Il va accepta Iohannis pe Tudose ca premier? "Plagiatorii trebuie sa dispara din politica"

Luni, 26 Iunie 2017, ora 14:56
8752 citiri
Il va accepta Iohannis pe Tudose ca premier? "Plagiatorii trebuie sa dispara din politica"
Foto: Arhiva Hepta.ro

Social-democratii au stabilit, luni, in Comitetul Executiv National al partidului, sa il nominalizeze pe Mihai Tudose, ministrul interimar al Economiei, pentru functia de premier.

Cu aceasta propunere vor merge la consultarile de la Cotroceni cu presedintele Klaus Iohannis.

Urmareste LIVE principalele momente si declaratii ale zilei

Ramane insa de vazut daca seful statului il va accepta, pentru ca, la prima vedere, el nu se incadreaza in criteriile de integritate cerute de Iohannis.

Mihai Tudose a fost implicat intr-un scandal de plagiat, fiind acuzat ca a copiat paragrafe si idei in teza de doctorat sustinuta la Academia Nationala de Informatii a SRI.

Mai exact, o treime din lucrarea de doctorat in baza careia Mihai Tudose a devenit cadru didactic titular la aceasta academie este suspectata de plagiat, conform documentelor publicate de Centrul Roman pentru Jurnalism de Investigatie (CRJI).

Ministrul s-a aparat atunci, sustinand ca in momentul redactarii tezei "erau alte vremuri" sau ca a avut "acordul scris al autorilor".

Ulterior, Tudose a facut cerere de renuntare la titlul de doctor obtinut la Academia SRI, in baza unei ordonante de urgenta. Asadar, desi nu a recunoscut cu subiect si predicat ca a plagiat, prin simplul fapt ca a dorit sa renunte la acest titlu se poate intelege ca a admis acest lucru.

Anul trecut, presedintele Klaus Iohannis afirma ca plagiatorii trebuie sa dispara din politica si universitati.

"Un politician dovedit ca plagiator sa dispara din politica, un cadru academic dovedit plagiator sa dispara din universitate", a spus ferm Iohannis, in luna octombrie 2016, intr-un discurs in care cerea ministrului Educatiei verdicte mai rapide in cazul acuzatiilor de plagiat.

Asadar, daca seful statului isi mentine afirmatiile facute anul trecut, este posibil sa nu il accepte pe Mihai Tudose in functia de premier.

Dragnea e optimist: Si Ponta a fost acuzat de plagiat, dar a fost un premier foarte bun

Liderul PSD, Liviu Dragnea, nu isi face insa probleme ca acuzatiile de plagiat care il vizeaza pe Mihai Tudose il vor face pe Klaus Iohannis sa nu il accepte in functia de premier.

Mai mult, presedintele social democratilor a afirmat ca si Victor Ponta a fost acuzat ca a plagiat, dar cu toate astea a fost un prim ministru foarte bun.

"Nu sunt specialist in plagiate. Dar imi amintesc ca si Victor Ponta a fost acuzat de plagiat, dar a fost un premier foarte bun. Imi exprim convingerea ca presedintele Iohannis va accepta propunerea", a spus Dragnea.

Citește și:
Ce clădiri istorice rămân fără apărare dacă PUZ Zone Protejate dispare. Nicușor Dan: ”Este complet fals ce susțin șeful ISC, Paul Racoviță și prefectul Toni Greblă”
Ce clădiri istorice rămân fără apărare dacă PUZ Zone Protejate dispare. Nicușor Dan: ”Este complet fals ce susțin șeful ISC, Paul Racoviță și prefectul Toni Greblă”
Primarul general Nicuşor Dan a afirmat luni, 6 februarie, referitor la intenţia prefectului Capitalei Toni Greblă de a suspenda în instanţă PUZ Zone Protejate, că este singurul regulament...
Portret de prezidențiabil: ce își doresc românii?
Portret de prezidențiabil: ce își doresc românii?
Potrivit unui sondaj recent, românii ar vrea un prezidențiabil care să aibă notorietate, imagine bună, să creadă în anticorupție, să aibă un proiect economic coerent și să țină țara...