De ce a scăpat Klaus Iohannis neamendat pentru lipsa măștii la congresul PNL. Scuza ”propriilor simțuri” ale agentului constatator

Autor: N.G.
Luni, 15 Noiembrie 2021, ora 20:54
6880 citiri
De ce a scăpat Klaus Iohannis neamendat pentru lipsa măștii la congresul PNL. Scuza ”propriilor simțuri” ale agentului constatator
Klaus Iohannis a rămas fără mască câteva minute la Congresul PNL. Sursa foto: captură video

Un cetățean din Sibiu care l-a reclamat pe Klaus Iohannis pentru că nu a purtat mască în timpul congresului PNL organizat la Romexpo, în 25 septembrie, a primit răspuns din partea poliției.

Oficialii Secției 2 Poliție din cadrul Poliției Sectorului 1 București i-au transmis persoanei care a cerut sancționarea președintelui că nu îl pot amenda pe Klaus Iohannis pentru că agentul constatator nu a constatat încălcarea legii ”prin propriile simțuri”.

Pentru punerea în aplicare a prevederilor O.G. nr. 2/2001, privind regimul juridic al contravențiilor, organele de poliție care au calitatea de agent constatator pot încheia un proces-verbal de constatare a contravenției atunci când aceștia constată prin propriile simțuri săvârșirea unei fapte de natură contravențională”, se arată în răspunsul primit de sibian, potrivit Turnul Sfatului.

Sibianul a reclamat și faptul că președintele Iohannis nu a purtat mască în Sibiu, în 10 octombrie, atunci când a vizitat Biserica Evanghelică din Piața Huet.

”De asemenea, vă informăm cu privire la faptul că pentru a putea intra în posesia unei informații cu privire la o eventuală sancționare a donului președinte la evenimentul de la Biserica Evanghelică din Sibiu, din data de 10.10.2021, vă îndrumăm să vă adresați Inspectoratului de Poliție Județean Sibiu”, se mai arată în răspunsul primit cetățean.

#Iohannis, #amenda, #politie, #masca, #congres, #PNL , #PNL