care vor semna pactul sa se angajeze sa transpuna in legislatie in cel mai scurt timp masurile necesare asigurarii respectarii atat in tara, cat si in strainatate a exercitarii depline si efective a dreptului de vot de catre cetatenii romani.

El a mai spus ca va trimite "imediat" partidelor proiectul acordului.

"Astept in cateva zile un raspuns afirmatov la invitatia mea de a semna acest acord national", a mai spus seful statului.

Vezi si Tariceanu critica pactul propus de Iohannis: O deturnare a sensului referendumului, o smecherie, o capcana

Citeste si:
George Simion se compară cu liderul maghiar Viktor Orban, într-un interviu dat pentru Euronews
George Simion se compară cu liderul maghiar Viktor Orban, într-un interviu dat pentru Euronews
Euronews îi face un portret lui George Simion, lider al partidului Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR), cel care desena zidurile clădirilor cu mesajul "Basarabia e România" în culorile...
Florin Cîțu, despre amânarea ”tăierii” pensiilor speciale ale primarilor: ”Există o reformă a sistemului de pensii, acolo vom lua măsuri pentru toate tipurile de pensii”
Florin Cîțu, despre amânarea ”tăierii” pensiilor speciale ale primarilor: ”Există o reformă a sistemului de pensii, acolo vom lua măsuri pentru toate tipurile de pensii”
Florin Cîţu a declarat, sâmbătă, 16 octombrie, referindu-se la pensiile speciale ale primarilor, că există o reformă a sistemului de pensii cae va viza toate tipurile de pensii, urmând ca...
Sursa: MEDIAFAX
Comentarii
eu-ca
rank 5
La semnat inainte ca presedintele sa-l spuna. Telepatie