PNL: Intreaga campanie electorala a lui Klaus Iohannis pentru prezidentiale a fost finantata de partid

Marti, 19 Noiembrie 2019, ora 12:43
3887 citiri
PNL: Intreaga campanie electorala a lui Klaus Iohannis pentru prezidentiale a fost finantata de partid

Intreaga campanie pentru alegerile prezidentiale a candidatului Klaus Iohannis a fost organizata si finantata de echipa PNL, iar toate cheltuielile pentru evenimentele electorale au fost suportate de Partidul National Liberal, arata formatiunea intr-un comunicat.

Precizarile vin dupa ce Viorica Dancila l-a acuzat, luni seara, pe Klaus Iohannis ca apeleaza la fonduri bugetare sau la oameni platiti de contribuabili pentru a organiza activitati de natura electorala.

"PSD este incapabil sa se prezinte intr-o campanie electorala fara sa apeleze, in mod recurent, la atacuri la persoana, la minciuna si dezinformare. Intreaga campanie pentru alegerile prezidentiale a candidatului PNL, Klaus Ioahnnis, a fost organizata si finantata de echipa Partidului National Liberal.

Toate cheltuielile pentru evenimentele electorale, atat din perioada de campanie, cat si din perioada de pre-campanie, au fost suportate de PNL.

In plus, spre deosebire de candidatul PSD, toate cheltuielile au fost realizate integral din subventia primita de PNL de la bugetul de stat, fapt pentru care nu vor exista din partea PNL solicitari pentru decontarea de bani de la bugetul de stat", se arata in comunicatul PNL remis Ziare.com.

La randul lor, liberalii o acuza pe Viorica Dancila ca s-a folosit de resursele publice atat in campania pentru alegerile prezidentiale, cat si in cea pentru alegerile europarlamentare.

"Asadar, pe langa faptul ca PSD utilizeaza mecanismele care permit decontarea de fonduri suplimentare, Viorica Dancila are incredibilul tupeu de a acuza, in mod complet fals, ceea ce candidatul PSD a facut din calitatea de prim-ministru.

Explicatiile publice ar trebui sa vina tocmai din partea Vioricai Dancila, care s-a folosit de resursele publice atat in campania pentru alegerile prezidentiale, cat si in cea pentru alegerile europarlamentare. Inclusiv ministrii Cabinetului Dancila au folosit pozitiile detinute si resursele de care au beneficiat din aceasta postura pentru a face campanie in favoarea candidatului PSD", mai arata comunicatul PNL.

Dancila: Iohannis apeleaza la fonduri bugetare pentru a organiza activitati electorale

Viorica Dancila l-a acuzat, luni, pe Klaus Iohannis ca apeleaza la fonduri bugetare sau la oameni platiti de contribuabili pentru a organiza activitati de natura electorala si i-a cerut lamuriri in acest sens.

Mai mult, Dancila spune ca a citit in presa ca multi dintre cei chemati la dezbaterea lui Iohannis din aceasta seara au fost sunati de la Administratia Prezidentiala.

"Am vazut astazi in presa ca mai multi dintre cei care au fost invitati la evenimentul candidatului PNL, Klaus Iohannis, au fost sunati de la Administratia Prezidentiala. Presedintele trebuie sa lamureasca urgent daca este adevarata aceasta informatie si, daca da, de cate ori a folosit resurse ale Administratiei Prezidentiale in organizarea propriei campanii electorale.

Este inacceptabil ca presedintele Romaniei sa apeleze la fonduri bugetare sau la oameni platiti de contribuabili pentru a organiza activitati de natura electorala, adica in folos politic propriu. Asteptam aceste lamuriri din partea candidatului PNL", a scris Dancila pe Facebook.

I.O.

Citeste si:
Cum a ajuns președintele Klaus Iohannis de la discursul obsesiv anti-PSD la a arunca PNL în brațele social-democraților
Cum a ajuns președintele Klaus Iohannis de la discursul obsesiv anti-PSD la a arunca PNL în brațele social-democraților
După ce în ultimii doi ani președintele Klaus Iohannis a lansat atacuri din ce în ce mai acide la adresa PSD, iar anul trecut spunea despre partidul condus de Marcel Ciolacu că este...
Reglare de conturi la vârful PSD Iași. Președintele organizației îl acuză pe fostul secretar general că l-a agresat
Reglare de conturi la vârful PSD Iași. Președintele organizației îl acuză pe fostul secretar general că l-a agresat
Reglări de conturi la vârful PSD Iași. Preşedintele Maricel Popa îl acuză pe Vasile Cîtea că l-ar fi strâns de gât, obţinând schimbarea acestuia din funcţia de secretar general al...
Sursa: Ziare.com