Ponta l-ar invinge pe Iohannis la prezidentiale - Sondaj CSCI

Marti, 22 Iulie 2014, ora 12:51
6562 citiri
Ponta l-ar invinge pe Iohannis la prezidentiale - Sondaj CSCI

Victor Ponta i-ar invinge pe oricare dintre potentialii sai contracandidati la presedintia Romaniei, inclusiv pe Klaus Iohannis, arata cel mai recent sondaj efectuat de CSCI.

Astfel, daca duminica viitoare ar avea loc primul tur al alegerilor prezidentiale, Victor Ponta ar fi votat de 41% dintre cei chestionati, in timp ce Klaus Iohannis de 28%, arata sondajul publicat de infopolitic.ro.

In schimb, Calin Popescu Tariceanu este cotat cu 10%, Mihai Razvan Ungureanu cu 7%, Dan Diaconescu tot cu 7%, Cristian Diaconescu cu 3%, la fel ca si Kelemen Hunor.

De asemenea, daca in al doilea tur al prezidentialelor s-ar califica Victor Ponta si Klaus Iohannis, premierul ar castiga, cu 55% din voturi.

La intrebarea "Cine considerati ca ar fi cel mai potrivit pentru a fi desemnat candidat unic al partidelor de dreapta din Romania" dintre mai multe nume prezentate, clasamentul a fost urmatorul: Klaus Iohannis - 38%, MRU - 20%, Crin Antonescu - 13%, Catalin Predoiu - 8%, Cristian Diaconescu - 7%, Elena Udrea - 5%. 8% au raspuns "nici unul".

Sondajul CSCI a fost realizat in perioada 10-16 iulie 2014, pe un esantion de 1050 de personae, cu o marja de eroare de +/- 3%.

Klaus Iohannis a fost votat, luni, de Delegatia Permanenta a PNL, ca prezidentiabil al liberalilor.

Klaus Iohannis este candidatul PNL pentru prezidentiale

El va intra intr-o cercetare sociologica cu prezidentiabilul PDL, Catalin Predoiu, pentru a se stabili cine va fi candidatul unic al celor doua partide la alegerile prezidentiale din noiembrie 2014.

Blaga, despre Macovei: Candidatul e stabilit. Se putea inscrie oricine, nu e pe toane!

Citeste si:
PSD a sesizat Poliţia, Jandarmeria, Prefectura Capitalei şi IGSU în legătură cu Congresul PNL de sâmbătă
PSD a sesizat Poliţia, Jandarmeria, Prefectura Capitalei şi IGSU în legătură cu Congresul PNL de sâmbătă
PSD a sesizat Poliţia Locală Sector 1, Poliţia Locală a Municipiului Bucureşti, Inspectoratul General al Jandarmeriei Române, Prefectura Capitalei, Direcţia Generală a Poliţiei Municpiului...
Despre teza ”guvernului meu”, validată pentru prima dată de Traian Băsescu
Despre teza ”guvernului meu”, validată pentru prima dată de Traian Băsescu
Teza „guvernului meu” (format din „partidul meu”) este o teză băsistă prin excelență. Ea a fost formulată în primul mandat al domnului Băsescu Traian ca Primar General al Capitalei...
Sursa: Ziare.com